Vaccin obligatoriu pentru sportivi

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 24 septembrie 2021

Recomandarea s-a transformat în obligativitate în doar câteva luni. Una dintre naţiunile puternice în sportulul mondial, SUA, a decis să nu-şi mai trimită performerii la întrecerile internaţionale dacă aceştia nu vor fi vaccinaţi. Cu siguranţă că acest exemplu va fi urmat şi de către alte ţări. Sportivii americani selectaţi pentru următoarele Jocuri Olimpice de iarnă, care vor avea loc în februarie 2022 la Beijing, vor participa cu condiţia de a fi vaccinaţi împotriva Covid-19, conform directivelor Comitetului olimpic şi paralimpic din SUA (USOPC). Regulile USOPC prevăd ca de la 1 noiembrie toţi sportivi, angajaţii, contractanţii şi alte persoane care au acces la facilităţi trebuie să se vaccineze împotriva coronavirusului. Până la 1 decembrie, obligativitatea va fi extinsă la toţi membrii diferitelor delegaţii ale "Team USA" şi la tinerele speranţe aşteptate să participe la viitoarele Jocuri. Potrivit USOPC: "Sănătatea şi bunăstarea comunităţii noastre olimpice şi paralimpice continuă să fie o prioritate absolută. Această măsură ne va spori capacitatea de a crea un mediu sigur şi productiv pentru sportivi şi personalul echipei SUA şi ne va permite să restabilim coerenţa în planificarea şi pregătirea evenimentelor şi să oferim un serviciu optim sportivilor". La Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, USOPC nu le-a cerut membrilor delegaţiei sale să fie vaccinaţi împotriva Covid-19. Aproximativ 100 dintre cei 613 sportivi care au apărat culorile americane au plecat în Japonia fără să fie vaccinaţi. USOPC a precizat, totodată, că va analiza scutirile de imunizare de la caz la caz. Persoanele nevaccinate care ar beneficia de aceste scutiri ar trebui să fie supuse zilnic unui test pentru Covid-19, plătit de forul olimpic american.

Comitetul Internaţional Olimpic nu impune vaccinarea obligatorie pentru sportivii implicaţi în evenimentele pe care le organizează.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Aici nu mai este nicio justificare de SANATATE PUBLICA pentru ca exista si sporturi precum aruncatul sulitei in care nu se mai pune problema de contact intre sportivi.

    Aici este vorba de DOMINARE, de SCLAVIE, de pumn in gura tipic pentru Biden si cretinii democrati.

    ATP: Jeremy ch ardy şi-a întrerupt sezonul pe neașteptate: "Regret că m-am vaccinat împotriva Covid-19"

    "De când m-am vaccinat, am o problemă, îmi este greu. Brusc, nu am mai putut să mă antrenez, nu pot să joc", a spus ch ardy, precizând că are dureri puternice în tot corpul atunci când depune eforturi. 

    "Am fost la doi doctori, am făcut teste, ca să ştiu ce am şi cel mai important este să am grijă de mine. Prefer să îmi acord mai mult timp pentru a mă îngriji şi a fi sigur că în viitor nu voi mai avea această problemă. 

    Este dificil psihic, pentru că nu ştiu cât va dura. Deocamdată, sezonul meu este întrerupt şi nu ştiu când îl voi relua", a adăugat sportivul francez. 

    Jeremy ch ardy a menţionat că regretă că s-a vaccinat. 

    "Este frustrant, am început anul foarte bine, jucam foarte bine. Apoi am mers la JO, unde de asemenea m-am simţit bine. 

    Iar acum sezonul meu este întrerupt şi nu ştiu când îl voi relua. Este frustrant, mai ales pentru că nu mai am zece ani de jucat. Acum regret că am făcut vaccinul, dar nu puteam şti”, a conchis ch ardy. 

    1. Inainte nu castiga si dupa vaccin iar nu castiga. Evident ca e vaccinul de vina.

      Alex cel vaccinat, deci destept. Cum altfel???

    fiind cele mai neesentiale personaje, nu intereseaza pe nimeni :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb