Vel Pitar are două sucursale noi - Postăvarul Braşov şi Panem Giurgiu

Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 5 mai 2005

Societatea de morărit şi panificaţie Vel Pitar are două sucursale noi - Postăvarul Braşov şi Panem Giurgiu, care se alătură celorlalte 8 aflate în Bucureşti, Argeş, Cluj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Olt şi Vîlcea.

În acelaşi timp, reţeaua de distribuţie şi logistică de care dispune societatea Vel Pitar vor asigura reducerea timpului de livrare şi desfacere a produselor, astfel încît marfa care ajunge la consumatorul final va fi mai proaspătă, mai sănătoasă şi mai igienică.

"Fuzionarea cu cele două fabrici de panificaţie se înscrie în strategia companiei Vel Pitar de extindere şi investiţii", a declarat George Francu, Preşedintele Vel Pitar.

Pentru societăţile nou intrate în Vel Pitar, fuziunea va duce la optimizarea proceselor de producţie, reducerea costurilor şi creşterea eficienţei economice. Se va realiza o mai bună alocare a resurselor la nivel de grup şi se vor elimina paralelismele în structurile administrative ale companiilor absorbite.

Societatea Vel Pitar a fost înfiinţată în anul 2001 prin fuziunea societăţilor Mopariv Rîmnicu-Vîlcea, Panegrano Cluj-Napoca, Spicul Argeş, Berceni Bucureşti şi Granpan Tecuci. În anul 2003, au fost absorbite Gorjpan Tîrgu-Jiu şi Pangran Iaşi.

Principalele activităţi ale companiei sînt în industria de morărit, panificaţie şi produse făinoase. Reprezentanţii Vel Pitar apreciază că la acest moment grupul deţine aproape 10% din piaţa internă de profil.

Vel Pitar este liderul pieţei româneşti a produselor de panificaţie şi un jucător important în domeniul producţiei şi distribuţiei de specialităţi, biscuiţi şi napolitane, paste făinoase, specialităţi de cofetărie şi patiserie şi produse de morărit. În prezent, Vel Pitar deţine centre de producţie în 10 judeţe ale ţării (Vîlcea, Bucureşti, Argeş, Cluj, Galaţi, Iaşi, Gorj, Olt, Braşov şi Giurgiu) şi are ca partener de grup, în Bucureşti, Societatea Libertatea.

În anul 2004, cifra de afaceri a grupului a fost de 85 de milioane de dolari, în creştere cu 15% comparativ cu anul 2003. Valoarea totală a investiţiilor realizate în ultimii trei ani de către Vel Pitar s-a cifrat la 10 milioane de dolari iar pentru anul 2005 compania Vel Pitar are planificate investiţii în valoare de 4,5 milioane de dolari.

Acţionarul majoritar la Vel Pitar SA este Fondul American de Investiţii Broadhurst, administrat în România de Compania New Century Holdings (NCH).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb