VALERY KUZMIN, AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE LA BUCUREŞTI, CITÂNDU-L PE GENERALUL SUVOROV: "Duşmanul trebuie învins nu numai prin luptă, ci şi prin sentimentul nostru de iubire"

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Miscellanea / 25 noiembrie 2016

"Duşmanul trebuie învins nu numai prin luptă, ci şi prin sentimentul nostru de iubire"

24 noiembrie, ziua naşterii comandantului rus Alexandr Suvorov, este importantă atât pentru poporul rus, cât şi pentru cel român, şi simbolizează lupta comună a celor două popoare pentru libertatea regiunii balcanice, împotriva otomanilor, a declarat, ieri, Excelenţa Sa, domnul Valery Kuzmin, Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti. Domnia sa şi-a exprimat onoarea de a participa pentru prima oară la acest eveniment, în calitate de ambasador.

Cu ocazia celei de-a 286-a aniversări de la naşterea generalului Alexandr Suvorov, Ambasada Federaţiei Ruse în România a organizat, ieri, o ceremonie de depunere de coroane de flori la monumentul ridicat în cinstea acestuia în comuna Dumbrăveni, judeţul Vrancea.

Valeri Kuzmin l-a citat ieri pe Suvorov: "Duşmanul trebuie învins nu numai prin luptă, ci şi prin sentimentul nostru de iubire faţă de alţi oameni", exprimându-şi speranţa ca faptele acestui general să fie continuate în spiritul de bună înţelegere şi prietenie între Rusia şi România.

Sorin Hornea, prefectul judeţului Vrancea, a subliniat faptul că Alexandr Suvorov nu este sărbătorit doar în Rusia şi România, ci în cinstea sa s-au ridicat monumente şi în Elveţia, Republica Moldova şi Ucraina. Monumentul de la Dragosloveni (Vrancea) a fost ridicat la iniţiativa societăţii militare ruse şi onorează două dintre victoriile Comandantului rus pe teritoriul României - bătălia de la Focşani şi Râmnicu Sărat (1789).

Aleksandr Vasilievici Suvorov, conte de Râmnic, prinţ al Italiei, s-a născut în 1729 şi a fost al patrulea şi ultimul Generalisim rus, fără să fie pus la socoteală Stalin. El a fost unul dintre puţinii generali din istorie care nu a pierdut niciodată o bătălie. Este faimos pentru manualul său de tactică militară "Ştiinţa victoriei". Au rămas celebre maximele sale: "Instruieşte-te din greu, luptă uşor" şi "Glonţul e un prost, baioneta este de treabă".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ce bine ar fi daca oligarhii si conducerea politica mafiota si-ar iubi propriul popor. Este trist sa vezi popoare intregi condamnate la saracie si somaj, popoare intoxicate si manipulate doar pt a se putea mentine la putere o patura subtire de favorizati.

    articol pe Hotnews.ro : Un ziarist polonez a fost lovit in fata cu pumnul la o televiziune din Rusia dupa ce a spus, la o dezbatere, ca "ucrainenii vor sa traiasca precum un popor normal, nu in rahat, ca voi" si a felicitat Romania pentru ca salariul mediu l-a depasit pe cel din Rusia.

    1. rusii spun ca a fost doar o mangaiere pe fata. 

    Ce cauta statuia unui general rus la Dumbraveni ? Ok Suvorov i a invins pe turci, dar nu de dragul romanilor, ci ca sa mareasca imperiul rus. Si Kiseliov alt general al carui nume frantuzit Kiseleff il poarta o artera importanta din Bicuresti a militat neobosit pentru includerea pricipatelor romane in imperiul rus. Mai bine i am cinsti pe ai nostri nu pe rusii care inchid in Basarabia romani in custi, care ne au rapit teritorii. Ce prosti suntem.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb