VICTOR PONTA: "Guvernul nu intenţionează introducerea vreunei taxe pe centralele de apartament"

V.B.
Companii #Energie / 26 august 2014

Premierul Victor Ponta a declarat, în şedinţa de Guvern de astăzi, că Executivul nu intenţionează să introducă vreo taxă pe centralele de apartament, ci urmăreşte ca, pe termen mediu şi lung, să sprijine modernizarea sistemelor de termoficare în marile oraşe, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea costurilor.

Domnia sa a explicat: "Vreau să vă rog pe toţi să transmiteţi lucrurile pe care le facem, vreau să vă rog să aveţi multă răbdare şi să reacţionaţi. Ştiu că e dificil. (...) În fiecare zi, mai apare o poveste, mai apare o minciună, mai apare o dezinformare. A venit domnul Dragnea la mine, că băgăm taxe pe centralele de apartament. Nu băgăm nicio taxă, pe nicio centrală de apartament sau, nu ştiu, poate bagă postul de televiziune care a anunţat asta".

Şeful Executivului a mai spus că pe acest subiect a făcut o singură afirmaţie, cea referitoare la necesitatea elaborării, împreună cu ministrul Mediului şi cel al Dezvoltării, a unei strategii pe termen lung cu privire la eficienţa energetică.

Prim-ministrul a detaliat: "Am spus un singur lucru pe care, împreună cu ministrul Mediului şi cu ministrul Dezvoltării, trebuie să-l gândim ca pe o strategie pe termen lung. Se discută şi la nivelul UE faptul că, sigur, există mai multă eficienţă energetică, costuri mai mici, poluare mai puţină, atunci când nu are fiecare om în oraş centrala lui, ci atunci când avem un sistem performant de termoficare. Aceasta este o chestiune pe care sper să o reuşim pe termen mediu şi lung. Vreau să spun foarte clar că nu intenţionează acest guvern să pună nicio taxă pe nicio centrală de apartament, dar intenţionează acest guvern şi următoarele să sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare în marile oraşe, acolo unde în continuare se poluează mult, costă mult, acumulăm datorii şi suntem încă la un nivel de eficienţă energetică extrem de scăzut".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb