VIKTOR ORBAN: "Fidesz s-a despărţit de PPE şi discută cu alte forţe politice din Parlamentul European"

J.P.
Internaţional / 5 martie 2021

"Fidesz s-a despărţit de PPE şi discută cu alte forţe politice din Parlamentul European"

Fidesz, partidul aflat la putere în Ungaria şi Partidul Popular European "practic s-au despărţit", iar Fidesz este în discuţii cu diferite forţe politice deoarece caută un nou grup în Parlamentul European, a declarat premierul Viktor Orban vineri, la postul public de radio, potrivit Reuters, citat de Hotnews.

Premierul ungar a spus că discută cu aliaţi politici din Polonia, fără a preciza la ce partid se referă. De asemenea, acesta a anunţat că Fidesz este negocieri cu Matteo Salvini, dar şi cu Giorgia Meloni, lidera partidului conservator Fraţii Italiei.

"N-avem nevoie să ne grăbim", a afirmat Orban în interviul său săptămâna la radioul public.

El a declarat că scopul este găsirea unei case politice pentru Fidesz şi forţele similare din Europa care nu doresc migranţi şi vor să "protejeze" familiile tradiţionale.

Fidesz a părăsit miercuri grupul Partidul Popular European pe fondul disputelor privind suspendarea sa din familia europeană.

Viktor Orban l-a înştiinţat de decizie pe liderul Partidului Popular European, Manfred Weber, într-o scrisoare trimisă miercuri, la scurt timp după ce grupul PPE din Parlamentul European şi-a modificat regulamentul.

Modificarea adoptată joi permite grupului PPE să suspende delegaţiile formaţiunilor deja suspendate din Partidul Popular European, după cum a anunţat anterior şi deputatul Siegfried Mureşan.

Orban a declarat că acţiunea a fost "în mod clar o mutare împotriva Fidesz" care a fost suspendată în martie 2019 din PPE.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune că este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European şi că PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă.

El afirmă că europarlamentarii UDMR au votat împotriva modificării regulamentului de funcționare a grupurilor, care permite grupului PPE să suspende delegaţiile formaţiunilor deja suspendate din Partidul Popular European.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. dar poate nu-i mai ia nimeni pe micii dictatori anti-globalisti

    Se vede foarte clar, că se formează o Europă cu dictatură franco-germană forţată, iar lingăii ca Cioloş, francezul, lucrează pentru a duce la bun sfârşit această boală moştenită. Puţin e important cine părăseşte PPE-ul, ţelul trebuie atins cu orice preţ. Nici pe Stalin nu îl interesa comentariile altora.

    1. P.e unde te uiti tu nu prea se vede, mai mult se miroase...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb