UNTRR cheamă la protest toţi transportatorii pe 15 decembrie, în Piaţa Constituţiei

Adina Lateş
Companii / 10 decembrie 2015

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) organizează marţi, 15 decembrie 2015, ora 10:00, la Bucureşti în Piaţa Constituţiei, un miting de protest împotriva triplării preţului RCA la autovehiculele comerciale şi a lipsei de măsuri ale autorităţilor, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

"Lipsei de măsuri ale autorităţilor faţă de această situaţie care condamnă industria transporturilor rutiere din România la faliment, la mutarea activităţii în ţări învecinate cu politici economice responsabile şi implicit la reducerea Produsului Intern Brut", avertizează UNTRR.

UNTRR a iniţiat această acţiune încă din data de 18 noiembrie 2015.

Conform sursei citate, UNTRR consideră că o asigurare obligatorie prin lege nu trebuie să te oblige la faliment sau la imposibilitatea de a plăti valori RCA egale cu valoarea autovehiculului asigurat şi că lipsa de autoritate şi de reglementare a "autorităţii" din acest domeniu din ultimii 8 ani a adus piaţa RCA în pragul colapsului.

"UNTRR cheamă la protest toţi transportatorii pentru a cere Guvernului, Parlamentului României şi Autorităţii de Supraveghere Financiară o implicare activă şi responsabilă pentru rezolvarea pe termen scurt, mediu şi lung a situaţiei costurilor cu asigurările RCA care au înregistrat un ritm de creştere cu 100% anual, urmând ca în 5 ani costul RCA să egaleze preţul unui camion nou de 96.000 Euro.

Imposibilitatea firmelor de transport de a plăti aceste sume astronomice pentru RCA va conduce la falimentul firmelor mici de transport rutier şi la mutarea în alte ţări a firmelor medii şi mari de transport rutier din România, iar cei care supravieţuiesc captivi în sistemul obligatoriu de asigurări RCA/carte verde din România vor ajunge să plătească peste 1000 de Euro pentru un Logan. Veniţi alături de transportatori acum, deoarece azi ne omoară pe noi, însă mâine pe voi!", a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

UNTRR a iniţiat un dialog cu autoritatea care gestionează în prezent acest domeniu - ASF şi cu firme de asigurări în vederea identificării riscurilor care generează cele mai semnificative costuri în RCA/carte verde şi care ar putea fi reduse prin acţiuni comune de stimulare a reducerii acestora - detalii pe www.untrr.ro . "Din păcate în urma acestor discuţii nu a rezultat nicio acţiune concretă care să poată oferi şansa obţinerii unor rezultate diferite pe termen mediu şi lung, cu atât mai puţin pe termen scurt şi imediat", se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb