Valoarea emisiilor antenelor de telefonie mobilă Târgu Mureş este de 40 de ori mai mică decât limitele admise

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 mai 2008

Caravana "Comunicaţiile mobile şi sănătatea", iniţiată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi Ministerul Sănătăţii Publice, a ajuns astăzi, 23 mai a.c., la Târgu Mureş. Prezent la eveniment, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Károly Borbély, a dat asigurări administraţiilor locale şi judeţene, precum şi reprezentanţilor mass media, că nu există motive de îngrijorare în ceea ce priveşte expunerea populaţiei din oraşul Târgu Mureş la emisiile antenelor de telefonie mobilă.

"Nu există motive reale de îngrijorare cu privire la efectele nocive ale amplasării antenelor de tip GSM asupra stării de sănătate a populaţiei din oraşul Târgu Mureş", a declarat Károly Borbély, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. "Analizând măsurătorile de câmp electromagnetic efectuate de Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei în acest oraş, în luna martie, Institutul de Sănătate Publica din subordinea Ministerului Sănătătii, a stabilit că valoarea emisiilor antenelor este de peste 40 de ori mai mică faţă de nivelurile de referinţă prevăzute de lege. Sunt măsurători profesioniste, care nu lasă loc de echivoc", a mai spus ministrul.

Astfel, a aratat el, "nu se poate vorbi de efecte nocive ale emisiilor antenelor GSM asupra stării de sănătate a populaţiei"

În cadrul evenimentului de la Târgu Mureş, Adrian Ionescu, Directorul Direcţiei Comunicaţii şi Programe Europene din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a oferit detalii tehnice referitoare la antenele de telefonie mobilă, tipurile acestora, normele de amplasare, modul în care funcţionează şi emit, precum şi modalităţile prin care se conectează cu telefoanele mobile ale utilizatorilor. În acest sens, măsura scoaterii antenelor de telefonie mobilă în afara localităţilor ar fi complet nepotrivită. Amplasarea antenelor în afara ariilor urbane ar conduce la creşterea valorii emisiilor de telefonie mobilă şi abia atunci ar exista riscul să se atingă cotele maxime admise de lege. Telefoanele mobile au emisie adaptivă şi caută automat semnalul de la cea mai apropiată antenă; dacă aceasta se află departe, telefonul mobil emite cu putere mai mare, pentru a se putea conecta la antenă. Această emisie crescută poate ajunge să reprezinte un risc pentru sănătate.

"Este esenţial ca populaţia să înţeleagă că nivelul emisiilor antenelor de telefonie mobilă scade cu cât există mai multe antene amplasate într-un oraş", a spus Adrian Ionescu, Directorul Direcţiei Comunicaţii şi Programe Europene din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

Campania "Comunicaţiile mobile şi sănătatea" se desfăşoară în perioada aprilie - iunie 2008, şi îşi propune să informeze corect administraţiile publice locale şi populaţia despre antenele GSM, emisiile acestora şi posibilele efecte asupra stării de sănătate a populaţiei.

Campania are la bază informaţii ale Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Împotriva Radiaţiilor Neionizante şi ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Deasemenea, oferă informaţii ale Ministerului Sănătăţii Publice, prin Institutul de Sănătate Publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb