VIG:  "Avem o strategie prin care vrem să păstrăm separate toate companiile pe care le cumpărăm în România"

A.C.
Companii / 26 martie 2017

Elisabeth Stadler (sursa foto: http://www.vig.com/)

Elisabeth Stadler (sursa foto: http://www.vig.com/)

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa românescă de asigurări, are o strategie prin care intenţionează să păstreze separat toate companiile pe care le cumpără, deoarece vrea să se stabilizeze pe piaţa locală, a declarat directorul general al VIG, Elisabeth Stadler, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii români la Viena.

Stadler a completat: "Avem o strategie multi-brand prin care păstrăm separate toate companiile pe care le cumpărăm, deoarece vrem să ne stabilizăm pe piaţa locală. (..) Pe de altă parte, ar trebui să încercăm ca firmele din interiorul grupului să nu mai concureze atât de mult între ele. Şi să ne concentrăm pe competiţia din afara grupului.(...) Vrem să fim văzuţi ca o firmă locală, de aceea avem management local, pentru că ei cunosc foarte bine clienţii".

Vienna Insurance Group deţine trei companii importante pe piaţa românească, respectiv Asirom, Omniasig şi BCR Asigurări de Viaţă. În luna februarie a acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat preluarea companiei AXA Asigurări de Viaţă, filială locală a gigantului AXA, de către VIG, prin intermediul subsidiarei BCR Asigurări de Viaţă, după ce tranzacţia fusese anunţată în luna august a anului trecut.

Procesul de integrare a companiei AXA Asigurări de Viaţă va dura circa şase luni de la primirea aprobărilor finale, a afirmat membrul Consiliului de Administraţie al VIG Roland Gröll.

În ceea ce priveşte achiziţia altor competitori, Stadler a precizat că grupul nu are nimic în plan, însă va analiza oportunităţile care vor apărea.

Pe de altă parte, cele mai mari preocupări legate de piaţa din România vizează situaţia legală nesigură.

Stadler a punctat, citată de News.ro: "Din punctul de vedere al unui investitor din afară, este nevoie de o situaţie foarte bine reglementată. Acesta are nevoie de un mediu în care poate să aibă încredere. Acest lucru este necesar pentru noi. Trebuie să facem planuri. Avem nevoie de o economie stabilă, o situaţie stabilă".

VIG a înregistrat anul trecut, în România, un avans de 24,4% al primelor brute subscrise faţă de anul precedent, la 533,4 milioane euro, fiind cea mai mare creştere din cadrul grupului, după cea din ţările baltice, potrivit rezultatelor financiare publicate joi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb