US AIR FORCE: Ruşii şi americanii discută de două ori pe zi despre operaţiunile aeriene din Siria

Ioana Dogaru
Internaţional / 11 noiembrie 2015

Actualizare 08:18 Emisarul ONU: "Impulsul convorbirilor de la Viena nu trebuie irosit"

Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, a cerut ieri marilor puteri să profite de "impulsul" dat de convorbirile de la Viena şi să pună în aplicare un proces politic care să scoată ţară din război, informează AFP.

"Elanul dat de convorbirile de la Viena nu trebuie ratat", a declarat Staffan de Mistura, la ieşirea de la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, înaintea unei reuniuni internaţionale ce va avea loc sâmbătă în capitala austriacă şi în cadrul căreia urmează fie trasat conturul unei tranziţii politice în Siria, ţară afectată de război de patru ani şi jumătate.

Aproximativ 20 de ţări urmează să se reunească la Viena pentru a încerca să elaboreze un plan de pace pentru Siria, inclusiv un armistiţiu între regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi unii opozanţi.

Aceste întrevederi trebuie "să se concretizeze în obiective realizabile pentru poporul sirian. Unul dintre acestea ar fi diminuarea violenţei", a explicat emisarul ONU. Următoarea reuniune de la Viena privind Siria trebuie să definească lista grupărilor "teroriste", a declarat de asemenea ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, susţinător al regimului sirian.

(A.L.)

------------

Militarii ruşi şi americani discută "de două ori pe zi" pentru a face schimb de informaţii asupra operaţiunilor aeriene din Siria, a declarat marţi la Washington un general din US Air Force, informează AFP.

Comandamentul american responsabil pentru operaţiunile în Siria "discută de două ori pe zi" cu omologul său rus, a explicat generalul Herbert "Hawk" Carlisle, unul dintre principalii responsabili ai US Air Force, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Acesta a adăugat că: "Există o linie directă între cele două comandamente".

Responsabilul US Aur Force a mai spus: "Toată lumea este interesată de siguranţa zborurilor. Nimeni nu vrea o situaţie periculoasă sau interpretare greşită".

Herbert "Hawk" Carlisle a explicat că sosirea a şase avioane F-15 C vineri la baza aeriană Incirlik din Turcia va contribui la îmbunătăţirea în continuare a monitorizării spaţiului aerian sirian de către americani, transmite AFP.

Aceste avioane specializate în luptă aer-aer au un "radar fantastic" ce va putea ajuta avioanele coaliţiei "să păstreze o distanţă suficientă" de avioanele ruseşti şi siriene, a precizat Carlisle.

În ciuda schimbului zilnic de informaţii asupra zborurilor în curs, Washingtonul subliniază că nu există nicio cooperare cu Rusia, aminteşte France Presse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb