UPDATE Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM

Ziarul BURSA #Companii / 24 octombrie 2017

Sorin Grindeanu, avizat pozitiv pentru a prelua funcţia de preşedinte al ANCOM

Actualizare 16:36

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat cu 15 voturi "pentru", 7 voturi "împotrivă" (PNL şi USR) şi o abţinere (PMP) de către comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), urmând ca plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului să dea votul final pentru numirea lui Grindeanu cel mai probabil săptămâna viitoare, potrivit unei surse din presă.

Conform sursei, încă din debutul şedinţei, preşedintele comisiei economice a Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a reproşat lui Sorin Grindeanu că nu este potrivit pentru a conduce ANCOM, amintindu-i de acuzaţiile aduse de social-democraţi atunci când l-au dat jos de la şefia Guvernului.

"Nu se poate ca preşedintele ANCOM să fie manevrat de forţe obscure", a spus Zamfir, precizând că nu face decât să citeze ceea ce membrii PSD au spus despre Grindeanu, citat de News.ro.

"Nu are de ce să-mi fie ruşine", a replicat fostul prim-ministru, precizând că în prezent el nu mai este membru de partid după ce a fost exclus de PSD.

Contrele dintre Sorin Grindeanu şi parlamentarii liberali au durat pe tot parcursul audierilor. Senatorul PNL Florin Cîţu i-a amintit fostului premier că, după demiterea din funcţia de şef al Guvernului şi după excluderea din PSD, a declarat că va rămâne pesedist pe viaţă, informează sursa.

Grindeanu a replicat: "Am spus că principala mea dorinţă e să rămân în PSD, dar eu în acest moment sunt exclus. Dacă cumva voi deveni preşedintele ANCOM, contestaţia mea la excludere (din PSD - n. red.) nu mai are rost. Eu în acest moment sunt apolitic".

Florin Cîţu a mai spus: "Aţi spus public că v-a lipsit pupincurismul pentru a rămâne în funcţie. E o întrebare retorică, pentru că azi sunteţi aici pus tot de PSD".

Daniel Zamfir a adăugat: "L-aş completa pe domnul Cîţu: acea declaraţie cu pupincurismul a venit după ce vi s-a propus, înţeleg o funcţie, aceea de preşedinte al ASF. Aţi refuzat-o pe aia de la ASF".

"Am refuzat-o pentru că nu sunt finanţist. Eu am terminat informatica, am fost şi ministrul Comunicaţiilor şi ăsta este domeniul în care mi-am făcut şcoala", a replicat Grindeanu.

"Am înţeles, deci dacă vi s-ar fi propus ASF în loc de ANCOM, nu mai funcţiona cu pupincurismul", a continuat Zamfir.

"Îmi cereţi să fiu apolitic, dar mă duceţi spre a face dclaraţii politice", a răspuns Sorin Grindeanu.

(A.C.)

-----

Actualizare 12:53 Ponta, despre propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM: "PSD se pune într-o situaţie ridicolă"

Fostul premier Victor Ponta spune că Partidul Social Democrat (PSD) se pune "într-o situaţie de un ridicol absolut", iar "Caragiale este depăşit de Liviu Dragnea", prin propunerea ca fostul premier Sorin Grindeanu, pe care l-a înlăturat acum câteva luni, să conducă Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Ponta a spus că el abia aşteaptă să îl voteze pe Grindeanu la şefia ANCOM, susţinând că fostul premier este potrivit pentru această funcţie, potrivit news.ro.

Ponta a declarat, astăzi, la Parlament: "Caragiale este depăşit de Dragnea - jos Grindeanu, sus Grindeanu. Eu nu ştiu cum se mai pot uita în ochii cuiva când acum trei luni băteau cuba că l-au dat jos pe Grindeanu. (...) Sorin Grindeanu este prima opţiune care nu mai vine din Teleorman dar, dincolo de asta, PSD s-a pus într-o situaţie de un ridicol absolut".

El a spus că Grindeanu este potivit pentru şefia ANCOM şi că abia aşteaptă să îl voteze.

Ponta a afirmat: "Este bun, i se potriveşte funcţia şi mă bucur că, probabil, l-a propus Tudose. Mă bucur numai închipuindu-mi faţa lui Dragnea mâine votându-l pe Grindeanu".

Victor Ponta s-a referit şi la "poveştile cu salariile şi pensiile, care se dovedesc o păcăleală", susţinând că nota de plată o va plăti PSD, nu Liviu Dragnea.

Întrebat dacă crede că ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, ar trebui să demisioneze, Ponta a spus că ar trebui să nu îl mai asculte pe Dragnea.

Ponta a adăugat: "Am impresia că e o chestie prin care îl sabotează pe Tudose, altfel nu-mi explic declaraţiile astea aberante, sincer. Eu îl ştiu pe Mişa, a lucrat şi în Guvernul meu, la un nivel mai jos, e adevărat, e un tehnician, dar la chestia asta probabil că îl pune Dragnea să anunţe (...), ca să-l facă pe Tudose de râs. E o nebunie, nu ai voie să te joci aşa cu taxe şi impozite (...) Nu e prima eroare de comunicare, nu, e a o suta, cred că din prima zi. (...) Eu încep să cred că e tot un fel de bătălie internă în care pe ministru îl pune de la partid să spună ceva, ca prim-ministrul să dea explicaţii şi aţi văzut că Tudose o tot dă din colţ în colţ".

(M.I.)

------

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost propus luni de către premierul Mihai Tudose pentru a prelua preşedinţia Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie.

Propunerea ca Grindeanu să preia şefia ANCOM a fost înaintată de şeful Guvernului conducerilor celor două Camere ale Parlamentului, urmând că votul să fie dat, cel mai probabil, în plenul reunit de săptămâna viitoare, potrivit Agerpres.

Birourile Permanente Reunite au decis luni ca audierea lui Sorin Grindeanu să fie făcută în comisiile de specialitate ale Parlamentului până joi, 26 octombrie. Tot până joi va trebui elaborat şi raportul comisiilor referitor la audiere.

Postul de preşedinte al ANCOM a rămas vacant după ce Adrian Diţă şi-a înaintat, vineri, demisia din funcţie la numai cinci luni de la numirea în acest post de către Parlament.

Diţă a fost numit în funcţie în luna mai, preluând conducerea ANCOM de la Cătălin Marinescu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spusese marţi, la Parlament, că este de acord cu schimbarea şefului ANCOM şi nu a negat că la şefia instituţiei ar putea fi numit fostul premier Sorin Grindeanu.

Pe 11 mai, Adrian Diţă a fost numit de către plenul reunit al Parlamentului, în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale în Comunicaţii, cu 236 voturi "pentru" şi zece "împotrivă".

Adrian Diţă, a ocupat, din noiembrie 2015 până în mai 2017, funcţia de director de afaceri publice în cadrul Telekom România. Totodată, din martie 2011 până în mai 2017, a avut şi funcţia de director în cadrul Romconnection Consulting, potrivit contului de LinkedIn. În perioada 2010-2011, a fost director de Corporate Affairs în cadrul International Railway Systems, grup controlat de omul de afaceri Cristian Burci. În perioada iunie 2004 - ianuarie 2010, a avut funcţia de director de Corporate Affairs în cadrul Vodafone România.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanţă de urgenţă, legea de funcţionare a ANCOM, statuând că numirea preşedintelui şi vicepreşedinţilor acestei instituţii se va face de către plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Înainte de aprobarea acestei OUG conducerea ANCOM era numită de către preşedintele României, la propunerea Guvernului.

Administraţia Prezidenţială a criticat schimbarea modalităţii de numire a conducerii ANCOM, pe care a văzut-o ca pe o amputare a atribuţiilor preşedintelui României, calificând această procedură drept una netransparentă, care transmite un semnal îngrijorător.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 4. PSD ... GLONTUL PE LA URECHE

    mesaj trimis de Seb în data de 26.06.2017, 17:44 

    Glontul a trecut 

    Glontul pe la urechea PSD-ului a trecut: razant, ricosat de actiunea lui Grindeanu. De aceasta data glontul era pe teava votantilor PSD: cei care au sustinut partidul la bine si la rau, cei care voteaza ordonat inca din 1990.  

    Cresterea pensiilor si salariilor a fost trecuta in Programul de guvernare. 1 iulie era vazuta ca o data .... de sarbatoare pentru milioanele de bugetari.  

    Amanarea cresterilor salariale incepand cu 1 iulie se putea face doar printro lovitura de maestru, cum numai cei din PSD puteau sa faca. Acoperi un mare scandal cu un scandal si mai mare. Asadar au sacrificat 2 oameni pentru interesul partidului. Fara acest sacrificiu PSD-ul risca sa scoata in strada nu oamenii corporatiilor, nu tinerii satui de baroni si promisiuni mincinoase, de aceasta data era altfel: in strada ar fi iesit alegatorii, cei care nu stiu cine e Soros si de ce le-a dat numai celor care au stat in frig bani, uneori caldura e mai problematica decat frigul  

    MIscarea Grindeanu a salvat PSD-ul. Urmeaza ca noul prim-ministru sa ne prezinte un program de guvernare in care cele 5% crestere economica vor fi istorie, noul Guvern va aduce bunastare si crestere de 2 cifre( sper sa nu fie cele de dupa virgula)  

    Psd se mentine in sondaje acolo sus la 45% si va mai sta acolo o perioada .... mai mica sau mai mare, asta depinde de cei din Opozitie  

    USR si PNL pot rapune PSd, cu o conditie: SA FIE DESTUL DE NEBUNI PENTRU A PROPUNE UN ALT FEL DE POLITICA... si asta repede, urgent  

    Oameni tineri, motivati, un guvern din umbra care sa monitorizeze si sa creasca pana la urmatoarele alegeri

    Zile senine sa avem 

    1. Previzibil ... pentru toti mai putin pentru Opozitie

      ...groparul pesedelii, și bag samă că aștept degeaba!

      „România profundă” are inimaginabile resurse de jeg astfel încât o asemenea hazna subumană să poată rezista la fel de bine-mersi ca până acum.

      Într-o lume deprinsă cu beneficiile săpunului ai avea dreptate - însă în cazul nostru, de nație profund bolnavă, visezi zadarnic la schimbarea necesară, vitală chiar. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb