UPDATE Şapte persoane, decedate în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi

F.A.
Miscellanea / 12 septembrie 2013

Update 18:00

Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură din cadrul Ministerului Mediului a precizat astăzi că nu pot fi prevenite inundaţiile care sunt provocate de fenomene noroase locale şi care dezvoltă pe un areal restrâns căderi masive de precipitaţii, arată un comunicat de presă.

Aceste inundaţii nu provoacă, în general, creşteri de debit şi revărsări a cursurilor de apă şi de cele mai multe ori nu urmează văile pe care sunt cursuri de apă permanente sau nepermanente.

"Responsabilitatea Departamentului şi a Administraţiei Naţionale a Apelor Române este aceea de a monitoriza cursurile de apă, de a emite atenţionări şi coduri de avertizare în domeniul hidrologic şi de a interveni la construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, se mai arată în comunicat.

Update 13:00

Administraţia Naţională "Apele Române" informează că, în cursul nopţii pe raza judeţului Galaţi, s-au înregistrat precipitaţii de 140,5 l/mp la staţia Griviţa, 147,6 l/mp la staţia Tecuci, 108,5 l/mp la Fărtăneşti, 111,8 l/mp la Vlădeşti.

De asemenea, pe râul Geru, în dreptul localităţii Cudalbi, într-un interval de 1-2 ore, s-au depăşit cotele de apărare, respectiv s-a atins cota de 270 cm, iar râul a avut un debit de 16 mc/s, faţă de 0,1 mc/s, cât înregistra cu o zi înainte.

Potrivit ANAR, cantitatea de precipitaţii din cursul nopţii reprezintă echivalentul a două luni de zile de precipitaţii, cât se înregistrează în mod normal în zona respectivă. Pagubele înregistrate au fost provocate în principal din scurgeri importante de pe versanţi şi torenţi. Localităţile afectate sunt comuna Cudalbi, Pechea, Griviţa, Cuca, Costache Negri, municipiul Tecuci, Vlădeşti, Măstăcani, comuna Corni, sat Măcişeni.

Administraţia Naţională "Apele Române" prin Administraţia Bazinală Prut-Bârlad -Sistemul de Gospodărire a Apelor Galaţi a transmis atenţionările de fenomene meteorologice periculoase imediate, de tip now-casting, Cod Galben şi Cod Portocaliu, emise de Centrele Meteorologice Regionale, conform fluxului informaţional pentru situaţii de urgenţă.

----

Update 11:00

Un nou bilanţ arată că şapte persoane au murit şi doar una este dată dispărută în urma inundaţiiilor din judeţul Galaţi.

Premoerul Victor Ponta a convocat, la ora 11,30, la Palatul Victoria, un comandament pentru situaţii de urgenţă, având în vedere precipitaţiile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Galaţi, precum şi prognoza meteo pentru orele următoare, anunţă Biroul de presă al Guvernului.

----

Update 09:31

Ultimul bilanţ al inundaţiilor din judeţul Galaţi arată că şase persoane au decedat şi trei sunt date dispărute.

Ministerul Apărării Naţionale informează că 89 de militari cu trei mijloace tehnice aparţinând ministerului acţionează, începând cu ora 01.30, în zona localităţilor Măstăcan, Costache Negri şi Pechea, din judeţul Galaţi, pentru ajutarea populaţiei şi limitarea efectelor inundaţiilor produse aseară în acea zonă. În cursul nopţii, militarii, care provin din Brigada 282 Infanterie Mecanizată - Batalioanele 300 Infanterie şi 284 Tancuri Galaţi, au acţionat şi în localitatea Cudalbi.

----

Sute de case au fost inundate în judeţul Galaţi în urma unei ploi torenţiale de câteva zeci de minute, iar din primele informaţii patru persoane şi-au pierdut viaţa şi două sunt date dispărute, transmite Antena3.ro.

17 localităţi au fost afectate de inundaţii şi peste 5.000 de persoane au fost evacuate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb