Universitatea de Medicină Veterinară a solicitat dizolvarea Băneasa Investments

I.P.
Ziarul BURSA #Companii / 15 septembrie 2011

Universitatea de Medicină Veterinară a solicitat dizolvarea Băneasa Investments

Dizolvarea "Băneasa Investments" a fost solicitată de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, care deţine 49,88% din "Băneasa Investments". Cererea se va judeca la Tribunalul Bucureşti, primul termen fiind pe 14 octombrie. Avocatul Gheorghe Piperea ne-a declarat că exis-tă posibilitatea ca un acţionar cu 49% din capital să ceară dizovarea companiei cu condiţia să dovedească faptul că există neînţelegeri grave între asociaţi şi că activitatea societăţii nu mai poate fi continuată din cauza acestor neînţelegeri.

Dragoş Cabat, vicepreşedinte CFA, ne-a declarat că în situaţia dizolvării unei societăţi care are contractate credite, acţionarii trebuie să se întâlnească cu creditorii şi să elaboreze un plan, pe baza căruia creditorii să-şi recupereze banii. În mod normal trebuie să fie plătite mai întâi datoriile şi după aceea urmează să se împartă capitalul între acţionari, potrivit domniei sale.

Miza scandalului o reprezintă, potrivit mass-media, câteva sute de mii de dolari neplătiţi, de trei ani încoace, de controversatul Puiu Popoviciu, celălalt acţionar al "Băneasa Investments", către Universitatea de Agronomie. Instituţia s-a asociat acum zece ani cu Puiu Popoviciu într-un gigantic proiect imobiliar, care valorează acum miliarde de euro.

Universitatea de Ştiinţe Agronomice din Bucureşti a intrat în asociere cu un teren de 224 de hectare pe care nu avea titlu de proprietate şi despre care nu se cunoştea cu exactitate că îşi poate schimba destinaţia. DNA a făcut o anchetă prin care cercetează dacă terenul aportat de Universitate la capitalul social al Băneasa Investment a fost subevaluat de 150 de ori. Omul de afaceri Puiu Popoviciu şi reprezentanţii Universităţii susţin că terenurile au fost evaluate de cinci experţi, dar nu se mai ştie cine i-a angajat. Rectorul Universităţii, Ştefan Diaconescu, a recunoscut într-un interviu acordat ziarului BURSA în 2009 că instituţia de învăţământ nu avea titlu de proprietate pe terenul din Băneasa la momentul asocierii şi că probabil experţii evaluatori au fost angajaţi de universitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb