Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 4% în trimestrul încheiat la 30 septembrie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 172,9 milioane de euro, în termeni organici, potrivit datelor anunţate marţi de grup, citate de Mediafax.
Comparaţia în bază organică reflectă evoluţia comparabilă, atât din privinţa impactului fuziunilor şi achiziţiilor, cât şi a efectului de curs valutar.
Vodafone România a înregistrat la 30 septembrie 2015 un număr total de 9.053.810 de clienţi, în creştere cu 546.371 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Din numărul total de clienţi, 8.432.970 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.
Numărul de clienţi include utilizatorii serviciilor mobile, ai serviciilor de voce şi internet fix şi m2m (machine to machine).
Venitul mediu pe utilizator mobil al Vodafone Romania a ajuns la 6,2 euro în trimestrul încheiat la 30 septembrie.
La sfârşitul trimestrului al doilea fiscal, abonaţii serviciilor Vodafone reprezentau 40,7% din baza de clienţi, iar utilizatorii Cartelei Vodafone 59,3%. Utilizatorii serviciilor prepaid au crescut cu 0,8 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Consumul de date mobile a crescut cu 135,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
Rata de penetrare a smartphone-urilor în baza de utilizatori a crescut cu 7 puncte procentuale în trimestrul al doilea, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările de smartphone-uri au avansat cu 63% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicaţtii mobile din lume, care oferă o gamă de servicii ce include voce, mesaje, date şi comunicaţii fixe. Vodafone are divizii în 26 de ţări, 57 de reţele partenere în întreaga lume şi operaţiuni de broadband fix în 17 ţări.
La 30 septembrie 2015, Vodafone avea 454 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 12,5 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix. Vodafone România raportează rezultatele financiare în funcţie de anul fiscal britanic, care începe la 1 aprilie şi se încheie la 31 martie.