Veeam anunţă noi capabilităţi de securitate şi detectare a malware-ului în cadrul VeeamON Resiliency Summit

T.B.
Companii / 24 octombrie 2023

Danny Allan, CTO Veeam

Danny Allan, CTO Veeam

Veeam® Software a făcut astăzi anunţul privind noua actualizare Veeam Data Platform 23H2, respectiv lansarea noii versiuni Veeam Backup & Replication v12.1, în cadrul evenimentului VeeamON Resiliency Summit, se arată într-un comunicat al Veeam, remis redacţiei. Având la bază principiile securităţii, recuperării şi libertăţii datelor, acest update aduce îmbunătăţiri semnificative în ce priveşte securitatea datelor, detectarea malware-ului (software maliţios), recuperarea automatizată şi capabilităţile de utilizare a cloud-ului hibrid, menite să asigure continuitatea operaţională a afacerilor, chiar şi în faţa creşterii incidenţei atacurilor de tip ransomware şi a ameninţărilor cibernetice, informează sursa menţionată.

"Infractorii cibernetici devin din ce în ce mai abili şi îşi îndreaptă atenţia tot mai mult către backup-uri (copii de rezervă). Raportul Veeam Ransomware Trends 2023 arată că 93% dintre atacurile de tip ransomware vizează backup-uri, iar 75% dintre aceste atacuri au cel puţin un succes parţial. Atacatorii se concentrează asupra backup-urilor deoarece există o probabilitate mai mare ca organizaţiile să plătească răscumpărarea în cazul în care atacatorii reuşesc să şteargă sau să cripteze aceste backup-uri. Atât specialiştii în IT, cât şi cei din domeniul securităţii cibernetice înţeleg că un backup fiabil şi curat, pe care organizaţiile să îl poată accesa oricând şi de oriunde, reprezintă un aspect esenţial al unei strategii de rezilienţă cibernetică. Noul nostru update, Veeam Data Platform 23H2, contribuie la o rezilienţă maximă - nu doar pentru a reveni la starea anterioară după o întrerupere sau o pierdere de date, ci pentru a merge mai departe. Prin oferirea celei mai scurte perioade de timp dintre incident şi recuperare, clienţii noştri îşi vor putea menţine continuitatea operaţională, ajutând-şi afacerea să crească şi să treacă la nivelul următor", a declarat Danny Allan, CTO Veeam, potrivit comunicatului.

Veeam continuă să aducă inovaţii în domeniul protecţiei datelor şi a recuperării în urma atacurilor ransomware, oferind soluţii care răspund nevoilor actuale ale companiilor moderne, conform sursei menţionate. Actualizările Veeam Data Platform 23H2 includ noi funcţionalităţi de securitate şi protecţie împotriva atacurilor ransomware pentru Veeam Backup & Replication, Veeam ONE şi Veeam Recovery Orchestrator, menţionează sursa citată.

Această nouă versiune aduce îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte securitatea datelor, detectarea malware-ului, recuperarea automatizată şi capabilităţile de cloud hibrid în întregul mediu hybrid-cloud. Veeam Backup & Replication v12.1, ce stă la baza Veeam Data Platform, reduce considerabil timpul de răspuns la incidente prin activităţi proactive de căutare a ameninţărilor în copiile de rezervă, integrarea cu platformele SIEM, utilizarea regulilor YARA pentru detectarea tiparelor de ransomware, respectiv oferirea unor ghiduri pentru a ajuta clienţii să implementeze cele mai bune practici de securitate cibernetică NIST, se mai arată în comunicat. Astfel, organizaţiile de toate dimensiunile pot acum să dispună de rezilienţă maximă, care poate veni doar din încrederea deplină în protecţie, viteză de răspuns şi recuperare, potrivit companiei.

Multe dintre noile caracteristici şi îmbunătăţiri din domeniul securităţii cibernetice ale actualizării Veeam Data Platform 23H2 sunt concepute pentru a ajuta organizaţiile în procesul de elaborare a planurilor pentru incidentele de securitate, prin intermediul unei strânse colaborări între departamentele de IT, de securitate şi de tehnologie, în vederea limitării şi contracarării atacurilor ransomware, transmite Veeam. Conform sursei menţionate, aceste caracteristici şi îmbunătăţiri în domeniul securităţii cibernetice includ:

"Detectarea şi identificarea ameninţărilor cibernetice: Funcţionalitatea încorporată de Detectare a Malware-ului bazată pe AI efectuează analize cu impact minim asupra entropiei şi a extensiilor de fişiere în timpul operaţiunilor de backup, pentru o detectare imediată. Astfel, aplicatiile de management al securitatii si al evenimentelor (SIEM) pot să raporteze infecţiile direct în Veeam Incident API. Acesta din urmă marchează punctele de restaurare existente ca fiind infectate sau declanşează operaţiunile de backup în afara reţelei principale, ca răspuns.

Răspunsuri şi recuperări mai rapide în cazul atacurilor ransomware: Efectuaţi recuperări de date până la un moment anterior infectării cu ajutorul I/O Anomaly Visualizer, care asigură cea mai mica rată de pierdere de date, mulţumită protecţiei Veeam continue a datelor (CDP). Evitaţi reinfectarea prin intermediul analizei conţinutului YARA şi automatizaţi recuperarea curată, folosind puncte de restaurare fără malware.

Protecţie a datelor sigură şi conformă: Evidenţiaţi ameninţările, identificaţi riscurile şi măsuraţi scorul de securitate al mediului în noul Veeam Threat Center; Asiguraţi succesul recuperării prin scanări automate cu Security & Compliance Analyzer; Preveniţi ştergerile sau criptările accidentale sau maliţioase ale backup-urilor prin extinderea sprijinului pentru imuabilitate. Aceasta includ protecţie backup de tip "four-eyes" şi backup-uri imuabile."

În discursul său din cadrul evenimentului VeeamON Resiliency Summit, Danny Allan a evidenţiat noile lansări de produse Veeam pentru AWS, Azure şi Google Cloud, care vor fi disponibile începând cu luna viitoare, şi a oferit un mic preview al viitoarei lansări a versiunii Kasten K10 6.5, relatează sursa indicată. Menţinându-şi tradiţia de inovare, Veeam a anunţat de curând şi serviciul de Backup as a Service (BaaS) pentru Microsoft 365 şi Azure, iar pentru începutul anului 2024 este planificată o nouă versiune a soluţiei Veeam Backup for Microsoft 365, se mai arată în comunicat.

Noul Program Veeam Cyber Secure îmbină tehnologia special dezvoltată de Veeam cu o echipă de experţi pentru a ajuta clienţii să se protejeze şi să aibă un proces de recuperare rapid în cazul unui atac ransomware, transmite compania. Disponibil începând cu anul 2024, acest program le oferă clienţilor siguranţa că Veeam funcţionează în conformitate cu cele mai înalte standarde de securitate, asigurându-i totodată că sunt pregătiţi să facă faţă oricărui incident cibernetic, arată datele comunicatului. Programul Cyber Secure include servicii de recuperare în caz de incident, precum onboarding avansat, asistenţă la proiectare şi implementare, precum şi verificări trimestriale de sănătate, potrivit sursei menţionate. În cazul unui incident cibernetic, clienţii au acces la un cont dedicat de Support Account Manager, respectiv la o echipă Ransomware Response cu acorduri de nivel de serviciu (SLA) de 30 de minute. De asemenea, în cadrul Programului Veeam Cyber Secure este inclusă şi Garanţia Ransomware Recovery, care acoperă cheltuieli de până la 5 milioane de dolari pentru recuperarea datelor, menţionează compania. Programul Veeam Cyber Secure vă oferă încrederea că sunteţi pregătiţi pentru următorul atac cibernetic şi vă permite să staţi liniştiţi, ştiind că backup-urile sunt curate, de încredere şi pregătite pentru o recuperare rapidă, conform Veeam.

Noua actualizare a Veeam Data Platform 23H2 va fi lansată oficial la finalul acestui an, transmite compania.

De asemenea, înscrierile sunt acum deschise pentru cea de-a zecea ediţie anuală a evenimentului VeeamON, care va avea loc în perioada 3-5 iunie 2024, la Diplomat Resort din Fort Lauderdale, Florida, precum şi online, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb