Viktor Orban evocă posibilitatea unei ieşiri a Ungariei din UE

G.B
Internaţional / 13 februarie 2022

Viktor Orban (Sursa foto: Facebook)

Viktor Orban (Sursa foto: Facebook)

Premierul ungar, Viktor Orban, a făcut ieri o aluzie la posibilitatea ca ţara sa să părăsească Uniunea Europeană, fiind pentru prima dată când evocă o astfel de posibilitate, relatează DPA, citată de Agerpres.

Uniunea Europeană duce "un război sfânt, un jihad" sub sloganul statului de drept, a declarat politicianul naţionalist de dreapta în cadrul unui discurs în faţa susţinătorilor din Budapesta ieri.

În acelaşi timp, el a cerut "toleranţă" din partea UE faţă de Ungaria. În caz contrar, a spus el, nu va fi posibil să se continue pe o cale comună.

Orban a vorbit cu câteva zile înainte de o decizie a Curţii Europene de Justiţie (CEJ) privind noul mecanism al UE privind statul de drept.

În cadrul acestui sistem, ţările care încalcă statul de drept ar putea pierde fonduri de la bugetul general al UE. Ungaria şi Polonia au depus o plângere împotriva acestui mecanism, care a fost adoptat în decembrie 2020. CEJ urmează să se pronunţe miercuri.

Instituţiile UE şi organizaţii de apărare a drepturilor omului îl acuză pe Orban, care conduce Ungaria din 2010, de distrugerea democraţiei şi a statului de drept.

Orban a contrazis ieri această evaluare. ''Pentru ei, statul de drept este un mijloc prin care vor să ne transforme în ceva asemănător cu ei", a spus el.

Dar Ungaria nu vrea să devină ca Europa de Vest, aşa cum nu se aşteaptă ca Occidentul să adopte politicile ungare de azil sau de familie.

Ungaria a vrut să menţină UE unită "în ciuda alienării culturale tot mai mari". Acesta este motivul pentru care Budapesta a făcut ''oferte de toleranţă'' atât Bruxelles-ului, cât şi Berlinului în mai multe rânduri.

''Nu există altă soluţie, ci doar toleranţă. Aceasta este singura modalitate de a găsi o cale comună", a continuat Orban.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Ungaria avrut in UE,pt. bani si avantaje materiale.Nu vor eduacatia si gandirea occidentala,toleranta si egalitate religioasa,delimba si culturala.Ei vor sa fie acceptati de tarile UE,cu toate tarele lor invechite,bazate pe sovinism de limba sau cultural ,dar nu vor sa vina Vrea sa ajute Rusia sa distruga UE,in tarisoare pe care sa le domine Rusia.emigranti pe care sa-i accepte cu cultura,obiceiuri sau religie.Orban a primit sarcina de la seful sau Putin,sa faca greutati in coeziunea UE.Orban vrea sa ajute Rusia sa dezmembreze UE in tarisoare pe care sa le domine Rusia.

    1. Orban blufeaza ca si seful lui de la Moscova in speranta ca va obtine mai mult decat e cazul.

      Iesirea Ungariei din UE (putin probabila) ar fi un mare pas inapoi pentru ei si implicit un castig pentru noi.

      Ar trebui sa fim si noi mai activi la ei (asa cum sunt ei si rusii la noi) si sa-i ajutam sa mearga in directia buna (pentru noi, evident). 

      as recomanda romanilor sa cumpere case si apartamente si terenuri in segmentul cuprins intre actuala granita Ungaria-Romania si Dunare.

      ;)  

      Un idiot si atat!

    Mare om ungurul. Tine la unguri si la cetatenii unguri.

    Orban nu accepta ca niste nemernici sa decida soarta poporului maghiar. Pentru Orban nu este indeajuns sa primeasca niste oase de porc aruncate de nemernici, pline de antibiotice, care sa sature poporul, asa cum fac romanii. Orban nu prinde ca Johanis, Catu, Valceanu, Basescu,Boc, Udrea, Gorgiu, osul aruncat de nemernici betivi sau dezaxati sexual de la UE. Nu osul il intereseaza pe Orban si cum se vede se pi.a pe osul lor. Viitorul Ungariei si poporului maghiar, propasirea lor, este principala lui preocupare. Cinste si onoare lui. Este exemplul de patriotism onoare, cinste curaj si abnegatie. Lumea nu are multi asemenea conducatori si oameni politici. El si Putin au curaj sa seopuna miliardelor mortaciunilor ce vor sa distruga oamenirea. Propasirea poporului ar trebuii sa fie si la Johanis principala preocupare si ar fi trebuit sa fi fost si la Basescu, Boc, Udrea, Gorghiu, ca ei sunt inseparabili in nemerniciile facute romanilor facute, ca asa au jurat pe sfanta Biblie.

    Ce sa caute Ungaria intr-o uniune homosexuala, dezaxata moral, rapace si nedreapta. Ce sa caute Ungaria intr-o uniune care decide impotriva saracilor, care favorizeaza jaful pauperizarea, dezumanizarea, animalizarea omului. Ce sa caute Ungaria intr-o uniune condusa de raufacatori ce nu stiu marginile bogatiilor lor si care desconsidera si vor sa distruga umanitatea, oamenii, sa-i indeparteze de destinul lor dat de Dumnezeu. O sa vina AUR cu Simion si atunci o sa avem si noi pe cineva care sa le spuna ca nu vrem osul lor imputit, sa le spuna ca Romania este a cetatenilor romani si ca nemernicii nu pot sa ne hotarasca soarta si pensiile si viata si moartea. Ca Orban. Cinste lui si succes poporului maghiar in lupta lui pentru libertate si viata demna.  

    Cu alde Ursula, Macron premierul Austriei și alții ca ei, este foarte ușor sa se destrame UE. Atâta timp cât au pierdut contactul cu cetățenii și cu așteptările lor, o dezintegrare nu este departe. Poate asta se și vrea.

    1. "Poate asta se și vrea."

      Da, oameni puternici din clubul Rothchild au mizat bani foarte buni pe chestia asta si folosind forta lor financiara imping realitatea in directia asta... un fel de "profetie autoimplinita".  

      Pentru ei e un business pur si simplu. Nu e ca ar avea ceva impotriva Europei. Business as usual.  

    Gargara pre electorala . Ungaria fara UE = 0 barat

    Viktor Orban face exces de zel ca de obicei ca sa impresioneze in conditiile in care Putin i-a spus clar ca va ajuta Ungaria indiferent ca ramana sau nu V. Orban prim ministru...

    din moment ce Putin si V. Orban se converseaza in ignoranta fata de presedintele Ungariei de parca nu ar avea un nume ..cine stie daca nu se vor trezi Ungaria cu Orban presedinte cu ""ajutorul"" lui Putin in conditiile in care in 2021 presedintele Ungariei tot mai ""sters"" de atunci a declarat "opinia lui ca "" nuca in perete"" mai bine zis ca "pana de spart buturugi "" pentru aruncat in foc in loc de paie : 

    ""”În mintea maghiarilor s-a întipărit adânc atât agresiunea marilor puteri, cât şi trauma Trianonului, motiv pentru care noi ştim exact de ce anexarea Crimeii reprezintă o rană atât de sensibilă pentru poporul ucrainean”, a fost declarația preşedintelui Ungariei la summitul de la Kiev, intitulat ”Platforma Crimeei” și care a marcat anexarea peninsulei de către Rusia.""  

    1. Stie pe (...)asta stie!Sa zica merci ca au o tara,nici pe aia nu o merita.Nemultumitului ii ia Dumnezeu darul.

      "Nemultumitului ii ia Dumnezeu darul."

      Adevarat. Foarte adevarat. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb