VACCINUL ANTI-COVID 19: EFECTE SECUNDARE LETALE? Autorităţile române tac, norvegienii analizează

George Marinescu
Ziarul BURSA #Miscellanea #Sănătate / 21 ianuarie 2021

Autorităţile române tac, norvegienii analizează

Agenţia Norvegiană a Medicamentelor: "În cazul unora dintre cei mai fragili pacienţi, nu poate fi exclus ca efectele secundare relativ uşoare ale vaccinului să aibă consecinţe grave"

Alexandru Rafila: "O persoană foarte în vârstă, care are o stare de sănătate fragilă cauzată de afecţiuni care fac să aibă o durată previzibilă a vieţii scurtă, nu ar trebui vaccinată"

Pasajele lăsate în coadă de peşte din raportul întocmit de Agenţia Norvegiană a Medicamentelor cu privire la decesul celor 29 de vârstnici imediat după vaccinarea anti-Sars-Cov-2 ridică o mulţime de întrebări în rândul persoanelor care se opun vaccinării.

Întrebări care, până în acest moment, rămân fără răspuns, deşi prin acelaşi raport, dat publicităţii în urmă cu două zile de agenţia din Norvegia, ni se dau asigurări că nu ar exista o legătură de cauzalitate între decesele persoanelor respective şi vaccinul primit şi ni se transmite că vaccinarea continuă, inclusiv la persoanele vârstnice.

Pentru că există câteva lacune în informaţiile oferite chiar de autorităţile norvegiene, ziarul BURSA a exprimat ieri o opinie în legătură cu sus­pendarea vaccinării persoanelor vârstnice până în momentul în care se va stabili cert dacă există sau nu o legătură de cauzalitate între cele 29 de decese înregistrate în ţara scandinavă şi vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech.

Am încercat să aflăm şi opinia autorităţilor şi persoanelor implicate în campania de vaccinare de la noi, precum şi ale foştilor responsabili în domeniul sănătăţii în privinţa gestionării pandemiei.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deputatul social-democrat Alexandru Rafila susţine că ar trebui luată în calcul o suspendare a campaniei de vaccinare pentru persoanele foarte în vârstă, care au şi diferite afecţiuni. Mai mult, domnia sa consideră că nu ar trebui vaccinate persoanele cu boli în faze terminale, deoarece vaccinul nu le aduce niciun beneficiu.

"Eu pot să va spun o concluzie personală în acest moment: atâta timp cât nu avem o concluzie clară a autorităţilor norvegiene, nu are rost să ne pronunţăm. (...) O persoană foarte în vârstă, care are o stare de sănătate fragilă cauzată de afecţiuni care fac să aibă o durată previzibilă a vieţii scurtă, nu ar trebui probabil vaccinată. Susţin acest lucru deoarece orice vaccin dă o reacţie minimală la o persoană cu o stare de sănătate aparent corespunzătoare. La o persoană care este extrem de fragilă,(...) probabil că vaccinul nu este indicat, pentru că speranţa de viaţă este foarte limitată şi administrarea vaccinului nu îi aduce nici beneficiu şi există şi un risc. La o astfel de persoană trebuie să existe o rezervă în administrarea acestui vaccin", a spus Alexandru Rafila.

El a precizat că persoanele cu vârsta de peste 85 de ani ar trebui vaccinate, doar dacă sunt sănătoase.

"Nu trebuie interzis vaccinul unui om de 85 de ani care are o stare de sănătate bună. Pentru că există mulţi şi îi cunoaştem şi noi, ei sunt beneficiarii vaccinării. Dar dacă el are o boală, eventual într-un stadiu terminal, cu o speranţa de viaţă foarte redusă, atunci probabil că pe aceste persoane nu are rost să le vaccinezi pentru că nu au niciun fel de beneficiu", a precizat Alexandru Rafila.

I-am apelat şi pe Vlad Voiculescu - ministrul Sănătăţii, Andrei Baciu - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Valeriu Gheorghiţă - preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 (CNCAV), Nelu Tătaru - fostul ministru al Sănătăţii în guvernarea Orban şi pe vicepremierul Dan Barna, dar nu am primit niciun răspuns, deşi le-am trimis şi mesaje în care le-am explicat ce dorim de la domniile lor.

Se pare că oficialii statului responsabili de campania de vaccinare refuză să ofere nişte răspunsuri sau să ne spună dacă iau în considerare sau nu suspendarea vaccinării persoanelor vârstnice şi cu boli în fază terminală, până când autorităţile norvegiene vor spune clar dacă există sau nu o legătură de cauzalitate între vaccin şi decesele consemnate în ţara scandinavă.

În aceste condiţii, ne întrebăm în sarcina cui va cădea contabilizarea unor astfel de decese, dacă ele ar avea loc în România.

Ce spun specialiştii Agenţiei Norvegiene a Medicamentelor

În Norvegia, campania de vaccinare (gestionată de Institutul Naţional de Sănătate Publică) a început cu persoanele vârstnice din centrele de îngrijire medicală şi din instituţiile de îngrijire pe termen lung. Până acum, aceasta este singura categorie de persoane pentru care a avut loc vaccinarea. Până în 15 ianuarie, persoanele respective au fost vaccinate doar cu dozele Pfizer, iar din 15 ianuarie au intrat în utilizare şi dozele de vaccin produs de Moderna.

Pacienţii din căminele de bătrâni reprezintă un grup foarte fragil de vârstnici şi majoritatea pacienţilor suferă de boli grave. O proporţie mare de rezidenţi ai căminelor de îngrijire medicală vaccinaţi în prima etapă au fost bolnavi foarte fragili sau cu boli aflate în fază terminală. Conform datelor oferite de serviciul de asistenţă norvegian, în fiecare zi, decedează în medie 45 de persoane cu boli în fază terminală care se află în centrele de îngrijire.

"De aceea, la vaccinarea unui astfel de grup, decesele vor avea loc inevitabil la scurt timp după administrarea vaccinului. Marea majoritate a celor care au fost vaccinaţi se pare că nu a suferit nicio reacţie adversă la vaccin. O caracteristică a deceselor este că au apărut în rândul rezidenţilor din căminele de bătrâni, care sunt foarte fragili şi suferă de boli grave. Rapoartele despre multe dintre aceste decese afirmă că nu se suspectează nicio legătură cu vaccinarea şi că evenimentul s-a datorat unei boli de bază suferite de pacient. Cu toate acestea, în cazul unora dintre cei mai fragili pacienţi, nu poate fi exclus ca efectele secundare relativ uşoare ale vaccinului să aibă consecinţe grave", arată oficialii norvegieni referitor la cele 29 de decese înregistrate săptămâna trecută.

Practic, ultima frază este lămuritoare. Nu este exclus ca pentru pacienţii fragili, efectele secundare uşoare ale vaccinului anti-Covid să aibă consecinţe grave. Această afirmaţie lasă loc la interpretări şi ar putea fi baza unei măsuri privind suspendarea vaccinării cel puţin în cazul unor astfel de persoane.

Din păcate, autorităţile române ori nu au citit raportul, ori aşteaptă să vadă ce fac norvegienii. Iar norvegienii continuă vaccinarea, cu monitorizarea atentă a persoanelor respective. Până când oficialii de la Oslo vor da un verdict clar, responsabilii de la Bucureşti ai campaniei naţionale de vaccinare nu au de gând să ia nicio măsură, dar se pare că nici nu îşi asumă eventualele consecinţe negative.

În raport, se mai spune: "Reacţiile adverse sunt raportate la suspiciuni, iar rapoartele descriu evenimentele care au avut loc după vaccinare. Chiar dacă a fost raportat un eveniment, acest lucru nu înseamnă neapărat că a fost stabilită o relaţie de cauzalitate între eveniment şi vaccinuri".

Oficialii norvegieni mai susţin că reacţiile adverse înregistrate sunt cele enumerate în informaţiile despre produs. Cele mai frecvente reacţii adverse raportate sunt simptomele generale, cum ar fi afectarea stării generale, febră şi stare generală de rău, împreună cu reacţii la locul injectării. Alte reacţii adverse frecvent raportate în Norvegia sunt simptomele gastrointestinale cum ar fi diaree, greaţă şi vărsături, precum şi simptome ale tractului respirator, cum ar fi mici probleme de respiraţie şi tuse.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. "Efectele secundare minore, pot avea consecinte grave..."

    Deci oficialii norvegieni susțin că sunt acoperiți in hârtii, că omul a semnat pentru vacvinul FIAREI și că trebuia doar să citească cu atenție 3 pagini de efecte adverse, scrise cu litere mărunte. 

    Foarte tare. Urmează să apeleze familiile la ANPCul local, sa-i îndemne robotul sa apese niste taste.

    Absolut sinistru ce se petrece pe aceasta planetă. 

    1. Iar te-ai trezit de dimineata, postacule care esti!

      Chiar nu poti pricepe ca si fara vaccin, o stare febrila minora, o tulburare digestiva cu deshidratare ori o modesta tulburare de ritm cardiac pot ucide o persoana extrem de vulnerabila, din categoria celor de varsta inaintata, cu afectiuni in faza terminala? 

      Foarte bine ca se discuta, se analizeaza si se iau decizii in raport cu evolutia situatiei. 

      Omenirea este intr-o cursa contra cronometru, in care nu-si poate permite pierderi de ritm si actiune. 

      Ce-ai fi spus sa ti se comunice ca avem un vacin, are o eficienta de 95%, dar nu ti-l dam ca nu ai fost in categoria celor inclusi in faza de testare? Sau pentru ca sub presiunea gravitatii situatiei am urmat proceduri accelerate (nu nesigure, nu superficiale, nu periculoase) 

      Israelul a extins posibilitatea (optionala) a vacinarii, prin proprie asumare, la varste de pana la 12-14 ani si peste 75. Si este mare inghesuiala, crede-ma. 

      Mai lasa-ne cu "vaccinul FIAREI" si intra, daca vrei, in discutii consistente, constructive! 

      De exemplu spune-ne ce ai sa faci, daca vei dori sa te vaccinezi si nu vei putea, din varii motive: deficiente administrative, lipsa vaccinului, abuzuri, etc. 

      stii ce , mai lasa-ne tu ! si nu mai vorbi de funie in casa spanzuratului , adica de postaci !

      Israelul, pentru milioanele de doze de vaccin primite cu prioritate, a încheiat un acord cu Pfizer prin care se obligă să îi furnizez toate informațiile privind campania de vaccinare. Inclusiv cele privind reacțiile adverse înregistrate la toate categoriile de persoane.

      Mai multe informații despre treaba asta găsești într-un articol din cotidianul L'Express.  

      povestea cu oamenii care vor sa se vaccineze dar nu pot din varii motive , lipsa vaccinului , deficiente , bla , bla , bla , este o manipulare de presa si a postacilor aferenti . adica este o smecherie sa te vaccinezi cu ceva care lipseste de pe piata , si lumea se va imbulzi sa faca rost . eu pina acum nu am auzit pe nimeni sa se frasuiasca ca nu este vaccin .

      pai daca astia erau testati positiv cu covid si mureau si la peste 2 sapt dupa testare, era covidul de ia omorat si nu bolile terminale care acum sunt singurele responsabile.

      daca nu ne lasa in pace sa mergem cu copii de 2 ani in parc ca se covideaza dar aceias copii pot merge la cresa de la 5 luni in sus ca acolo 10 intr o clasa de 30m patrati chiar au spatiu de nu se vad, nu ca intr un parc de cateva mii de m patrati (asa e in spania), e pt ca mor aia de peste 90 de ani pe capete de covid. 

      numai prosti nu pot sa vada si sa inteleaga cum aceias situatie e utilizata diferit in functie de interese.

      corect spus ! dar pe langa prostii de care spui , mai este propaganda , platita , o armata , de la doctorii care spun aceiasi poezia cu mainile facute romb , tv , media in general .

    m-am mai gandit aseara la situatia asta

    si am ajuns la o concluzie amara. 

    incep prin a spune ca sustin vaccinarea in randul celor ce o doresc.  

    a nu face asta inseamna a induce segregare intre romani - si nu asta e intentia mea.  

    dar ma gandeam strict la situatia mea ca individ. 

    premizele sunt urmatoarele :  

    1. producatorii vaccinului nu recunosc responsabilitatea pentru produsul lor si eventualele urmari neasteptate. Aceasta responsabilitate a fost lasata (la nivel de daune-interese in cazul in care vaccinatii patesc ceva) in sarcina Guvernelor nationale. Deci daca o patiti, va duceti cu mana intinsa la Guvernul Romaniei, nu la producator.  

    2. Din 2011 de cand e dosarul deschis la ANRP pentru recuperarea proprietatilor furate de comunisti de la bunicii mei nu s-a facut nimic. Nu am vazut nici un leu de acolo si probabil ca nici nu o sa vad pentru ca am refuzat sa accept sa dau mita de 50% din valoarea de returnat ca sa fie dosarul lucrat si finalizat inaintea altora. Si nu e o valoare zdrobitoare de recuperat ...e ceva de genul 50-60 mii euro. E un nimic, un gunoi, nu e averea de pe lume.  

    Acuma... stau stramb si gandesc drept...  

    Eu sunt un tip sanatos, nu am boli cronice.  

    Sa imi asum eu riscul de a contracta boli autoimune sau cancer sau cine-stie-ce lighioana de boala vaccinandu-ma cand stiu ca garantorul meu si cel ce ma va despagubi si imi va asigura servicii de sanatate si medicamente specifice aparute post-vaccin (indiferent de orizontul de timp de pana la aparitia unei boli cauzate de vaccin) ... e o entitate (Statul Roman) care nu doar ca a furat pe bunicii mei dar mentine inca actul furtului prin nerambursarea valorii activelor nationalizate (un teren intr-un oras al Romaniei si casa de pe acel teren) in valoare de 50-60 k euro ?  

    Acestea erau gandurile mele amare de aseara.  

    Cat curaj sa am sa fiu eu hamsterul lor de laborator cand eventualele probleme vor fi acoperite ca bani, pecuniar, de o entitate slabanoaga ca asumare a responsabilitatii in relatie cu mine ? ... 

    Inca stau stramb si ma intreb drept.  

    p.s. Sa nu va incredeti in alta entitate decat in voi insiva oamenilor! Cand vine vorba de educatie, sanatate si pensie (stabilitate materiala la batranete) daca v-ati pus increderea in aceasta entitate antenumita (Statul Roman) ... o sa fiti viitoarea generatie tembela de batranei care vor behai tristi prin autobuze si tramvaie texte de genul "am muncit o viata si am o pensie de mizerie", "am lucrat in mediu toxic si stresant si am boala X si nu gasesc medicamente si medicul m-a tinut 4 ore in picioare sa astept pana m-a primit, dar la farmacie nu gasesc medicamentele date care si asa sunt scumpe..."... etc... cunoasteti textele.  

    Economisti si investiti!  

    Educati-va cat puteti de mult (eu am putin peste 40 de ani SI INCA URMEZ DIVERSE FORME DE SCOLARIZARE SI CURSURI PROFESIONALE - TINETI MINTE ASTA! SCOALA E DE AUR!) !  

    Incercati sa aveti o viata echilibrata si fara droguri (alcool, tigari, alte droguri) pentru o batranete fara boli !  

    Daca va puneti increderea pe timp lung in Statul Roman (si in general in orice Stat !!!) sunteti mancati ! Sunteti topiti ca lumanarea!

    1. p.s. nota: eu as vrea sa ma vaccinez dar nu cu produse testate pe mine, ci deja verificate (ceea ce nu e cazul acum) !

      Am vrut sa ma vaccinez cu produsul anti-covid dezvoltat de Oncogen-Cantacuzino dar ce sa vezi... cercetarea respectiva a fost omorata in fasa de .... ati ghicit! Statul Roman! :)  

      Eu nu sunt anti-vaccinist!  

      Sunt doar un tip istet si cult, cu o buna gandire critica.

      Nu pun botul la manipulari pentru ca gandesc.  

      Nu cred ca postarea ta este prea isteata- vorbele goale nu's dovada decat de diaree verbala , cearta de cuvinte. In spatele vaccinului este in afara de interesul economic si un efort onest a unei armate de cercetatori care , ca si-n alte domenii, isi face lucrarea cu pasiune. Si vin niste indivizi , cu gandire critica (cercetatorii n-o au !) si trancanesc , si presupun , si coroboreaza rezultate , SI PENTRU CREDIBILITATE , nu-s impotriva vaccinului , dar vasul cu laturi , cu cancere il rastoarna

      "SI PENTRU CREDIBILITATE , nu-s impotriva vaccinului , dar vasul cu laturi , cu cancere il rastoarna"

      tu, dragul meu, trebuie sa (re)inveti sa accepti ca exista opinii (si) de o alta natura decat opiniile tale.  

      radicalismul exprimarii si pozitiei tale ma sperie. Nu tine de spiritul democratic.  

      Fii atent: nu conteaza ca unii sunt pentru vaccin si altii contra vaccin. E irelevant asta.  

      Stii ce conteaza?  

      Sa poti discuta cu altul fara sa-ti dai in cap. Eventual cu argumente.  

      p.s. Intuiesc ca nu ai avut chef si timp sa citesti prima postare - imi cer iertare, e indigest de lunga. Aveam multe de zis.

    Deschideti lumea! Nu se stie cat va mai suporta omenirea!Vor porni peste voi, guvernelor corupte! Cu vaccinul vostru omorator de batrani cu tot! Razboaiele par sa fie iminente!Politicieni ai abisului care nu facusera nimic pentru tara (nu descoperisera leac pentru cancer, batranete, nu construisera zgarie-nori sau altceva) dadeau vina tot pe cetateanul obisnuit! El trebuia concediat, tinut fara afaceri! Dar pe ei cine ii evalua, nu construisera spitalele neamului, se tineau de discriminari! De concentrarea populatiei in LAGARE MODERNE! DE ASIGURAREA SARACIEI DE TOATE ZILELE SI A FRIGULUI SI A APEI RECI! POLITICIENII TREBUIE VACCINATI PENTRU LIPSA DE EFICIENTA!

    1. In Apuseni! Nimeni nu isi aducea aminte de ea! PS> 459, 000 de oameni au murit de cancer in 2021, in 2020, 8, 000, 000, iar un vaccin contra tuturor tipurilor de cancer nu exista! De SARS COV-2, 2, 083, 594! CEi care au participat la aceasta neglijenta criminala, la administrarea de vaccinuri ineficiente pentru profituri, trebuie judecati de un Nou Tribunal Nuremberg! Mitzotakis, Fredericksen trebuie sa raspunda pentru Incalcarea drepturilor omului! Razboaiele populatie-guverne corupte!

    cam pretentioasa denumirea de autoritati , in fapt , niste slugi umile incapabile sa decida cu , capul lor , si pentru asta stau linga telefon si asteapta indicatii de la mai marii lor stapani .

    1. cat de bine ai descris!

    Responsabilii din administratie care tac si in special medici,sunt probabili,oameni slab pregatiti sau slugi iresponsabile.

    Daca dl RAFILA ar fi fost premierul Romaniei, ce s-ar mai fi bucurat nazistii si stalinistii: ce poti dori mai fierbinte unei persoane in varsta, cu sanatatea fragila si perspectiva de viata redusa? Pai, ce spune dl PROFESOR EMERIT, REPREZENTANTUL ROMANIEI LA ONU, MEMBRU MARCANT AL PARTIDULUI SOCIAL DEMOCRAT, CARE TRAIESTE CA SENATOR PE BANII CELOR PE CARE II VREA MORTI.

    Bravos, dl Ciolacu!!!!!!! Asa sa conduceti Romania ca sa apuce pensii mai mari cu 40% cei "cu sanatatea fragila". SA NU SE MAI DEA VACCIN CELOR BATRANI SI BOLNAVI. Super. 

    1. bine , nu votam " camerele " (??) psd , si nici pe rafila de la ONU ( ?? ) dar ia spune-ne ce sa votam , daca ai curaj ? intrucat vad ca scrii greu , si probabil citesti tot asa greu , te informez ca cele spuse de rafila sint in urma unor cazuri de batrani morti , in Norvegia , acum ai priceput ?

    Romanii tac si fac !!! Cobaii lumii!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb