Val de glume pe net după ce Putin a anunţat vaccinul anti-covid

A.P.
Internaţional / 15 august 2020

VLADIMIR PUTIN

VLADIMIR PUTIN


Vestea privind dezvoltarea unui vaccin rusesc anti-COVID nu a stârnit nu numai îngrijorare în cadrul comunităţii internaţionale, ci şi un val de informaţii false şi glume la adresa preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie BBC, citat de Digi24.

Imagini trucate cu liderul de la Kremlin călărind un urs cu o seringă legată la spate sau în postura unui super-erou, salvând lumea, sunt printre cele mai populare reacţii la anunţul lui Putin.

O postare populară pe reţelele de socializare, în care apariţia vaccinului este lăudată, a apărut pe o pagină de Facebook fals atribuită preşedintelui rus, despre care se ştie că evită să comunice prin astfel de mijloace. Însă, peste 200.000 de persoane din întreaga lume consideră că au ditribuit chiar mesajul lui Vladimir Putin.

Mesajul viral compară primul satelit sovietic care "a deschis calea umanităţii în spaţiu" cu vaccinul rusesc, care "va deschide calea către un viitor fără COVID-19, măşti şi izolare socială".

Ştirile despre vaccinul local au fost prezentate în mass-media rusească ca o descoperire majoră în lupta împotriva coronavirusului. Televiziunea naţională a scos în evidenţă siguranţa tratamentului rusesc. Canalele TV de stat au menţionat, de asemenea, scepticismul din Occident cu privire la vaccin şi la faptul că nu a fost testat suficient. Dar aceste preocupări au fost repede respinse, fiind considerate "atacuri" la adresa Rusiei.

De asemeneam ruşii au aflat de la televizor că vaccinul anunţatde de Putin este un triumf al ştiinţei farmaceutice ruse, subliniind că este "mult mai eficient" decât orice vaccin străin, însă materialele prezentate la TV nu au avut şi dovezi în acest sens.

Viteza cu care Rusia anunţă că a parcurs etapele privind dezvoltarea vaccinului anti-COVID ridică semne de întrebare privind riscurile asumate şi modul în care au fost făcute testele. Experţii sunt deocamdată sceptici cu privire la eficacitatea vaccinului, scrie BBC.

"Rusia desfăşoară un experiment uriaş la nivelul populaţiei", a declarat Ayfer Ali, specialistă în cercetarea pe medicamente la Warwick Business School din Marea Britanie. O astfel de aprobare, pe repede-înainte, poate însemna că posibilele efecte adverse ale vaccinului nu pot fi detectate. Acestea, deşi ar fi rare, ar putea fi grave, a avertizat Ayfer Ali.

Francois Balloux, expert în cadrul Institutului de Genetică al Universităţii din Londra, a spus că este "o decizie nesăbuită şi nechibzuită".

"Vaccinarea în masă cu un vaccin testat impropriu este o procedură lipsită de etică", a spus el. "Orice problemă cu campania de vaccinare rusă ar fi dezastruoasă atât prin efectele sale negative asupra sănătăţii, dar şi pentru că ar reinstala neîncrederea oamenilor în astfel de tratamente".

Şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a primit cu prudenţă vestea că Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 şi a semnalat că acest vaccin, la fel ca celelalte, trebuie să urmeze etapele de precalificare şi evaluare stabilite de această organizaţie, relatează agenţiile Reuters şi EFE. Singurul care pare să fie entuziasmat de anunţul Rusiei este preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, care s-a declarat dispus să participe la testarea clinică a acestuia, salutând totodată o ofertă de livrare a acestui viitor vaccin primită de la Moscova, despre care a spus că se aşteaptă să fie gratuită, conchide BBC.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Poate ii vaccineaza cu apa distilata sau ser fiziologic.

    virusul are deja zeci de mutatii , vaccinul este inutil , doar sa-ti scada imunitatea . oricum e mai "bun " decat cel al lui gates-soros , ala te baga direct in groapa .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb