Vînzările Coca-Cola HBC România au depăşit 100 milioane de navete în 2004

Ancuţa Stanciu
Ziarul BURSA #Companii #Media-Advertising / 1 februarie 2005

Investiţiile s-au ridicat, în ultimii 14 ani, la 400 milioane de euro

Coca-Cola Hellenic Bottling Company România a depăşit anul trecut volumul de vînzări de 100 milioane de navete uni-tăţi, au informat reprezentanţii companiei în cadrul Conferinţei anuale de vînzări şi marketing desfăşurată la sfîrşitul săptă-mî-nii trecute. Anul 2004 a fost un an al recordurilor pentru Sis-temul Coca-Cola din Ro-mâ-nia: a debutat cu un record omologat în Guiness Book - cel mai mare mozaic din lume format din capace - şi s-a încheiat cu recordul de 100 de milioane de navete unităţi vîndute. În acelaşi timp, 2004 a fost anul în care s-a lansat în premieră pe piaţa românească un ambalaj premium pentru Coca-Cola şi Schweppes - sticla de 200 ml.

În cursul anului 2004, camioa-nele Coca-Cola au parcurs aproximativ 3.800.000 de km pentru a duce produsele companiei mai aproape de consumatori. De asemenea, 2004 a fost şi anul în care prin activări şi promoţii au fost oferite peste 5.000.000 de premii consumatorilor.

Coca-Cola este lider în segmentul băuturilor răcoritoare carbonatate, iar Fanta în segmentul băuturilor răcoritoare carbonatate cu aromă de fructe. Poziţia de lider a fost atinsă şi pe segmentul de apă minerală, iar pe segmentul nectaruri şi juice produsele companiei ocupa poziţii de top. Una din cele mai importante investiţii ale Sistemu-lui Coca-Cola - achiziţia Dorna, în 2002 - a beneficiat de o atenţie deosebită. Astfel, în 2004 au fost finalizate o serie de inves-tiţii în sistemul de depozitare, transport şi distribuţie, precum şi într-o linie nouă de producţie. De asemenea, Sistemul Coca-Cola a făcut investiţii majore şi în comunicare şi marketing inovator, reuşind să poziţioneze Dorna şi Izvorul Alb ca mărci premium pe piaţa apelor minerale în România.

Compania Coca-Cola şi îmbuteliatorul său, Coca-Cola HBC, au făcut investiţii semnificative pentru a construi şi a îmbună-tăţi continuu activitatea din Ro-mâ-nia. Aceste investiţii s-au ridicat, în ultimii 14 ani, la 400 milioane de euro. Mai mult, Sis-temul Coca-Cola din România contribuie anual la bugetul de stat cu 40 milioane de euro, taxe şi impozite. De asemenea, 80% din resursele folosite de Coca-Cola HBC - cum ar fi za-hă-rul, dioxidul de carbon, ambalaje (sticle, capace, etichete şi lăzi), materialele promoţionale, serviciile de transport, publicitatea etc. - sunt achiziţionate de la furnizori din România.

Compania Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) este unul din cei mai mari îmbuteliatori mondiali de băuturi răcoritoare, deservind 26 de pieţe cu o populaţie totală de peste 500 milioane de persoane.

Acţiunile Coca-Cola HBC sunt listate în principal pe Bursa din Atena şi secundar pe bursele din Londra, New York şi Sydney.

Coca-Cola HBC România are aproximativ 3.000 de angajaţi şi operează şapte fabrici în şase locaţii: Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Timişoara, Oradea şi Vatra Dornei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb