Ursus Breweries şi ENGIE Romania semnează un contract de achiziţie de energie electrică 100% din surse regenerabile

S.B.
Companii / 20 decembrie 2021

Ursus Breweries şi ENGIE Romania semnează un contract de achiziţie de energie electrică 100% din surse regenerabile

De la 1 ianuarie 2022, Ursus Breweries va achiziţiona energie electrică 100% din surse regenerabile provenind în cea mai mare parte din activele de producţie deţinute de ENGIE Romania în ţară, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Contractul de furnizare a energiei electrice din surse regenerabile ale ENGIE Romania va acoperi întreaga nevoie de consum pentru cele patru fabrici de bere ale Ursus Breweries din Braşov, Buzău, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Energia electrică furnizată de ENGIE Romania provine 100% din activele de producţie de energie verde, ENGIE Romania având astăzi o capacitate instalată de circa 113 MW în parcuri eoliene şi solare localizate în Galaţi, Brăila, Harghita şi Teleorman.

Acordul dintre cele două companii deschide calea unei colaborări pe termen lung. Ambele părţi vor continua să caute în viitorul apropiat şi alte soluţii care să susţină şi mai puternic dezvoltarea sustenabilă a activităţii Ursus Breweries.

Paul Barnett, Preşedintele Ursus Breweries: "Sunt foarte bucuros că fabricile noastre de bere vor trece la energie electrică 100% regenerabilă în 2022. Acest contract iniţial reprezintă o piatră de hotar foarte importantă în călătoria noastră de sustenabilitate, iar dorinţa noastră este să extindem acest parteneriat în următorii ani. Acest prim pas pe care îl facem împreună ne va ajuta să ne reducem amprenta de CO2 în anul viitor şi ne va permite să ne conducem afacerea în armonie cu natura, având o contribuţie puternică la obiectivele de protecţie a mediului stabilite de Asahi Europe and International, grupul din care facem parte".

Nicolas Richard, Executive Vice President, Head of Marketing&Sales, ENGIE Romania: "Suntem mândri că putem oferi soluţii menite să reducă amprenta de carbon a activităţilor Ursus Breweries. Suntem încrezători că prezenţa noastră pe întreg lanţul energiei regenerabile de la producţie până la furnizare, constituie baza unui parteneriat mai solid pe termen lung, parteneriat pe care îl discutăm în prezent pentru definitivare".

Se preconizează că, în doar 6 luni, Ursus Breweries va reduce emisiile de CO2 cu aproape 4000 de tone, echivalentul producţiei de dioxid de carbon a peste 1.700 de autovehicule pentru aceeaşi perioadă.

Aceasta este o nouă acţiune întreprinsă de Ursus Breweries ca parte a strategiei de sustenabilitate a companiei, care stabileşte modul în care priveşte viitorul şi cuprinde şase piloni: amprenta neutră de carbon, reducerea consumului de apă, sustenabilitatea resurselor şi materiilor prime, circularitatea ambalajelor, incluziunea şi bunăstarea angajaţilor şi a consumatorilor, precum şi alegerile responsabile legate de consumul de alcool. Mai multe informaţii despre eforturile de sustenabilitate ale Ursus Breweries pot fi consultate la adresa: https://ursus-breweries.ro/en/dezvoltare-durabila

ENGIE Romania, în acord cu strategia Grupului ENGIE, îşi propune să contribuie la decarbonizarea activităţilor clienţilor săi prin oferirea de soluţii concrete pentru reducerea amprentei de carbon. În acest sens, compania contribuie la ambiţia Grupului de a accelera investiţiile în segmentul energiilor regenerabile şi de a atinge obiectivul ce vizează o capacitate anuală suplimentară de circa 4GW/an în perioada 2022-2025.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb