UPDATE Atac într-o unitate militară din Washington

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 septembrie 2013

Update 09:03

Autorităţile americane care anchetează asupra atacului armat comis la Washington Navy Yard, soldat cu 13 morţi şi opt răniţi, au anunţat că acesta a fost comis de o singură persoană, potrivit AFP.

Atacatorul, ucis de forţele de ordine, se numea Aaron Alexis - un bărbat de culoare, în vârstă de 34 de ani, de la Fort Worth (Texas), care a servit în Marină în perioada 2007-2011, după care a devenit informatician în cadrul unei firme subcontractante a Hewlett-Packard şi însărcinate cu actualizarea intranetului pentru US Navy (Marina) şi puşcaşii marini.

---

Update 07:44

Presupusul autor al atacului de la Washington, care a ucis 12 persoane ieri într-o clădire a Marinei americane, lucra ca informatician pentru un subcontractant al Hewlett-Packard, au declarat responsabilii societăţii, conform surselor de presă. În semn de respect faţă de victimele atacului, preşedintele SUA a dat ordinul de a coborî drapelul american în bernă până vineri seară.

Preşedintele Barack Obama a condamnat ieri atacul dintr-o clădire a Marinei americane şi promite că autorul sau autorii acestui act "laş" vor da socoteală.

"Ne găsim din nou în faţa unui atac armat în masă", a remarcat Obama de la Casa Albă, la începutul unui discurs pe care intenţiona să îl consacre economiei.

"Astăzi, acesta s-a produs într-o instituţie militară din capitala noastră. Este vorba de un atac care viza militari şi civili" angajaţi de armată, a adăugat preşedintele.

---

Update 07:40

"Cel puţin 12" persoane şi-au pierdut viaţa în incidentul armat care a avut loc ieri în complexul Marinei americane Navy Yard din Washington, a anunţat primarul capitalei SUA, Vincent Gray, în cursul unei conferinţe de presă, transmite AFP.

Pe de altă parte, "câteva" persoane au fost rănite, printre care un poliţist, a declarat la rândul său şefa poliţiei din Washington, Cathy Lanier.

---

Cel puţin patru persoane au murit

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite într-un atac armat comis ieri la o bază navală din Washington, potrivit postului tv ABC. Anterior, presa relatase că cel puţin cinci persoane, inclusiv doi agenţi de poliţie, au fost împuşcate în incidentul armat produs într-o unitate a Forţelor Navale din Washington. Agenţi ai poliţiei şi ai Biroului Federal de Investigaţii au venit la unitatea militară din Washington pentru a-l căuta şi imobiliza pe autorul atacului armat, în baza navală lucrând aproximativ 3.000 de persoane, relatează presa americană.

Incidentul armat a avut loc la ora 8.20 (15.20, ora României). Trei focuri de armă au fost trase la Cartierul general al sistemelor Forţelor Navale, situat la periferia sud-estică a oraşului Washington. Poliţia anunţase aseară, la închiderea ediţiei, că un suspect s-a blocat într-o clădire a complexului militar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb