USR: Legea prin care personalul ANI primeşte spor de până la 25%, contestată la CCR

G.D.
Politică / 21 martie 2023

USR: Legea prin care personalul ANI primeşte spor de până la 25%, contestată la CCR

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare neuropsihică, transmite Agerpres.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută. Totodată, în curs de adoptare se află şi o lege prin care se vor acorda sporuri şi majorări de salarii personalului de la APIA şi AFIR, menţionează sursa citată.

"Nicio săptămână fără câte o încercare de creştere a veniturilor pentru câte o instituţie publică. Toate fără nicio logică, fără criterii de performanţă, fără să ştim cât ne costă şi, mai ales, de ce? Această nouă încercare a coaliţiei scumpirilor este neconstituţională şi ne aşteptăm ca CCR să emită o decizie în consecinţă", a declarat deputatul USR Cristian Seidler.

USR menţionează că, pentru a putea majora cu până la 25% salariile angajaţilor de la ANI, coaliţia PSD-PNL a folosit un proiect de lege care se referea la salarizarea directorului de extensie universitară, "doar că amendamentul privind sporul de suprasolicitare neuropsihică a fost introdus după adoptarea legii" de către Senat.

"Prin urmare, în sesizarea depusă la CCR, USR şi Forţa Dreptei invocă încălcarea principiului bicameralismului. Totodată, este invocată încălcarea principiului legalităţii, în condiţiile în care propunerea legislativă votată este nejustificată şi nefundamentată, iar expunerea de motive (adică, documentul de fundamentare) este atât formală, cât şi substanţial neconformă din perspectiva normelor de tehnică legislativă. Mai trebuie menţionat că noul spor se adaugă celor două aplicate deja în ANI: spor pentru gestionarea datelor şi informaţiilor clasificate (15%) şi spor pentru condiţii vătămătoare", mai spune USR.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Foarte putin 25 procente. La ce mizerii trebuie sa inchida ochii .Au si ei cat de cata onoare.SA LI SE MAI DEA,sa poata dormi linistiti

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb