Victor Ponta: "Vom reduce taxa pe stâlp de la 1,5 % la 1%"

E.D.
Macroeconomie / 4 septembrie 2014

Victor Ponta a anunţat, în şedinţa de Guvern de astăzi, că a discutat cu Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, şi s-a decis reducerea taxei pe construcţiile speciale de la 1,5 % la 1%.

Premierul Victor Ponta a menţionat, de asemenea, că pe lângă scăderea aşa-numitei taxe pe stâlp, colectarea acesteia va trece în responsabilitatea autorităţilor locale, care o vor şi putea utiliza pentru investiţii locale

"Taxa pe construcţii speciale vreau să o reducem şi putem să ne permitem să o reducem de la 1,5% la 1%, să fie colectată şi să intre în bugetul autorităţilor locale. În acest fel, autorităţile locale au şanse mai mari de dezvoltare. Banii autorităţilor locale înseamnă canalizare, apă, drumuri, şcoli. Când aud această prostie fără margini să nu mai dăm bani la primari, să dăm bani la armament... banii la primari nu sunt la primari, e vorba despre tot ce înseamnă viaţa de zi a fiecărui român.

Noi continuăm să investim. Povestea asta că să luăm bani de la autorităţile locale şi să dăm pentru arme în Ucraina cred că are o componentă medicală deja", a declarat Victor Ponta.

Premierul a făcut totodată un apel la senatorii şi deputaţii din arcul de putere pentru ca aceştia să fie prezenţi marţea viitoare în Parlament, pentru a se vota reducerea CAS şi amnistia fiscală.

"Vreau să vă cer ca marţea viitoare să fim toţi în Parlament, senatori, deputaţi, pentru a vota reducerea CAS şi amnistia fiscală pentru cei care aveau nevoie, pensionari, mame şi profesori. În felul ăsta ne ţinem de cuvânt, iar politica de austeritate sperăm să nu se mai întoarcă, iar oamenii nu vreau să mai aibă de suferit", a spus Ponta.

Persoanele juridice trebuie să plătească, începând cu 1 ianuarie 2014, un impozit de 1,5% pentru construcţiile neimpozitate, conform OUG nr. 102/2013, care a fost publicată în Monitorul Oficial în 15 noiembrie 2013. Acest impozit a fost denumit de către mediul de afaceri "taxa pe stâlp", pentru că permite taxarea oricărui tip de imobil, în anumite condiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb