Varianta britanică a coronavirusului suferă mutaţii care preocupă cercetătorii în privinţa protecţiei oferite de vaccinurile create

J.P.
Internaţional / 12 februarie 2021

Varianta britanică a coronavirusului suferă mutaţii care preocupă cercetătorii în privinţa protecţiei oferite de vaccinurile create

Noua variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită prima dată în regiunea britanică Kent stârneşte îngrijorări întrucât ea la rândul ei suferă mutaţii, astfel că ar putea diminua protecţia oferită de vaccinurile anti-COVID-19, a declarat directoarea programului britanic de supraveghere genetică (COVID-19 Genomics UK consortium) Sharon Peacock, relatează agenţia Reuters, conform Agerpres.

''Ceea ce este preocupant în legătură cu aceasta este că varianta 1.1.7 care circulă de mai multe săptămâni şi luni începe să sufere mutaţii din nou şi să dobândească noi mutaţii care ar putea afecta modul în care noi combatem virusul în ce priveşte imunitate şi eficacitatea vaccinurilor'', a spus Sharon Peacock la postul BBC.

Astfel, o nouă mutaţie, identificată prima dată în oraşul englez Bristol, a fost calificată drept ''Variantă Preocupantă'' (Variant of Concern) de către Grupul consultativ privind virusurile noi şi emergente (New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group).

Potrivit consilierului ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance, varianta descoperită la Bristol are una dintre aceleaşi mutaţii ale variantei coronavirusului descoperită în Africa de Sud. ''Nu este surprinzător că s-a întâmplat şi se va întâmpla de asemenea în altă parte'', a spus acest oficial miercuri, menţionând de asemenea că ''trebuie să continuăm testarea efectelor vaccinului în această situaţie''.

Au fost descoperite până în prezent 21 de cazuri de COVID-19 cu această variantă care are mutaţia E484K, survenită în proteina Spike a virusului, aceeaşi modificare observată la variantele coronavirusului din Africa de Sud şi Brazilia.

Există până în prezent trei variante majore ale coronavirusului SARS-CoV-2 care îngrijorează cercetătorii: varianta sud-africană, cunoscută ca 20I/501Y.V2 sau B.1.351, cea britanică, denumită 20I/501Y.V1 sau B.1.1.7, şi varianta braziliană, denumită P.1.

Varianta britanică, mai infecţioasă, dar nu neapărat şi mai letală faţă de celelalte, va fi probabil întâlnită în toată lumea, susţine Sharon Peacock. ''Odată ce vom învinge (virusul) sau el va suferi singur mutaţii care să-l facă mai puţin virulent - în provocarea bolii -, atunci vom putea să nu mai fi îngrijoraţi. Dar, cred, privind înspre viitor, vor mai trece ani până atunci. În total încă vreo 10 ani, în opinia mea'', spune Sharon Peacock.

La rândul său, premierul britanic Boris Johnson a sugerat că în viitor britanicii ar putea avea nevoie de vaccinări repetate pentru a ţine pasul cu mutaţiile coronavirusului.

Cele două vaccinuri anti-COVID-19 autorizate până în prezent în Marea Britanie, Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca, oferă protecţie împotriva variantei britanice a coronavirusului.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Contrar aparentelor, aceasta stire este de fapt o veste foarte buna pentru omenire.

    Este o mare palma data de realitatea obiectiva din teren celor care ne-au tot amagit cu faptul ca izbanda contra virusului este la un pas distanta, doar sa acceptam dictatura sanitara si restrictii de tot felul. 

    Este de asemenea o palma data celor care vor sa introduca pasapoarte sau certificate de vaccinare / imunizare, care in lumina noilor informatii vor deveni rapid perimate gratie viitoarelor variante virale. 

    Oameni buni, inca de la finalul anului 2019 se stia ca infectia se datora unui corona-virus, care prin definitie este un virus ARN, cu rata mare de mutatie. Este realitatea obiectiva din teren, stiuta de peste 1 an, dar care (relativ) recent a devenit subiect de stiri. 

    Orice abordare impotriva un virus ARN cu rata mare de variabilitate genetica este prin definitie reactiva, nu proactiva, pentru tinta virala este in continua schimbare. 

    De aceea nu avem inca vaccin eficace pentru virusuri ARN precum HIV sau virusul hepatitic C, in ciuda a zeci de ani de cercetare foarte bine finantata. 

    Orice iteratie de vaccin contra SARS-CoV-2 este facuta pentru un genom viral cunoscut (secventat), insa pana cand vaccinul este proiectat, studiat, distribuit, administrat in masa... tinta virala s-a schimbat prin mutatii aleatoare la nivelul genomului ARN. 

    Virusul SARS-CoV-2 isi va vedea linistit de treaba si va deveni endemic cu caracter sezonier, exact ca si celelalte virusuri gripale care ne supara periodic.

    Sinuciderea sociala si economica asistata de care am avut parte in ultimul an nu au cum sa fie sustenabile in fata realitatii obiective din teren. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb