"UniCredit România" şi "HVB Ţiriac" au fuzionat în "UniCredit Ţiriac Bank"

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 iunie 2007

Fuziunea subsidiarelor bancare ale UniCredit Group în România, HVB Ţiriac Bank şi UniCredit România, s-a finalizat prin crearea unei noi instituţii financiare, UniCredit Ţiriac Bank. În urma fuziunii internaţionale dintre Grupurile HVB şi UniCredit anunţată în urmă cu doi ani, fuziunea din România este una dintre primele finalizate în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Noua bancă îmbină punctele forte şi cele mai bune practici existente în Banca Ţiriac, HVB Bank şi UniCredit România. HVB Bank avea parteneriate solide cu companiile mari şi multinaţionale, având un portofoliu semnificativ de clienţi germani şi austrieci, dar şi de clienţi din categoria Private Banking. Banca Ţiriac era un jucător puternic îndeosebi pe segmentul persoa­nelor fizice şi al IMM, în timp ce UniCredit România se concentrase pe companiile româneşti de dimensiuni medii, dar şi pe investitorii din Italia şi Turcia.

Pentru conducerea noii bănci a fost desemnată o echipă puternică de management. Comitetul de direcţie este format din Răsvan Radu, Preşedinte Executiv (CEO), susţinut de Melih Mengu, Vicepreşedinte responsabil de Divizia Corporate; Andreas Gschwenter, Vicepreşedinte responsabil de Divizia de Operaţiuni şi Business Support (COO); Marco Cravario, Vicepreşedinte responsabil de Divizia Financiară (CFO) şi Armin Huber, Vicepreşedinte responsabil de Divizia Risc (CRO). Dan Pascariu este Preşedintele Consiliului de Administraţie.

"Cel mai important lucru pe care am încercat să-l realizăm a fost să minimizăm impactul fuziunii asupra clienţilor noştri", a spuns Dan Pascariu, Preşedinte al Consiliului de Administraţie UniCredit Ţiriac Bank. "Fuziunea în sine a fost construită pe ideea preluării celor mai bune elemente din ambele bănci, deci din punct de vedere a finalităţii, clientul nu are decât de câştigat", a încheiat Pascariu.

La sfârşitul primului trimestru al anului 2007, băncile care au fuzionat au înregistrat un profit brut combinat de 83 milioane lei (în creştere 51% comparativ cu rezultatele celor două bănci în perioada similară a anului precedent), venituri totale de 197 milioane lei (în creştere 17,7% faţă de primul trimestru din 2006) şi active în valoare de 12 miliarde lei (3,7 miliarde euro).

UniCredit Ţiriac Bank este o bancă universală cu obiective ambiţioase în ceea ce priveşte standardele de calitate ale produselor şi serviciilor bancare oferite clienţilor persoane fizice, clienţilor din segmentul Private Banking, companiilor mici şi mijlocii, dar şi companiilor mari şi multinaţionalelor. UniCredit Ţiriac va fi aproape de cei peste 600.000 de clienţi printr-o reţea de 136 de sucursale în 38 de judeţe. În plus, aceştia vor putea utiliza servicii bancare trans­frontaliere în întreaga reţea a Grupului UniCredit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb