ZIARUL BURSA

24 septembrie 2021
Ediţia din 18.09.2024
OTP Global Mix - perspectiva abordării diversificate a investiţiilor

OTP Global Mix - perspectiva abordării diversificate a investiţiilor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 septembrie 2021

OTP Global Mix este un fond din categoria celor multi-active, flexibil, a cărui alocare strategică pe termen lung este de până la 50% acţiuni şi fonduri de investiţii locale şi internaţionale şi de până la 50% în instrumente cu venit fix şi/sau instrumente ale pieţei monetare, conform OTP Asset Management, societatea ce administrează fondul.

"Prin OUG aprobată de Guvern se creează o imoralitate, o ilegalitate socială în cazul City Insurance"

DAN PAUL, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI BROKERILOR: "Prin OUG aprobată de Guvern se creează o imoralitate, o ilegalitate socială în cazul City Insurance"

George MarinescuBănci-Asigurări / 24 septembrie 2021

Ordonanţa de Urgenţă aprobată de guvernul Cîţu privind despăgubirea asiguraţilor de la City Insurance este una imorală, dată pentru salvarea unor funcţionari numiţi politic în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), susţine Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Începătorii să apeleze la fondurile de investiţii

Începătorii să apeleze la fondurile de investiţii

A consemnat Andrei IacomiPiaţa de Capital / 24 septembrie 2021

(Interviu cu Alexandru Ilisie, directorul de investiţii al OTP Asset Management) 

"Ne aşteptam ca anul 2021 să fie foarte bun pentru pieţele de acţiuni"

"Abordarea «top-down» este folosită pentru a identifica acţiunile internaţionale sau ETF-urile care vor fi incluse în portofoliul fondului"

"Investiţiile regulate elimină emoţiile, care pot duce la decizii neinspirate în momentele de volatilitate ridicată"

Vaccin obligatoriu pentru sportivi

O.D.Sport / 24 septembrie 2021

Recomandarea s-a transformat în obligativitate în doar câteva luni. Una dintre naţiunile puternice în sportulul mondial, SUA, a decis să nu-şi mai trimită performerii la întrecerile internaţionale dacă aceştia nu vor fi vaccinaţi.

Scrisoarea lui Iohannis către judele.....

Cornel CodiţăEditorial / 24 septembrie 2021

Cornel Codiţă

Despre scrisoarea lui Neacşu din Cîmpulung ştim, sigur, este adresată judelui Braşovului, Hanăş Begner (Hans Benkner). În cazul lui Iohannis, andrisantul nu este menţionat pe plic, aşa că trebuie să facem un pic de lumină. Despre care scrisoare este vorba?

Gheorghe Piperea, profesor universitar

Adoptarea unui Cod Comercial - o necesitate impusă de realităţile juridico-economice

George MarinescuConsultanţă juridică / 24 septembrie 2021

Societăţile comerciale, profesiunile liberale, antreprenorii şi comercianţii au nevoie de adoptarea unui Cod Comercial, care să definească strict relaţiile dintre ei şi calitatea pe care o au în economie, au susţinut, ieri, specialiştii din domeniul juridic şi economic în cadrul dezbaterii "Codul Comercial român - ediţie nouă şi necesară", eveniment organizat în parteneriat de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Casa de avocatură Piperea&Asociaţii.

Program european destinat antreprenorilor şi freelancerilor

DIGITALIZARE Program european destinat antreprenorilor şi freelancerilor

O.D.Miscellanea / 24 septembrie 2021

Antreprenorii şi freelancerii din ţara noastră au ocazia să facă un nou pas înainte, inclusiv pe calea digitalizării. Compania Zitec anunţă că va coordona activităţile de dezvoltare a cunoştinţelor digitale pentru zeci de echipe internaţionale înscrise în programul The Circle, un program european destinat antreprenorilor şi freelancerilor din România, Spania şi Italia.

Anchetă pe piaţa cărţii autohtone

Anchetă pe piaţa cărţii autohtone

O.D.Miscellanea / 24 septembrie 2021

Deplânsă pentru numărul tot mai mic de consumatori, piaţa cărţii se confruntă şi cu probleme de cu totul altă factură, mai puţin...culturală. ,Potrivit ultimelor evenimente, problemele nu sunt cauzate doar din exterior ci şi din interior.

Cupa Mondială "încaieră" FIFA cu UEFA

O.D.Sport / 24 septembrie 2021

Goana după bani din fotbalul mondial produce, inevitabil, şi conflicte. Abia scăpată de grija unei Super Ligi, care ar fi dinamitat competiţiile intercluburi europene, UEFA are acum o altă problemă majoră, legată de o dorinţă a FIFA.

"Ne propunem să avem 50 de milioane de consumatori de produse necombustibile până în 2030"

KINGSLEY WHEATON, CHIEF MARKETING OFFICER BRITISH AMERICAN TOBACCO: "Ne propunem să avem 50 de milioane de consumatori de produse necombustibile până în 2030"

M.G.Internaţional / 24 septembrie 2021

Anul 2021 este un an critic pentru reducerea impactului cauzat de tutun şi pentru împingerea tranziţiei către produsele care nu ard tutunul, a afirmat, ieri, Kingsley Wheaton, chief marketing officer la British American Tobacco (BAT), în cadrul Global Tobacco & Nicotine Forum de la Londra, cel mai important forum anual în care se discută viitorul şi schimbările din industria tutunului şi nicotinei.

FLORIAN NEAGU, BNR: "Sunt multe vulnerabilităţi structurale în economie, care s-au consolidat în ultimul deceniu"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 24 septembrie 2021

Mihai Daraban, preşedintele CCIR: "Exportul ţării noastre este realizat de firmele cu capital străin din România" Florin Dănescu, preşedintele executiv al ARB: "Considerăm că un eventual nou cod comercial ar trebui să reunească toate legile speciale principale referitoare la comerţ" Gheorghe Ialomiţianu, preşedintele Uniunii Profesiilor Liberale: "Se anunţă că este anul investiţiilor, dar şi investiţiile se bazează pe importuri" 

Sunt multe vulnerabilităţi structurale în economia noastră care s-au consolidat, din păcate, în ultimul deceniu, a afirmat, ieri, Florian Neagu, director adjunct la direcţia de Stabilitate Financiară din Banca Naţională a României (BNR), în cadrul conferinţei "Utilitatea unui nou Cod comercial pentru România", organizată de Casa de avocatură Piperea & Asociaţii.

Persoane din fosta conducere a ASF - vizate de Parchetul General în cazul City Insurance

PARCHETUL GENERAL A RIDICAT DOCUMENTE DE LA CITY INSURANCE Persoane din fosta conducere a ASF - vizate de Parchetul General în cazul City Insurance

Andrei Iacomi, Mihai GongoroiAnticorupţie / 24 septembrie 2021

Principalul vizat în dosar este Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase, cel care controlează compania de asigurări adusă în pragul falimentului 

Procurori şi ofiţeri de la Parchetul General au făcut percheziţii şi au ridicat obiecte şi documente de la sediul City Insurance, ieri, într-un dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare, bancrută frauduloasă, spălare de bani, fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, conform unui comunicat al Parchetului.

Slalom printre probabilităţi

OPINII Slalom printre probabilităţi

Cristian DogaruMiscellanea / 24 septembrie 2021

Ţin minte că în ultima clasă de liceu, în anul 1989, am făcut un trimestru de Probabilităţi la matematică. Aveam chiar şi un manual, o carţulie subţire, pe care lumea nu o prea băga în seamă pentru că erau şanse minime să ne pice vreun astfel de subiect la admiterea la facultate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 24 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 24 septembrie 2021

Macroeconomie / 24 septembrie 2021

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune cu mult sub aşteptări în septembrie 2021, pe fondul temperării creşterii în sectorul industrial şi servicii.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo