URSUS Breweries a înregistrat o creştere de 30% a cifrei de afaceri

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 18 mai 2007

URSUS Breweries a înregistrat o creştere de 30% a cifrei de afaceri

URSUS Breweries, subsidiară a SABMiller plc, a înregistrat o creştere semnificativă, de 30%, a cifrei de afaceri în anul financiar aprilie 2006 - martie 2007. Volumul vânzărilor de bere al companiei a cres­cut cu 23% faţă de anul anterior, peste creşterea de aproximativ 20% a pieţei berii din România. După constrângerile de capacitate din primul trimes­tru, în a doua jumătate a anului financiar volumul vânzărilor de bere a înregistrat o creştere importantă, de 42%.

Aceste rezultate se datorează în principal performanţei mărcilor URSUS Breweries, susţinută de investiţiile făcute în extinderea capacităţii de producţie şi îmbuteliere a fabricii de la Buzău. Anul trecut, Timişoreana a fost brandul cu cea mai rapidă creştere de pe piaţa berii din România, de 59%, datorită lansării cu succes a ambalajului PET în luna iulie 2006. În ultimul trimestru al anului financiar (ianuarie - martie 2007), Timişoreana şi-a dublat vânzările în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior, continuându-şi astfel evoluţia spectaculoasă din 2006.

În 2006, URSUS Breweries a demarat la Buzău două proiecte de investiţii cu o valoare totală de 50 milioane de euro. Aceste proiecte sunt programate a fi finalizate la sfârşitul acestei luni, având ca rezultat o capacitate totală a companiei de 4,5 milioane hl. Astfel, inves­tiţiile totale ale grupului SABMiller în România au ajuns la aproximativ 200 milioane de euro.

URSUS Breweries, subsidiară a SABMiller plc, este al doilea producător de bere din România, cu o cotă de piaţă de 24% (conform MEMRB). Compania, cu sediul în Bucureşti, deţine 4 fabrici de bere, în Cluj-Napoca, Timişoara, Buzău şi Braşov, şi peste 1.300 de angajaţi. Mărcile URSUS Breweries sunt: Peroni Nastro Azzurro, URSUS, Timişoreana, Ciucaş, Stejar şi Pilsner Urquell.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb