VELUX:  Clădirile viitorului ar putea să sprijine sănătatea şi starea de bine în era post-COVID 19

Comunicate de presă / 11 noiembrie 2021

 Clădirile viitorului ar putea să sprijine sănătatea şi starea de bine în era post-COVID 19

VELUX, unul dintre principalii producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse şi soluţii pentru case inteligente, lansează programul Build for Life, care va permite companiilor din industria construcţiilor să folosească un limbaj comun pentru a colabora la designul şi construcţia de clădiri mai sănătoase, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit celor mai recente studii, spaţiul construit în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de bine, la fel ca stilul de viaţă sau dieta. Cum putem construi clădiri mai sănătoase, mai inteligente, care să ne asigure bunăstarea individuală şi, în acelaşi timp, să fie sustenabile şi prietenoase cu mediul înconjurător? Care sunt provocările cheie în acest domeniu? Dar cele mai recente inovaţii în arhitectură care pot îmbunătăţi calitatea vieţii comunităţilor şi a oamenilor? Acestea sunt doar câteva dintre temele care vor fi abordate în conferinţa VELUX Build for Life, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului pe tema arhitecturii viitorului, ce se va desfăşura între 15 - 17 noiembrie, transmis online, direct din Copenhaga. Programul complet al conferinţei şi prezentările unora dintre cele mai mari nume din domeniu pot fi urmărite gratuit online aici.

Compania VELUX crede cu tărie că pentru soluţionarea acestor provocări este necesară colaborarea cu industria construcţiilor, cu scopul de a proiecta, în viitor, clădiri mai sănătoase şi durabile, care să îmbunătăţească atât bunăstarea oamenilor, cât şi a planetei. Modul în care se construieşte astăzi are un impact uriaş asupra viitorului planetei noastre: poate afecta umanitatea şi ecosistemele delicate de pe Pământ. Casele şi locurile de muncă sunt clădirile în care petrecem cel mai mult timp şi care ne afectează sănătatea fizică şi mentală mai mult ca oricând, în special într-o etapă a vieţii post-pandemie. Dacă dorim să reconectăm oamenii şi planeta prin clădiri mai sănătoase şi mai sustenabile, este timpul să punem câteva întrebări importante.

Sunt clădirile noastre suficient de flexibile pentru a se adapta la schimbări? De ce contează un design bun? Pot clădirile să contribuie la regenerarea mediului înconjurător? Clădirile noastre ne susţin sănătatea şi starea de bine? Pot ele să ajute la formarea comunităţilor? Cum pot construcţiile contemporane să susţină contextele culturale locale? Ajută clădirile noastre ca viaţa de zi cu zi să fie accesibilă oamenilor?

VELUX a dezvoltat o strategie de sustenabilitate pe termen lung şi caută în mod activ răspunsuri la modul în care clădirile pot ajuta la rezolvarea provocărilor globale, prin soluţii durabile şi prin acţiuni practice. Unul dintre pilonii acestei strategii este Build for Life, o iniţiativă de pionierat, multidisciplinară, lansată în 2021 pentru a explora aceste întrebări.

"Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate până în 2030, ne-am angajat să luăm măsuri concrete către o schimbare pozitivă, concentrându-ne asupra modului în care clădirile pot ajuta la rezolvarea provocărilor globale cu soluţii durabile şi acţiuni practice. O modalitate prin care facem acest lucru este Build for Life, proiect creat pentru a ajuta oamenii şi planeta să se conecteze printr-un design mai bun al clădirii", a declarat Lone Feifer, Director pentru Construcţii Sustenabile al VELUX Group. "Credem că, pentru a asigura un viitor prosper pentru oraşe, comunităţi, familii şi indivizi, trebuie să construim în moduri care să îmbunătăţească atât viaţa oamenilor, cât şi a planetei. Acest obiectiv poate fi realizat doar dacă industria construcţiilor conlucrează cu scopul comun de a face clădirile mai sănătoase pentru societatea şi planeta noastră", a adăugat acesta.

Programul-cadru al Build for Life - care va fi anunţat şi discutat în detaliu la evenimentul din 15-17 noiembrie - ​​oferă îndrumări şi strategii practice, bazate pe principii, pentru întregul proces de proiectare şi construcţie a clădirii. Pentru a înţelege conceptul din spatele modelului Build for Life Compass, este suficient să fie analizate cuvintele cheie ale acestuia: local, accesibil, flexibil, calitate, mediu, sănătos, comunitate.

Conferinţa Build for Life, un eveniment hibrid desfăşurat în capitala daneză, reuneşte profesionişti din industrie şi lideri de opinie globali pe două scene principale ale evenimentului: Scena Compass va explora şapte dintre cele mai importante provocări şi oportunităţi din industria construcţiilor de astăzi. În acelaşi timp, pe scena Daylight Symposium, focusul va fi pus pe lumina naturală şi modul în care aceasta poate contribui la crearea unor clădiri sănătoase şi rezistente.

Evenimentul va include şi o serie de prezentări ale experţilor în domeniu, precum şi discuţii de grup axate pe inovaţiile relevante în designul clădirilor, tehnologie, sustenabilitate şi sănătate.

La conferinţă vor participa peste 90 de speakeri - arhitecţi, constructori, ingineri, designeri, planificatori şi alţi profesionişti din industrie. Printre aceştia se numără Joseph Allen, directorul Programului pentru clădiri sănătoase de la Harvard Chan School; Jakob Strømann-Andersen, arhitect şi partener la Henning Larsen Architects, care a co-proiectat The Cube pentru VELUX; Eleonora Brembilla, expert în iluminat (natural) şi profesor asistent la Facultatea de Arhitectură din TU Delft şi Natalia Sokol de la Universitatea de Tehnologie din Gdansk, care este specializată în implementarea strategiilor de proiectare a luminii de zi în planificarea urbană. Totodată, va fi prezent şi Juri Troy, arhitect austriac al cărui discurs se va concentra asupra motivului pentru care designul bun este important pentru durabilitate şi longevitate. Sinus Lynge şi Camilla van Deurs vor explora un subiect la fel de interesant: arhitecţii vor discuta despre cum se pot construi comunităţi care susţin oamenii şi planeta.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb