UPDATE Zeci de angajaţi ai Poştei Române au intrat în grevă

F. A.
Miscellanea / 13 mai 2013

Update 13:45 Ponderea cheltuielilor salariale raportată la veniturile companiei a crescut în perioada 2009 - 2012 de la 63% la 71%, precizează Poşta Română într-un comunicat de presă.

Volumul prestaţiilor poştale a scăzut continuu în perioada 2009 - 2012, înscriindu-se într-un trend global determinat de evoluţia tehnologică şi dezvoltarea comunicaţiilor online. Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română a încheiat cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), în luna septembrie 2012, un acord ce prevedea, printre altele, aplicarea rezultatelor normării efectuate în anul 2011.

În data de 15 octombrie 2012, conducerea Poştei Române şi sindicatul poştal au convenit, de comun acord, culegerea datelor de trafic aferente lunilor septembrie şi octombrie 2012, în vederea estimării necesarului de personal de exploatare poştală precum şi pentru gradarea agenţiilor poştale. Rezultatele normării au fost verificate împreună cu reprezentanţii sindicatelor care recunosc inregistrarea unui excedent de personal raportat la volumul de muncă realizat la nivelul companiei.

Având în vedere diferenţele semnificative faţă de valorile reale cu privire la distanţele parcurse de personal şi corelându-le cu scăderea numărului de prestaţii poştale, conducerea Poştei Române, de comun acord cu salariaţii, a căutat soluţii pentru a păstra echilibrul între drepturile salariale şi volumul real de activitate, menţionează compania.

Cheltuielile ridicate cu salariile afectează competitivitatea companiei în contextul liberalizării pieţei serviciilor poştale, survenită începând cu data de 01 ianuarie 2013.

Conducerea Poştei Române a luat decizia ca începând cu acest an, evaluarea şi cuantificarea datelor de trafic şi a volumului de prestaţii poştale să se realizeze periodic, de două ori pe an. Astfel, se va îmbunătăţi nivelul calitativ şi eficienţa serviciilor poştale, optimizând activitatea companiei şi asigurând corelarea între drepturile salariale şi volumul de muncă prestat, se mai arată în comunicat.

-----

Zeci de angajaţi ai Poştei Române au intrat, astăzi, în grevă, iar şapte oficii poştale din Capitală au întrerupt lucrul, relatează www.antena3.ro.

Aceştia au hotărât intrarea în grevă spontană în condiţiile în care sunt nemulţumiţi de salariile mici şi se tem că vor fi daţi afară.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. directorii isi justifica salarul de pana la 11000 eur? Sunt aproximativ 40 salarii al unui angajat. Albinele Postei romane aduna iar trantorii risipesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb