VASILE DÎNCU: "Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina pentru că nu este treaba noastră"

S.B.
Politică #Adevărul - prima victimă / 6 mai 2022

"Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina pentru că nu este treaba noastră"

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat că zilnic primeşte mesaje pentru ca România să nu sprijine Ucraina, "pentru că nu este treaba noastră". Ministrul a explicat că suntem cu toţii responsabili, informează news.ro.

Vasile Dîncu a afirmat, vineri, la Timişoara, că a crezut într-o "pace eternă".

"Am crezut într-o pace eternă, am făcut o diplomaţie fără perspectivă şi am crezut, am ascuns răul care exista în această perioadă şi am crezut că totul va fi bine, nu va mai exista crimă, nu va mai exista război şi că lucrurile vor merge spre un progres pentru care nu trebuie să facem nici jertfe şi nici să acţionăm (...) Răul poate să se banalizeze, răul se poate banaliza nu pentru că este ceva banal, ci pentru că poate fi făcut de oameni care la un moment dat nu înţeleg mersul lumii, care sunt robi ai unui sistem care în faţa problemelor evadează în ură. Ura, câteodată este o emoţie mai puternică care uneori uneşte mai mult decât iubirea (...)", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a adăugat că primeşte mesaje zilnic, în care i se transmite ca România să nu sprijine Ucraina.

"Astăzi ne dăm seama tot mai mult că indiferenţa poate să ucidă. Ne lovim de o teorie care a apărut despre neutralitate. Primesc zilnic zeci de mesaje să nu sprijinim Ucraina pentru că nu este treaba noastră, că de ce să intrăm noi într-un conflict. Este treaba noastră a fiecăruia. Sigur că totalitarismele au greşit atunci când au construit vinovăţii colective, găsind duşmani comuni, dar astăzi putem să spunem un singur lucru: nu suntem toţi vinovaţi, dar suntem toţi responsabili", a declarat Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a participat, vineri, la deschiderea Sinagogii din Cetate, de la Timişoara, după ce au fost făcute unele lucrări de restaurare.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ukraina a fost si ramane un dusman also Romaniei.. Asa ca nu trebuie sa ne intereseze ce au ei de impartit cu Russia.... Te bagi intre ei apoi ei se impaca si te alegi cu doi dusmani...

    1. Domnule pretinas SOCIOLOG,insa gradat in SRI, pai cel care a evadat primul in ura,esti chiar matale,un pretins bun roman,insa in suflet un rasist. Pai cum altfel te poti numi,atunci cand spui ca un roman adevarat care munceste pentru el si familia lui nu poate sa munceasca pe un stadion din romania,pentru ca dumneata il urasti nu numai pe el,ci prin el,milioane de romani care iubesc echipa la care joaca. Este vorba de fotbalistul TANASE de la FCSB,care din ura endemica pe care o ai pentru aceasta echipa,care spre deosebire de matale a adus glorie romaniei si a cotizat la bugetul statului cu sute de milioane de euro,iar pe romani,i-a bucurat cat tot guvernul din care faci parte la un loc. Cred ca este cazul ca GALERIA FCSBului,sa ia cu ASALT stadionul STEAUA cand pe el joaca AMATORII ARMATEI,sa vedem daca PUTINISTUL din fruntea ARMATEI,le v-a ordona subordonatilor sai sa ii impuste pe SUPORTERI. Asa ca,sa nu vorbesti de funie ,in casa spanzuratului.!

    e obisnuit ca la sondaje sa minta , zecile de mesaje sint poate mii sau mai mult . doar ong-urile soros care taie frunze la caini pe bani grei sprijina ceva care nu-i priveste pe romani .

    daca nu eram in NATO, eram si noi fii ploii

    Dar MAPN trebuie sa apere numai teritoriul tarii noastre cu ce armament are .

    Livrarea de echipament de lupta (cu caracter clar si ofensiv) in conditiile in care Federatia Rusa a si avertizat ca interpreteaza asta ca si act de razboi ar duce Romania in conflict deschis cu Rusia pe termen lung . In cateva luni se schimba peisajul politic in America si in UK ,se epuizeaza stocurile de armament ,dispar luptatorii .... La acel moment ,stiind ca acest conflict va dura ,ce va mai putea face Romania ?! Romanii nu sunt de acord cu livrarea de tehnica de lupta pt ca au vazut ce se alege de o tara in timpul unui razboi contemporan :mormane de moloz ,infometare si moarte . Si noi nu vrem sa gatim la trepied cu lemne strinse din moloz numai pt ca persoane cam de 80 de ani nu resimt interesul sa faca pace ! si nici pt ca asa ar fi comod unor persoane din guvern! Faceti un sondaj larg sa vedeti daca romanii ca popor ar fi de acord sa fie tarati in razboi !  

    Basil, hai sa ramanen cat de cat neutrii ca si asa Constanta e in bataia rachetelor rusesti si ar fi pacat sa moara oameni care n-au nicio vina.

    Domnule ministru,ajutarea Ucrainei cu arme din partea Romaniei este doar simbolica,nu face decat sa ni-i puna inca o data pe rusi in cap,de pomana,nu suntem noi in masura sa ne punem cu rusii,este vorba de nivel,intelegeti?Daca nu intelegeti nici atata lucru ,este grav,daca voiati sa va puneti cu rusii trebuia sa fiti patrioti,precum evreii,vedeti prea bine cum acest stat mic(ca suprafata) este atat de mare prin faptele conducatorilor sai si intr-un timp atat de scurt.Avand in vedere acest lucru(ca nu ne putem pune cu rusii)trebuie sa ne limitam in a-i ajuta pe ucraineni cu ceea ce putem,le acordam refugiu si multa omenie.Nici macar cu reconstructia nu-i putem ajuta fiindca mai intai trebuie sa ne reconstruim propria tara deoarece majoritatea localitatilor arata ca dupa bombardament.Deci,daca poporul nu vrea un lucru,nu vrea si cu asta basta,dumneavoastra in calitate de ministrii ai Romaniei(este valabil si pentru ceilalti)sunteti obligati sa respectati vointa poporului!

    1. ghiocel de rasarit, ce canti placa "nu te poti pune cu rusii" intreaba-te cu cati se poate pune Rusia deodata.

      Doare cumva adevarul?Adevarul a durut intotdeauna dar macar stii cum sa procedezi,nu poti trai intr-un glob de cristal!Vezi ce poti realiza tu,nu te mai baza pe altii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb