"UTI Systems" va realiza baza de date centralizate pentru portabilitatea numerelor

Ioana Popa
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 octombrie 2007

Compania "UTI Systems" va realiza baza de date centralizate pentru portabilitatea numerelor în România, în colaborare cu companiile Porthus BV Belgium şi Microsoft Romania în calitate de subcontractanţi, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI). Proiectul privind realizarea bazei de date centralizate pentru portabilitatea numerelor, în valoare de 582.432,98 de euro, fără TVA, se va derula pe o perioadă de şase luni şi, conform calendarului stabilit, soluţia de por­tabilitate va deveni funcţională în cursul primului trimestru al anului 2008.

Potrivit ANRCTI, această bază de date va fi realizată cu sprijinul unui proiect Phare, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2005 - "Facilităţi pentru acţiuni speciale". Pentru acest proiect de achiziţii, contribuţia financiară din fondurile Phare reprezintă 75% din valoarea contractului, iar cea a ANRCTI, în calitate de beneficiar final, este de 25%. Proiectul îşi propune să realizeze, să instaleze, să testeze şi să dea în folosinţă un sistem constând într-o bază de date şi un set de funcţii şi soluţii de comunicaţii, care va susţine implementarea portabilităţii numerelor de telefon fixe şi mobile în România.

De asemenea, proiectul va asigura un program de pregătire tehnică a personalului ANRCTI în vederea dezvoltării şi implementării cu succes a procedurilor aferente funcţionării acestui sistem. Sistemul va fi unul centralizat, care va conţine o bază de date unică şi va pune la dispoziţie un punct de contact unic pentru toţi furnizorii de servicii de telefonie fixă şi mobilă, oferind multiple mecanisme de interfaţare pentru aceştia. În acelaşi timp, sistemul va cuprinde şi o pagină web care va oferi publicului informaţii referitoare la numerele portate. Implementarea portabilităţii numerelor constituie unul dintre angajamentele asumate de România în conformitate cu Capitolul 19 al negocierilor de aderare la Uniunea Europeană şi este o măsură eficientă pentru stimularea concurenţei în sectorul comunicaţiilor electronice. Portabilitatea numerelor oferă abonaţilor posibilitatea de a-şi păstra numărul de telefon atunci când schimbă furnizorul de servicii de telefonie, ceea ce va asigura clienţilor o mai mare libertate de alegere şi va obliga furnizorii să depună eforturi suplimentare pentru menţinerea şi atragerea clienţilor prin oferte tot mai atractive. Serviciul de portabilitate va fi oferit publicului de către toţi furnizorii de servicii de telefonie fixă şi mobilă din România începând cu anul viitor. Anunţul privind desemnarea companiei care a câştigat licitaţia internaţională pentru realizarea bazei de date centralizate pentru portabilitatea numerelor în România a fost publicat în data de 27 septembrie 2007 în suplimentul Jurnalului Oficial al Uniunii Europene.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb