Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 18 iulie 2007

Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

Senatorul Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) pentru analiză politică şi comunicare. În documentul pe care l-a înaintat luni preşedintelui PSD, Mircea Geoană, Vasile Dâncu declară că motivaţiile gestului său sunt personale, dar şi politice, şi sunt legate de modalităţile concrete prin care se realizează managementul politic al PSD. "În ultimele luni, partidul pune în practică o strategie şi o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publică şi credibilitatea PSD ca partid de opoziţie, iar soluţiile propuse de mine sunt în mod sistematic respinse. În plus, hotărârea dumneavoastră de a-mi interzice să dau interviuri presei , reiterată la ultimul Comitet Executiv Naţional, mă pune în imposibilitatea de a răspunde sarcinilor pe care le am ca vicepreşedinte pentru analiză politică şi comunicare", spune Dâncu în scrisoarea adresată lui Geoană.

Tot în acest document, fostul vicepreşedinte social-democrat mai spune că el, ca intelectual de stânga, nu poate accepta pierderea libertăţii de gândire şi a capacităţii de expresie a analizei critice. "Sunt sigur că şi domnia voastră preţuiţi aceste valori eterne ale social-democraţiei", susţine Vasile Dâncu în documentul adresat preşedintelui partidului. De asemenea, senatorul PSD subliniază că va rămâne alături de echipa de conducere a social-democraţilor atunci când va fi nevoie de expertiza sa. Totodată, Vasile Dâncu îşi afirmă dorinţa de a reprezenta mai bine comunitatea care i-a acordat mandatul de membru al Senatului, precum şi de a servi interesele ţării în Parlamentul European, pentru lunile care au mai rămas din mandatul său.

În finalul scrisorii, Vasile Dâncu precizează că decizia sa este una individuală: "Gestul meu este un act de voinţă individuală şi nu implică în nici un fel organizaţia PSD Cluj sau alte organisme politice din care fac parte".

În cursul zilei de luni, conducerea PSD stabilise ca vicepreşedinţii Liviu Dragnea şi Vasile Dâncu să coordoneze campania pentru alegerile europarlamentare.Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu, joi era programată prima întâlnire a conducerii PSD cu europarlamentarii din acest moment ai partidului. În cadrul acesteia, grupurile de lucru conduse de Dragnea şi Dâncu urmau să îşi prezinte proiectele privind organizarea şi programul electoral.

Mircea Geoană:

Sper că după ce va trece canicula Vasile Dâncu se va răzgândi în privinţa demisiei

Demisia lui Vasile Dâncu din funcţia de vicepreşedinte al PSD este o decizie personală care va fi respectată, dar poate că, după ce va trece canicula, acesta se va răzgândi, a declarat ieri preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, citat de Rompres. "Îi mulţumesc lui Vasile Dâncu pentru activitatea de până acum şi îl asigur de faptul că în ciuda unor diferenţe de opinii, împărtăşim aceleaşi valori de stânga. Regret că Vasile Dâncu vrea să ne părăsească înainte de o bătălie politică importantă. Sper însă că, după ce trece canicula, să se gândească mai bine şi să revină. Avem nevoie de expertiza sa, de implicare, astfel încât să performăm nu numai la alegerile europarlamentare, ci şi la cele locale, parlamentare şi prezidenţiale", a subliniat Geoană. Liderul social-democrat a recunoscut că, în această perioadă de transformare şi de modernizare a partidului, "multe gesturi politice au fost tratate într-o manieră mult prea personală". "Însă este absolut necesar ca echipa de conducere să acţioneze unitar şi disciplinat", a menţionat Mircea Geoană.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb