Vertiv: Inteligenţa artificială şi sustenabilitatea în prim plan, pe măsură ce industria îşi îndreaptă atenţia către 2024

F.D.
Companii / 20 noiembrie 2023

Vertiv: Inteligenţa artificială şi sustenabilitatea în prim plan, pe măsură ce industria îşi îndreaptă atenţia către 2024

Cererea intensă şi urgentă pentru capabilităţi de inteligenţă artificială (AI) - precum şi presiunea pentru reducerea consumului de energie, a costurilor şi emisiilor de gaze cu efect de seră - se conturează la scară largă în industria centrelor de date, în perspectiva anului 2024. Proliferarea AI (aşa cum a prezis Vertiv în urmă cu doi ani) împreună cu provocările de infrastructură şi sustenabilitate inerente procesării capabile de inteligenţă artificială pot fi resimţite în întreaga industrie şi în cadrul prognozei privind tendinţele centrelor de date pentru 2024 de la Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică şi soluţii de continuitate.

"AI şi impactul său în lanţ asupra densităţii centrelor de date şi a cererilor de energie au devenit subiectele dominante în industria noastră", a declarat CEO-ul Vertiv, Giordano (Gio) Albertazzi. "Găsirea modalităţilor de a ajuta clienţii să susţină atât cererea de AI, cât şi reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră este o provocare semnificativă care necesită noi colaborări între centrele de date, producătorii de cipuri şi servere şi furnizorii de infrastructură."

Acestea sunt tendinţele pe care experţii Vertiv se aşteaptă să domine ecosistemul centrelor de date în 2024:

AI stabileşte condiţiile pentru noile construcţii şi modernizări: Creşterea cererii de inteligenţă artificială în toate aplicaţiile presează organizaţiile să facă schimbări semnificative în operaţiunile lor. Instalaţiile vechi sunt insuficient echipate pentru a susţine implementarea pe scară largă a a sistemelor de procesare de înaltă densitate necesare pentru AI, multe dintre ele neavând infrastructura necesară pentru răcirea cu lichid. Anul viitor, din ce în ce mai multe organizaţii îşi vor da seama că a acţiona cu jumătăţi de măsură este insuficient şi vor opta în schimb pentru construcţii noi - abordând din ce în ce mai multe soluţii modulare prefabricate care scurtează termenele de implementare - sau pentru modernizări substanţiale care modifică fundamental infrastructura de alimentare şi răcire. Astfel de schimbări semnificative oferă oportunităţi de implementare a tehnologiilor şi practicilor mai ecologice, inclusiv răcirea cu lichid pentru serverele AI, aplicată împreună cu managementul termic al răcirii cu aer pentru a susţine întreg spaţiul centrului de date.

Extinderea căutării alternativelor de stocare a energiei: Noile tehnologii şi abordări de stocare a energiei au demonstrat capacităţi de integrare inteligentă cu reţeaua şi de îndeplinire a obiectivului presant - reducerea pornirilor de generator. Sistemele de stocare a energiei în baterie (BESS) susţin cerinţele de funcţionare extinsă prin deplasarea sarcinii conform necesităţilor şi pentru durate mai lungi şi pot fi integrate perfect cu surse alternative de energie, cum ar fi celulele solare sau de combustibil. Acest lucru minimizează utilizarea unui generator şi reduce impactul acestora asupra mediului. Instalaţiile BESS vor fi mai frecvente în 2024, evoluând în cele din urmă pentru a se potrivi modelelor "creaţi-vă propria putere" ("bring your own power" - BYOP) şi oferind capacitatea, fiabilitatea şi rentabilitatea necesare pentru a susţine cererea determinată de AI.

Întreprinderile mari acordă prioritate flexibilităţii: În timp ce furnizorii de cloud şi de colocare urmăresc în mod agresiv noi implementări pentru a satisface cererea, organizaţiile cu centre de date pentru întreprinderi mari au tendinţa să diversifice investiţiile şi strategiile de implementare. AI este un factor determinant, pe măsură ce organizaţiile se luptă pentru a găsi cel mai bun mod de a activa şi aplica tehnologia, îndeplinind în acelaşi timp obiectivele de sustenabilitate. Companiile pot începe să caute capacitatea locală pentru a susţine AI proprietară, iar implementările de aplicaţii de vârf pot fi stimulate de vântul prielnic creat de AI. Este de aşteptat ca multe organizaţii să acorde prioritate investiţiilor incrementale - bazându-se în mare măsură pe soluţii modulare prefabricate - şi service şi întreţinere pentru a prelungi durata de viaţă a echipamentelor vechi. Astfel de servicii pot oferi beneficii auxiliare, optimizând operaţiunile pentru a elibera capacitate în medii de procesare ajunse la limită şi crescând eficienţa energetică a procesului. De asemenea, organizaţiile pot reduce emisiile de carbon Scope 3 prin extinderea duratei de viaţă a serverelor existente, mai degrabă decât prin înlocuirea şi casarea acestora.

Cursa către cloud se confruntă cu obstacole de securitate: Gartner estimează creşterea cheltuielilor globale pentru serviciile cloud publice cu 20,4% în 2024, iar migrarea în masă către cloud nu arată semne de scădere. Acest lucru pune presiune pe furnizorii de cloud pentru a creşte rapid capacitatea pentru a susţine cererea de AI şi de procesare de înaltă performanţă şi vor continua să apeleze la parteneri de colocare din întreaga lume pentru a permite această expansiune. Pentru clienţii din cloud care mută din ce în ce mai multe date în afara propriei locaţii, securitatea este esenţială şi, potrivit Gartner, 80% dintre CIO intenţionează să crească cheltuielile pentru securitatea cibernetică/informatică în 2024. Reglementările naţionale şi regionale diferite de securitate a datelor pot crea provocări complexe de securitate, în timp ce eforturile de a standardiza continuă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb