Vetro Solutions devine Societate pe Acţiuni şi cooptează în Consiliul de Administraţie doi experţi în management strategic şi investiţii

G.U.
Companii / 15 februarie 2022

Dumitru Fodor, fondator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vetro Solutions

Dumitru Fodor, fondator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vetro Solutions

Vetro Solutions, companie românească specializată în distribuţia de medicamente şi servicii dedicate medicinei veterinare, îşi consolidează businessul, la nivel de strategie de dezvoltare şi expertiză managerială, prin transformarea în Societate pe Acţiuni - SA şi numirea unui Consiliu de Administraţie condus de fondatorul Dumitru Fodor, format din cinci membri, cu mandat pentru doi ani, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Echipa de management a Vetro este reprezentată în Consiliu de Coca Caşcaval, director general Vetro Solutions, cu experienţă de peste 20 de ani în management, strategie de business şi dezvoltare de companii şi Cătălin Ionel Vrabie, director general adjunct în cadrul Vetro Solutions. Compania a cooptat în CA alţi doi profesionişti non-executivi: Dragoş Lucian Dinu, cu experienţă relevantă în conducerea unor companii precum A&D Pharma sau Ţiriac Holdings şi Marius Leonard Gherghina, specializat în investiţii şi strategie de business, implicat în proiecte de dezvoltare a unor afaceri antreprenoriale precum MedLife.

Potrivit sursei citate, pe fondul noilor schimbări şi a strategiei de dezvoltare a companiei, Vetro estimează că anul acesta, pentru consolidarea businessului, va menţine ritmul de creştere a veniturilor cu 15% , similar cu creşterea din 2021. Dacă 2021 a fost anul în care Vetro s-a concentrat pe segmentul investiţiilor, în 2022 unul dintre obiectivele principale este dezvoltarea şi consolidarea echipei.

"După ce, în urmă cu an, ne-am afirmat rolul de a fi vectorul de schimbare pe piaţa veterinară din România, am decis ca, începând din 2022, Vetro Solutions să se transforme din Societate cu Răspundere Limitată - SRL în Societate pe Acţiuni - SA. Am decis, de asemenea, ca strategia de dezvoltare, investiţii şi guvernanţă corporativă să fie avizată de un Consiliu de Administraţie din care fac parte trei profesionişti care aduc, pe lângă o bună cunoaştere a mediului economic, expertiză şi obiectivitate. Ne bucură faptul că alături de CEO-ul Vetro, Coca Caşcaval, unul dintre cei mai experimentaţi manageri din industria farma, au venit şi profesionişti non-executivi, cu expertiză similară: Dragoş Lucian Dinu şi Marius Leonard Gherghina. Am convingerea că, împreună, vom reuşi să trecem la o etapă superioară a dezvoltării companiei dar şi să implementăm principiile de guvernanţă corporativă şi transparenţă în relaţia cu mediul de afaceri", a declarat Dumitru Fodor, fondator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Vetro Solutions.

Printre obiectivele Consiulului de Administraţie nou înfiinţat se numără eficientizarea proceselor investiţionale, dar şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii. În prezent, două proiecte de investiţii se află deja în faza de implementare la Vetro, notează sursa citată.

"Transformarea în societate pe acţiuni este pasul firesc al trecerii companiei la o etapă nouă de dezvoltare şi este cel mai bun argument în sprijinul strategiei de succes pe care şi-a bazat Vetro evoluţia de la început. Rolul pe care compania şi l-a asumat în piaţa românească este strâns legat de finalizarea celor două proiecte de investiţii pornite în anii trecuţi, care susţin dezvoltarea companiei, dar şi de consolidarea echipei. Ne-am propus să avem o abordare deopotrivă curajoasă şi realistă, de aceea, pentru anul în curs - dominat încă de impredictibilitate, vrem să ne menţinem ritmul de creştere din anul precedent. Strategia pentru 2022 ia în calcul o creştere a veniturilor cu 15%, la fel ca în 2021, respectiv operaţionalizarea celor două proiecte majore de investiţii", a declarat Coca Caşcaval, director general al Vetro şi membru al CA.

În 2021, Vetro a primit autorizaţia de funcţionare pentru fabrica proprie din Iaşi, o unitate de producţie construită la cele mai înalte standarde ale industriei farmaceutice. Proiectul, în valoare totală de 4,5 milioane de euro, este cofinanţat din fonduri europene şi resurse proprii. Tot anul trecut, compania a lansat şi brandul adVET, denumire sub care va produce medicamentele veterinare la Iaşi. Compania urmează să lanseze o platformă care deserveşte deopotrivă cabinetele veterinare şi proprietarii de animale de companie, iar rolul acesteia va fi de a ajuta comunitatea medicilor veterinari să accelereze creşterea propriilor businessuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb