Viktor Orban: "Fermierii vor ca legislaţia să nu fie scrisă de fanatici ai climei"

S.B.
Internaţional / 18 februarie

Viktor Orban: "Fermierii vor ca legislaţia să nu fie scrisă de fanatici ai climei"

Prim-ministrul Viktor Orban şi-a susţinut sâmbătă discursul despre starea naţiunii, prilej de noi tirade anti-Bruxelles şi de mesaje propagandistice împotriva războiului din Ucraina, dar a strecurat printre obişnuitele declaraţii contondente informaţia că Ungaria va ratifica în curând aderarea Suediei la NATO şi a încercat totodată să repare imaginea ştirbită a partidului său spunând că demisiile şefei statului, Katalin Novak, şi a fostului ministru al justiţiei, Judith Varga, în urma scandalului legat de graţierea unui condamnat într-un dosar de pedofilie, au fost un demers corect, informează news.ro.

De la Bruxelles continuă să vină numai necazuri peste noi, strategia Bruxelles-ului faţă de Ucraina a eşuat spectaculos nu doar pe câmpul de luptă, ci şi în politica internaţională, a declarat, sâmbătă, la Budapesta, prim-ministrul Viktor Orban, în discursul său privind starea naţiunii, potrivit MTI.

Acesta a subliniat că, în ciuda faptului că acest război este considerat un război fratricid între două popoare slave, Bruxelles-ul aproape că s-a "aruncat" în conflict, deşi nu îl priveşte direct. Prim-ministrul a deplâns că prin poziţia sa "pro-pace", Ungaria a rămas singură, la fel ca şi în poziţia sa anti-migraţie, a recunoscut Orban.

El a anunţat că poziţia Ungariei rămâne neschimbată: "Nu ne vom lăsa târâţi în război", nu vom furniza armament, chiar dacă există mari puteri cărora nu le place acest lucru, a spus Orban. El a spus că Statele Unite, cu un entuziasm tot mai scăzut, sunt din ce în ce mai reticente în a finanţa Ucraina, iar o parte tot mai mare din povară revine Europei. Prin urmare, a explicat Viktor Orban, ar trebui să se consfinţească faptul că împrumutul comun al statelor membre ale UE nu este o opţiune pentru Ungaria.

Cu gândul la alegerile europene, unde speră într-un succes al dreptei ultraconservatoare şi anti-imigraţie, Viktor Orban a reproşat Bruxelles-ului că i-a abandonat pe europeni. Bruxelles-ul are nevoie de schimbare, a declarat Viktor Orban. Fermierii care protestează în toată Europa vor doar atât: ca legislaţia obligatorie să nu fie scrisă de "fanatici ai climei şi de oameni de ştiinţă mărunţi, nebuni care umblă pe coridoarele Bruxelles-ului", a adăugat prim-ministrul.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Conducerea lui Orban este pe sfirsite .Manifestatii cu zecii de mii de cetateni si demisii in masa din Partid .Al sustine pe Trump si pe Putin a devenit o imensa eroare politica o data cu moartea lui Navalni .In Romania Orban vrea sa il sustina pe Simion cu ajutorul lui Kelemen ,Barna , Orban ,Ciolos , Tomac si Drula .Romanii adevarati il vor vota pe romanul absolut Ciuca.

    1. Orban joacă poker.Gândește te dacă câștigă Trump alegerile și Ursula și compania ies cu pierderi din alegerile europarlamentare atunci Orban va deveni unul dintre cel mai influenți politicieni din lume,a și zis Trump acum câteva luni ca prietenul lui adică Orban este unul dintre cei mai curajoși politicieni pe care l a văzut,va fi de râsul curcilor dacă se va întâmpla așa o să vezi tu atunci pe politicienii români cum o să facă vizite de curtoazie la Orban, tipul va avea o influență puternică în politica mondială

      nu mai visa

      Kamala dixit „poporul american nu va accepta niciodată un președinte care s-a înclinat în fața unui dictator.”

      Membrii de partid il parasesc iar in strada este contestat .Nu are viitor politic .Trump nu cistiga alegerile si chiar daca le cistiga nu are forta sa mai intervina in UE.

    "Conducerea lui Orban este pe sfirsite"

    acest text de propaganda ascultam de peste 30 de ani, 

    si mai precis de 14 ani in continu, 

    un politician cu sustinerea populara majoritara,de peste 60 %,

    asa ca nu mai dati cu parerea degeaba 

    1. tu nu vezi ca executa tot ceea ce i se cere mai ceva ca pacala

      acum aproba si intrarea Suediei . doar gura e de el

      Dar V. Orban a obtinut;

      - bani ilegal retinuti de Bruxelles ptr. Ungaria 

      - contract de armament ultramodern fabricat in Suedia la pret "bun" 

      - contract de armament din USA,tot la pret "bun" 

      daca nu te pricepi la ceva,

      tacerea e de aur 

      nu a obtinut nimic din ceeea ce zici te amagasti singur.

      mergi in siberia

      AI intoxicatie acuta cu media "politic corecta"

    Europenii la începutul războiului au fost cam timid până nu au fost împinși in această mocirlă de americani.Acuma nu mai au cum să iasă,se scufundă și mai tare. Urmează războiul comercial cu China și se termină bunăstarea occidentală.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb