Vineri începe "Povestea de Crăciun" la Opera Comică pentru Copii

Comunicate de presă / 16 noiembrie 2023

Vineri începe "Povestea de Crăciun" la Opera Comică pentru Copii

Pe 17 noiembrie, la ora 16:00, se deschid porţile Târgului "Poveste de Crăciun", în curtea Operei Comice pentru Copii, pe Calea Giuleşti nr. 16. O mulţime de activităţi şi surprize de sezon, plus 145 de spectacole, îi aşteaptă pe cei mici împreună cu familiile lor. Evenimentul are loc în perioada 17 noiembrie - 30 decembrie 2023, după următorul program:

orele 16:00-21:00: vinerea şi în perioada 18-21 decembrie

orele 10:00-21:00: sâmbăta, duminica şi în zilele de 30 noiembrie, 1, 26, 27, 28, 29 decembrie

închis: pe 24 şi 25 decembrie.

Atracţii de Poveste, unicat în Bucureşti

Una dintre activităţile unicat în Bucureşti este şi în acest an Zborul cu Sania, pentru cei mai curajoşi vizitatori, care vor să se simtă la înălţime şi la propriu, nu doar la figurat. Începând cu prima zi a evenimentului poposeşte în Târg chiar Moşu' în persoană, pentru a se întâlni cu toţii copiii care vor să-l vadă şi să-i transmită dorinţele lor, după ce au călătorit cu Liftul Magic pentru a ajunge până la el.

Patinoarul, Derdeluşul, Trenuleţul şi Caruselul revin în curtea Operei Comice pentru Copii, spre bucuria copiilor de toate vârstele. Derdeluşul, atracţie unică în Târgul "Poveste de Crăciun", este destinat exclusiv copiilor, iar pe Patinoar, în Trenuleţ şi în Carusel sunt invitaţi şi părinţii şi bunicii.

Târgul cu Bunătăţi atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor în căutare de daruri inspirate şi mâncăruri tradiţionale, iar la Căsuţa din Copac este amenajată zona de servit masa în familie. Scena Colindătorilor, unde cântă corurile de copii din Programul Naţional Cantus Mundi, este nelipsită şi din această ediţie a Târgului.

Încă una dintre noutăţile din acest an este faptul că organizatorii deschid parcul de aventură pentru prima dată în sezonul rece, pentru ca bucuria explorării să se întâmple şi într-un cadru festiv. Traseul Spiriduşilor îi provoacă pe cei mici să descopere secretele iernii, iar Tiroliana Renilor provoacă adrenalină într-un mod adorabil. În Hornul Moşului, un perete de escaladă, sunt aşteaptaţi copiii dornici de provocări la înălţime. Împreună, aceste atracţii creează o experienţă de iarnă plină de aventură şi entuziasm, perfectă pentru toţi copiii dornici să exploreze şi să se distreze în aer liber.

La Atelierele Spiriduşilor copiii îşi exersează creativitatea prin realizarea de globuri, decoraţiuni de iarnă, coroniţe şi jucării din fetru, iar la Magazinul OCC şi la Librăria lui Moş Crăciun, părinţii găsesc inspiraţia pentru cadourile de sub brad. Totodată, Atelierele Bubu continuă şi pe durata Târgului "Poveste de Crăciun", fiind adresate celor mai mici spectatori, cu vârste de până la 3 ani.

În premieră, în această ediţie, Fabrica de Turtă Dulce şi Fabrica de Coroniţe sunt locurile în care cei mici au ocazia să-şi încerce talentele culinare şi estetice, realizându-şi propriile decoraţiuni delicioase de sărbători. Iar la finalul vizitei în Târg, amintirile cele mai frumoase se creează pe loc la Colţul Foto.

Accesul publicului în Târgul "Poveste de Crăciun" este liber. Pentru participarea la activităţi este necesară achiziţionarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC şi în spaţiile special amenajate în incinta Târgului. Costul unui tichet este de 3 lei.

145 de spectacole pe 4 scene

Nu aveau cum să lipsească spectacolele pe durata Târgului "Poveste de Crăciun", majoritatea având deja biletele epuizate. Anul acesta am pregătit 145 de reprezentaţii din 9 titluri diferite, la care sunt aşteptaţi peste 20 000 de spectatori. Începem cu una dintre cele mai amuzante opere din toate timpurile, "Elixirul dragostei", continuăm cu cel mai celebru spectacol de balet al iernii, "Spărgătorul de Nuci", apoi cu cele mai jucate spectacole din ultima perioadă, "Bubu la Zoo" şi "Parada jucăriilor", şi încheiem anul cu opereta "O Noapte la Veneţia", programată între Crăciun şi Revelion. Spectacolul eveniment "Poveste de Crăciun" se va juca în acest an de opt ori, cu casa închisă, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

"Poveste magică", în premieră în Salonul Mozart

Începând cu 25 noiembrie 2023, actorul Bogdan Muntean, magician al Operei Comice pentru Copii, aduce pe scenă o nouă poveste fermecată, pe care ne-o spune prin glume şi trucuri. Este povestea magiei, această artă de a produce fenomene naturale care par miraculoase. Fie din foc, fie din apă, din aer, din pământ, Bogdan Muntean ştie toate secretele apariţiilor şi dispariţiilor de obiecte, de persoane şi de personaje. El are puterea de a face copiii să plutească, de a combina culorile obiectelor, de a crea prin puterea imaginaţiei, alături de spectatori, o lume în care orice vis poate deveni realitate. Dar cum au apărut şi apar aceste minuni se poate afla doar în spectacolul "Poveste magică", premiera sfârşitului de an în Salonul Mozart al Operei Comice pentru Copii.

"Bubu şi Fulgii de nea", în premieră în Sala UnderGrant

Pe 2 decembrie are loc premiera celui de-al treilea spectacol din seria lui Bubu, în Sala UnderGrant. "Bubu si fulgii de nea" aduce în prim-plan muzica celebrului spectacol de balet "Spărgătorul de Nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski şi pune accent, prin scenariul său, pe cunoaşterea şi înţelegerea anumitor nevoi emoţionale şi sociale esenţiale. Nevoia de conectare, nevoia de control şi nevoia de competenţă sunt pilonii unei educaţii sănătoase şi ai unei dezvoltări armonioase.

Echipa de creaţie coordonată de Andreea Soare şi Irina Furdui păstrează aceeaşi reţetă care i-a cucerit pe cei mici: o călătorie muzicală multisenzorială, într-un spaţiu sigur pentru copii, cu un decor conceput special pentru a le oferi libertate de mişcare, un scenariu ce le dezvoltă inteligenţa emoţională şi le pune la dispoziţie părinţilor un set de jocuri cu care pot continua educaţia acasă. Toate acestea fiind realizate prin contribuţia unei echipe de specialişti în artele spectacolului, mişcare, psihologie şi pedagogie. Bubu este simbolul educaţiei culturale timpurii şi cel mai bun prieten al celor mici. Experienţa dobândită alături de cei peste 5000 de "foarte mici spectatori" care au luat parte activ la spectacolele "Bubu şi Anotimpurile" şi "Bubu la Zoo" contribuie la realizarea, în luna decembrie a acestui an, a premierei "Bubu şi fulgii de nea".

"Basme cu cai", în premieră la Opera Comică pentru Copii

Pentru prima dată la Opera Comică pentru Copii, publicul are acces la un concept unic de divertisment urban neconvenţional: "Basme cu Cai". Acţiunea de legendă, văzută până acum doar pe ecrane, prinde viaţă chiar în faţa micilor şi marilor spectatori. Reprezentaţiile au loc în aer liber, în Grădina Operei Comice pentru Copii, într-un spaţiu de poveste, amenajat special pentru acest eveniment, în perioada 15-23 decembrie 2023. Durata e de 30 de minute, iar subiectul aduce în prim plan povestea Zăpezii şi a vântului de iarnă, Crivăţul. Luate separat, cele două elemente nu sunt foarte apreciate - zăpada acoperă pământul şi face viaţa grea oamenilor, iar Crivăţul îi face să dârdâie de frig. Dar atunci când se întâlnesc, creează împreună nişte tablouri nemaivăzute, iar oamenii nu pot să nu aprecieze frumosul! Biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro. Locurile vor fi alocate în ordinea sosirii.

Accesul publicului în Târgul "Poveste de Crăciun" este liber. Pentru participarea la activităţi este necesară achiziţionarea de tichete, disponibile la Magazinul OCC, la Casa de Bilete OCC şi în spaţiile special amenajate în incinta Târgului.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb