Victimele justiţiei au unde să se plîngă

Cătălin Bălan
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2006

Abuzurile, corupţia sau conflictele de interese sesizate de cetăţeni în justiţie pot fi reclamate de acum înainte Centrului de Resurse Anticorupţie în Justiţie. Acest centru se adresează în principal victimelor şi martorilor faptelor neintegre în justiţie şi este destinat monitorizării capacităţii instituţiilor statului în a-şi face datoria în cazurile sesizate.

"Persoanele care au nemulţumiri faţă de modul în care justiţia şi-a îndeplinit atribuţiile în cazul lor, se pot adresa Centrului care fie trimite o sesizare mai departe CSM, fie poate spune că de fapt judecătorii au procedat conform legii", a spus Monica Macovei, ministrul Justiţiei.

Monitorizarea rezolvării plîngerilor va fi făcută cu sprijinul Ministerului Justiţiei care a recunoscut prin vocea ministrului de resort că "în ultima vreme am făcut multe pentru sistemul şi instanţe, dar mai puţine pentru cetăţeni".

Latura educativă a acestui program pilot pe 13 luni finanţat cu 71.000 euro de către UE este aceea că "cetăţenii trebuie să înţeleagă că cel mai mare risc este să considere că orice act de justiţie este viciat", potrivit lui Victor Alistar, director Transparency International. Domnia sa a amintit că acest program îşi propune "să crească încrederea în actul de justiţie", spunînd că "acest organism nu are însă rol de sancţionare ci îl învaţă pe cetăţean cum să folosească pîrghiile legislative de care are nevoie".

Parteneră la acest proiect este şi Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) care va difuza spoturi de mediatizare a acestei instituţii, iar din ianuarie pînă în octombrie vor exista emisiuni în care vor fi difuzate teme legate de corupţie. SRR are o capacitate de acoperire a teritoriului ţării de 98%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb