VICTOR NEGRESCU: "Mediul de afaceri, implicat în preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, de către România"

George Forcoş
Companii / 27 octombrie 2017

"Mediul de afaceri, implicat în preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, de către România"

Mediul de afaceri se va implica activ în preluarea Preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene, de către România, din 2019, a declarat ministrul delegat pentru integrare Victor Negrescu, de la sediul MAE, cu partenerii sociali.

La rândul său, preşedintele UNPR, Ioan Lucian a declarat, potrivit unui comunciat de presă:"Suntem interesaţi, domnule ministru, ca întâlnirile organizate de Domnia Voastră şi partenerii sociali, să fie realizate pe teme bine stabilite dinainte, în grupuri mai restrânse pe domenii de activitate, astfel încât să poată fi trecute în revistă toate propunerile şi observaţiile tuturor participanţilor".

UNPR a mai propus realizarea unor pârghii de legătură, între minister şi partenerii sociali, care să rămână stabile, indiferent de cine se află la conducerea ministerului.

Principalele teme pe care s-au axat dezbaterile dintre reprezentanţii ministerului şi cei ai partenerilor sociali, s-au referit la recomandările Consiliului Uniunii Europene făcute României pentru perioada 2017 - 2018.

1. În 2017, să asigure conformitatea cu Recomandarea Consiliului din 16 iunie 2017 de a corecta abaterea vizibilă de la traiectoria de ajustare astfel încât să poată atinge obiectivul bugetar pe termen mediu. În 2018, să depună un efort fiscal-bugetar notabil, în conformitate cu cerinţele componentei preventive a Pactului de stabilitate şi de creştere. Să asigure aplicarea integrală a cadrului fiscal-bugetar. Să consolideze respectarea obligaţiilor fiscale şi colectarea impozitelor. Să combată munca nedeclarată, inclusiv prin utilizarea sistematică a controalelor integrate.

2. Să consolideze politicile de activare cu ţinte specifice şi serviciile publice integrate, adresându-se cu predilecţie grupurilor celor mai îndepărtate de piaţa muncii. Să adopte legislaţie privind egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei. Să instituie un mecanism transparent de stabilire a salariului minim, în consultare cu partenerii sociali. Să îmbunătăţească accesul la un învăţământ general de calitate, în special pentru copiii romi şi pentru copiii din zonele rurale. În domeniul sănătăţii, să favorizeze tratamentul ambulatoriu şi să combată plăţile informale.

3. Să adopte legislaţie care să asigure existenţa unui corp al funcţionarilor publici profesionist şi independent, recrutat pe baza unor criterii obiective. Să consolideze ierarhizarea în funcţie de priorităţi a proiectelor de investitii publice şi pregătirea acestora. Să asigure în timp util punerea în aplicare integrală şi sustenabilă a Strategiei naţionale în domeniul achiziţiilor publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb