VIDEOCONFERINŢA "POSIBILITĂTI DE COOPERARE ÎNTRE BURSELE DE VALORI DIN CENTRUL ŞI ESTUL EUROPEI" / RICHÁRD VÉGH, CEO BURSA DE VALORI DIN BUDAPESTA: "Dorim să stabilim colaborări regionale, în următorii cinci ani"

Julia Pandi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Bursele din regiune / 28 mai 2021

Richárd Végh

Richárd Végh

Bursa de Valori din Budapesta (BSE) doreşte ca, în următorii cinci ani, să stabilească colaborări cu alte burse din regiune, a subliniat Richárd Végh, CEO-ul BSE.

Domnia sa a spus: "Ne aflăm într-o poziţie norocoasă pentru că avem 31 de ani şi, după deschiderea bursei, s-au întâmplat foarte multe lucruri.

Avem un sistem foarte bun, avem mulţi investitori străini, 55% din cifra de afaceri a bursei din Budapesta fiind dată de aceştia. De asemenea, avem investitori locali (...). Avem mulţi emitenţi din Ungaria şi o evoluţie bună în ultimii cinci ani".

Potrivit directorului bursei din Budapesta, unul dintre paşii următori pentru dezvoltarea pieţei de capital ungare este crearea unui fond finanţat de Guvern, care să investească în companiile din domeniul IT şi comunicaţii care vor să se listeze.

Richárd Végh a punctat: "Avem o serie de consultanţi care asistă tranzacţiile şi companiile după oferta publică iniţială (...). Ajutăm companiile din Ungaria să pătrundă în piaţă şi sperăm că, în cele din urmă, vom avea din ce în ce mai multe companii măcar la nivel de entry-level, dar şi în pieţele principale administrate de Bursa din Ungaria".

Conform celor prezentate de Richárd Végh, numărul instrumentelor financiare listate la bursa din Budapesta este într-o continuă creştere, în pricipal datorită programului Băncii Centrale care facilitează şi sprijină emisiunile de titluri de stat.

Legat planurile bursei din Ungaria pentru următorii cinci ani, directorul bursei ungare a menţionat că se doreşte stabilirea unor cooperări regionale.

"Suntem la începutul unei noi perioade strategice şi vom atrage cât mai mulţi membri din piaţa maghiară, vom căuta să dezvoltăm noi servicii astfel încât să devenim mai atractivi pentru eminenţi (...). Planificăm listarea bursei (n.r. pe propria platformă), iar obiectivul nostru ar fi să realizăm acest lucru anul viitor. Un alt aspect important este că dorim să stabilim şi cooperări regionale, în următorii cinci ani. Cred că putem crea împreună un mediu mai bun pentru investitori şi pentru emitenţii din piaţă şi vedem aici un mare potenţial, în anii care urmează", a spus Richárd Végh.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, ce cooperare, se listează op, pe propria platformă, de ce mă nu la BVB..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb