Vienna Insurance Group împlineşte 30 de ani de activitate în Europa Centrală şi de Est

J.P.
Bănci-Asigurări / 29 octombrie 2020

Vienna Insurance Group împlineşte 30 de ani de activitate în Europa Centrală şi de Est

Grupul austriac Vienna Insurance Group, prezent şi pe piaţa de asigurări din România, împlineşte 30 de ani de activitate, conform unui comunicat trimis redacţiei.

"Startul extinderii în regiune a fost dat de fostul grup de asigurări Wiener Städtische (astăzi Vienna Insurance Group) pe 30 octombrie 1990 și de atunci au trecut 30 de ani în care Vienna Insurance Group s-a dezvoltat treptat într-un grup internațional de asigurări, cu focus pe regiunea ECE. Astăzi, Vienna Insurance Group își desfășoară activitatea în 30 de țări, prin cele aproximativ 50 de companii de asigurări, furnizând asigurări pentru 22 de milioane de clienți. Volumul primelor a crescut de zece ori de la începutul extinderii, la peste 10 miliarde de euro", arată sursa citată.

După aproape un an de la căderea Cortinei de Fier, grupul VIG a devenit una dintre primele companii de asigurări din Europa de Vest care au intrat pe piețele de asigurări din Europa Centrală și de Est. Pe 30 octombrie 1990, fosta Wiener Städtische a decis să achiziționeze o participație la recent înființata cooperativă de asigurări "Kooperative-Tschechoslowakische Versicherungs AG". Investiția s-a ridicat la 15,4 milioane de șilingi austrieci, echivalentul a puțin peste un milion de euro.

Gunter Geyer, Directorul General al Wiener Städtische Versicherungsverein și Președintele Consiliului de supraveghere al Vienna Insurance Group, care a avut un rol major în strategia de extindere a grupului: "Investiția pe care am făcut-o în fosta Republică Cehoslovacă a reprezentat un pas pe un teren neexplorat, un pas spre necunoscut. Nimeni nu știa cum se vor dezvolta politicile economice și democrația în țările fost comuniste după deschiderea Estului, astăzi considerat cel mai mare proces de transformare politică și economică din secolul XX. Am văzut mari oportunități încă de la început și am avut încredere în potențialul regiunii, iar perspectiva strategică pe termen lung ne-a ajutat să scriem o poveste austriacă de succes."

"Valorificăm, de asemenea, și oportunitățile din anumite segmente de business în țări precum Germania, Italia, Liechtenstein și țări din nordul Europei.Cu toate acestea, ne menținem focusul asupra regiunii ECE și asupra potențialului său major de creștere. Pandemia provoacă în prezent o încetinire economică semnificativă în toate regiunile lumii. Totuși, pe baza prognozelor actuale, estimăm cu un optimism rezervat că ne putem aștepta la o redresare a activității economice în Austria și regiunea ECE în 2021", a declarat Elisabeth Stadler, Directorul General al Vienna Insurance Group.

"În Austria, cheltuielile anuale pe cap de locuitor cu asigurările sunt în jur de 2.000 de euro și ajung la aproape 3.000 de euro în țările din grupul UE-15, în timp ce cheltuielile medii pe cap de locuitor cu asigurările în regiunea ECE reprezintă o zecime din cele ale Austriei. Vorbim despre un interval cuprins între aproximativ 600 de euro pe an în Republica Cehă și aproximativ 40 de euro pe an în Ucraina", a declarat Elisabeth Stadler, subliniind potențialul ridicat de creștere pe care asigurările îl au în regiune.

Etapele extinderii grupului VIG

1990 Germania, Slovacia, Republica Cehă 1996 Ungaria
1998 Polonia
1999 Liechtenstein, Croația, Italia

2001 România
2002 Bulgaria, Belarus
2003 Serbia
2004 Slovenia, Ucraina
2005 Georgia
2007 Turcia, Albania, Kosovo, Macedonia de Nord 2008 Estonia, Letonia, Lituania
2010 Muntenegru
2011 Bosnia-Herțegovina
2014 Republica Moldova
2018 Franța
2019 Norvegia, Suedia, Danemarca

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb