Veniturile BAT se majorează în urma restructurării

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 iulie 2006

"British American Tobacco" Plc (BAT), al doilea producător mondial de ţigarete (listat), raportează o creştere de 9,1% a profiturilor sale în trimestrul al doilea din acest an, în condiţiile în care a închis unele fabrici şi a reuşit să-şi majoreze vânzările în anumite regiuni. Profitul net al companiei britanice a fost de 549 milioane de lire sterline (un miliard de dolari), comparativ cu 503 milioane de lire în trimestrul al doilea din 2005. Analiştii aşteptau ca BAT să anunţe un profit de numai 506 milioane de lire.

Consumul de ţigări a scăzut cu 1-2% pe an în Europa, din cauza accizelor mari în domeniu, a interdicţiilor privind publicitatea în materie şi a restricţiilor privind locurile de fumat. În aceste condiţii, producătorii de profil şi-au căutat noi pieţe, precum Rusia, ţară în care consumul de ţigarete este în creştere.

Vânzările BAT au sporit cu 9,6% în trimestrul al doilea, la 2,51 miliarde de lire. Profitul operaţional al societăţii a crescut cu 5,7%, la 709 milioane de lire, sub media aşteptată de piaţă - 744 milioane de lire. În trimestrul al doilea din 2006, BAT, producătorul mărcii KENT, a vândut 175 de miliarde de ţigarete, cu 3,1% mai mult decât în trimestrul al doilea din 2005.

Ieri, BAT a anunţat că a lansat o ofertă de aproape 104 milioane de lire sterline pentru majorarea la 100%, de la 70%, a cotei deţinute la "Chiletabacos" SA, cel mai mare producător de ţigarete din Chile.

Alina Vasiescu

"Alcatel" - rezultate în scădere

Compania franceză "Alcatel" SA, producător de echipamente de telefonie, a anunţat o scădere de 8% a profiturilor nete în trimestrul al doilea din 2006, veniturile sale deteriorându-se din cauza mediului concurenţial. Profitul net al companiei a ajuns la 180 milioane de euro (226,6 milioane de dolari) în trimestrul al doilea din 2006, de la 196 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2005. Vânzările societăţii au crescut cu 7,6%, la 3,38 miliarde de euro (4,25 miliarde de dolari), în baza cererii tot mai mari pentru echipamentele destinate Internetului prin reţelele de telefonie fixă.

Amintim că "Alcatel" se află în plin proces de fuziune cu "Lucent Technologies" Inc. din SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb