30% dintre români spun că principalul motiv care i-ar determina să încheie o poliţă de asigurare de viaţă îl reprezintă veniturile mai mari, arată cea mai recentă ediţie a Barometrului UNSAR - IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România.
Pe locul secund în acest top se situează o mai bună informare despre beneficiile asigurărilor (25%), urmată de o experienţă nefericită (18%). De altfel, asigurările de viaţă şi cele de sănătate se află în topul poliţelor de care românii au fost interesaţi în 2022. Conform aceluiaşi studiu, 1 din 4 români declară că evenimentele din ultimul an i-au crescut interesul pentru asigurările de viaţă.
Creşterea nivelului de educaţie financiară a românilor este un pilon strategic al activităţii UNSAR. Astfel, în ceea ce priveşte gradul de informare cu privire la asigurări, 4 din 10 români se declară acum a fi bine şi foarte bine informaţi. Internetul reprezintă principala sursă de informare, urmat de televiziune, 60% dintre români declarând că folosesc paginile web şi platformele de social media pentru a se interesa despre asigurări.
Din dorinţa de a fi şi mai aproape de români, în contextul în care nevoia de informaţie privind soluţiile de protecţie financiară rămâne în continuare una importantă, UNSAR lansează astăzi o nouă ediţie a campaniei de educaţie financiară #gatapentruVIAŢĂ.
"Noua campanie #gatapentruVIAŢĂ este dedicată tinerilor între 18 şi 35 de ani şi are drept scop o mai bună conştientizare a riscurilor la care ne expunem şi a beneficiilor pe care le aduc asigurările de viaţă, cât şi cele de sănătate, în condiţiile în care deficitul de protecţie din România se situează la o valoare semnificativă", a declarat Adrian MARIN, Preşedinte UNSAR.
Anul acesta, mesajul campaniei - "Bucură-te de bine, protejează-te de greu" - este susţinut de vloggerul Marian IONESCU "Mariciu", care s-a alăturat demersului UNSAR, împreună cu familia lui. Povestea lor poate fi descoperită pe pagina dedicată a acestei campanii, găzduită de platforma Asiguropedia.ro.
"Nu este uşor pentru nimeni să se gândească la situaţii neprevăzute cum ar fi un accident sau o boală care îţi afectează viaţa de zi cu zi, cu atât mai mult pentru tineri. Ei sunt însă primii care trebuie să ştie că, indiferent de vârsta pe care o avem, este important să fim alături de cei dragi şi să ştim ce soluţii avem la îndemână pentru a ne proteja financiar", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General al UNSAR.
Barometrul UNSAR - IRES a fost realizat în mai 2022, pe un eşantion format din 1.000 respondenţi cu vârsta între 18-50 de ani, utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), cu o eroare maximă tolerată de ±3,1%, la un nivel de încredere de 95%.