Valoarea contractului pentru consultantul juridic la privatizarea Romtelecom a explodat peste noapte

VLAD PÎRVU
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 10 septembrie 2013

Guvernul a aprobat, prin ordonanţă de urgenţă, pe 4 septembrie, contractarea serviciilor de consultanţă ale Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) privind finalizarea procesului de privatizare a Romtelecom, pentru o valoare de peste 2 milioane de lei, potrivit informaţiilor din Monitorul Oficial. Astfel, valoarea contractului anunţat iniţial, care era cuprinsă între 128.000 de lei şi 500.000 de lei, a crescut de peste patru ori, privind numai partea fixă a contractului. În plus, valoarea totală a contractului va creşte şi cu componenta variabilă, exprimată în procente, reprezentând sumele cuvenite consultantului ca urmare a încheierii cu succes a procesului de privatizare.

Astfel, suma de 2 milioane de lei reprezintă componenta fixă şi se poate angaja de la bugetul de stat prin intermediul bugetului MSI. Totodată, cheltuielile legate de plata componentei variabile a onorariului consultantului vor fi suportate de MSI, în limitele sumelor aprobate cu această destinaţie. Birourile de presă ale Guvernului şi MSI nu au putut fi contactate până la încheierea ediţiei.

Casele de avocatură Salans (în prezent, Dentons), David şi Baias, Bulboacă şi Asociaţii, Borza şi Asociaţii şi Boştină şi Asociaţii au depus oferte pentru acordarea de servicii juridice la vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom, ne-au declarat surse apropiate companiei. Ofertele au fost deschise, vineri, la sediul Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI).

"Credem că vânzarea de acţiuni şi ieşirea statului din acţionariat, având în vedere că investitorul privat deţine majoritatea acţiunilor, este varianta viabilă, din toate punctele de vedere. În acest moment, opţiunea noastră principală de privatizare este cea legată de listarea acţiunilor la Bursa din Bucureşti. Consultantul selectat ne va ajuta însă să identificăm metoda optimă de finalizare a privatizării Romtelecom, care să permită maximizarea profitului pentru stat", a declarat, în iulie, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

La finele lunii iulie, MSI a anunţat că statul va angaja un consultant specializat pentru a vinde întreaga participaţie minoritară pe care o mai deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social. Potrivit caietului de sarcini, viitorul câştigător al licitaţiei va acorda asistenţă juridică pentru MSI în procesul de elaborare a actelor normative necesare în finalizarea procesului de privatizare şi va va analiza şi elabora opinii juridice cu privire la documentele realizate de consultantul selectat de minister. "De asemenea, ofertantul câştigător va redacta şi furniza către MSI opinii juridice cu privire la procesul de privatizare a Romtelecom, proces ce va fi realizat de un consultant, banca de investiţii sau consorţiul format dintr-o bancă de investiţii şi consultant juridic, care să aibă capacitatea de a presta şi servicii de investiţii financiare pe piaţa de capital, precum şi cu privire la orice alte acţiuni a căror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare şi care sunt necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia", se spune în caietul de sarcini. Pachetul majoritar de acţiuni al Romtelecom este controlat de grupul elen OTE, care deţine 54,01% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb