Vânzările Porsche România au crescut în prima jumătate din 2018

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 25 iulie 2018

Vânzările Porsche România au crescut în prima jumătate din 2018

Vânzările de autovehicule electrice şi hibrid ale Porsche România au cres­cut în prima jumătate a anului 2018 până la un total de 141 de unităţi, de la 13 în perioada similară a anului trecut, a anunţat compania ieri, printr-un comunicat.

Potrivit acesteia, cel mai bine vândut model a fost unul hibrid, urmat de două modele 100% electrice, iar strategia de dezvoltare a grupului prevede un accent tot mai mare pe vehiculele electrice şi hibrid.

Conform reprezentanţilor companiei, avansul vânzărilor de vehicule electrice şi hibride continuă să fie unul accelerat, piaţa fiind în continuare redusă ca volum, dar cu potenţial mare de creştere.

Porsche România a mai anunţat că a încheiat prima jumătate a anului cu o creştere de 16% a vânzărilor de maşini pentru toate mărcile din portofoliu, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Kurt Leither, director general Porsche România, susţine că evoluţia vânzărilor din prima jumătate a anului confirmă tendinţele de pe piaţa auto globală, precizând: "Clienţii pun din ce în ce mai mult accent pe modelele electrice şi hibride, unde beneficiază şi de ajutorul oferit de stat prin programul Rabla Plus. La această tendinţă se adaugă preferinţa pentru automobile avansate din punct de vedere tehnologic, cu autonomie ridicată şi opţiuni de interconectare".

Mărcile de volum Skoda şi Volkswagen au înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor, cu până la 29%, respectiv, 16% mai mare în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe segmentul autoturismelor pentru pasageri, Volkswagen rămâne cea mai bine vândută marcă de import, cu o cotă de piaţă de 10%, urmată la mică distanţă de Skoda cu 9% din vânzările din piaţă, mai arată comunicatul.

Potrivit Porche România, cele mai mari vânzări pentru modelele de autoturisme pentru pasageri în perioada ianuarie - iunie a acestui an au revenit modelului Skoda Octavia (2.627 unităţi vândute), urmat de Skoda Rapid (1.717 unităţi), Volkswagen Polo (1.516 unităţi), Volkswagen Golf (1.511 unităţi), Volkswagen Tiguan (1.410 unităţi) şi Skoda Fabia (1.121 unităţi).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb