VINCENZO BOCCIA, CONFINDUSTRIA: "Avem nevoie de un parteneriat industrial puternic între întreprinderile italiene şi cele româneşti"

L.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 octombrie 2016

"Avem nevoie de un parteneriat industrial puternic între întreprinderile italiene şi cele româneşti"

Între întreprinderile italiene şi cele româneşti este nevoie de un parteneriat industrial puternic, conform domnului Vincenzo Boccia, preşedintele Confindustria, care a fost prezent, recent, la forumul "Noua strategie privind internaţionalizarea. Confindustria în Balcani şi în Europa de Est, provocări, oportunităţi şi perspective", desfăşurat la Bucureşti.

Vincenzo Boccia a declarat pentru ziarul BURSA: "Scopul întâlnirii noastre îl reprezintă consolidarea Confindustriei Balcani ca o platformă care porneşte chiar din România şi necesitatea de a costrui un puternic parteneriat industrial între întreprinderile italiene şi întreprinderile româneşti, în vederea creşterii respectivelor state, atât din punct de vedere antreprenorial, cât şi din punctul de vedere al politicii economice". Domnia sa a adăugat: "Industria din Balcani este strategică pentru Europa. Este necesară o politică pentru creşterea industriei în Europa în vederea eliminării discrepanţelor şi anxietăţilor înregistrate la nivel european".

Reprezentanţa din ţara noastră a Patronatului Confindustria a preluat, în acest an, preşedinţia Confindustria Balcani, potrivit domnului Vincenzo Boccia.

Evenimentul amintit a reunit reprezentanţi ai Guvernului, respectiv ai mediului de afaceri din România şi Italia.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis, în cadrul evenimentului, un mesaj, făcând referire la strategia de internaţionalizare. "În condiţiile globalizării afacerilor, acest subiect are o semnificaţie majoră. Internaţionalizarea este un element cheie al economiei de piaţă, al libertăţii economice, atunci când întreprinzătorii depăşesc nişte graniţe geografice în căutarea unor graniţe economice", a spus preşedintele ţării, menţionând: "În prezent, într-un cadru de stabilitate macroeconomică, România este o campioană a creşterii economice în Uniunea Europeană, în condiţiile unei rate de expansiune de 5,2% în semestrul întâi. De asemenea, remarcăm încrederea economică de care se bucură România, inclusiv prin creşterea cu 19% a investiţiilor străine directe pe primele opt luni. De aici şi prognozele favorabile, care arată creşteri medii de circa 3,7% în următorii cinci ani, conform celor mai recente date ale Fondului Monetar Internaţional".

Confindustria Balcani este federaţia asociaţiilor întreprinderilor italiene din Balcani, constituită pe 13 octombrie 2010. Aceasta are în portofoliu peste 1.000 de societăţi italiane care au decis să îşi desfăşoare şi să îşi dezvolte activitatea economică în regiunea Balcanilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BURSA

Dosar BURSA - America azi: Izolare, Polarizare, Reconfigurare Globală

Această ediţie specială, publicată sub egida ziarului BURSA, reuneşte într-un volum coerent o analiză aprofundată şi stratificată a celei mai spectaculoase reveniri politice din istoria Statelor Unite ale Americii: al doilea mandat al lui Donald J. Trump

Comanda carte

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5556
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3084
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8053
Gram de aur (XAU)Gram de aur440.1817

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb
PrevNext
LuMaMiJoViSaDu
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930