VIRGIL IVAN, DEN: OMV Petrom a informat, încă din septembrie, că îşi reduce la jumătate capacitatea de producţie

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 27 octombrie 2017

Deputatul PNL Virgil Popescu a vrut să ştie dacă OMV Petrom a informat DEN cu privire la reducerea capacităţii de producţie.

Deputatul PNL Virgil Popescu a vrut să ştie dacă OMV Petrom a informat DEN cu privire la reducerea capacităţii de producţie.

OMV Petrom a informat, încă din 24 septembrie anul trecut, că îşi reduce la jumătate capacitatea de producţie, a declarat, ieri, Virgil Ivan, directorul Dispecerului Energetic Naţional (DEN), la întrebările deputatului PNL Virgil Popescu, membru în Comisia de anchetă a activităţii ANRE, dacă operatorul respectiv a informat DEN că are defecţiuni, când îşi revine la capacitatea de producţie şi dacă acel producător avea obligaţia să livreze către clienţi capacitatea pe care a contractat-o şi ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi livrat-o.

Întrebat dacă OMV Perom nu a reuşit până în ianuarie să repare transformatorul defect, care îi reducea capacitatea de producţie, reprezentantul DEN a spus că OMV Petrom a făcut toate demersurile: "Dar, la un astfel de transformator, durata de contractare plus execuţie este de minim un an de zile".

Iulian Iancu a întrebat dacă în acest moment tranformatorul este reparat, iar Virgil Ivan a spus: "Din nefericire, în aprilie, s-a stricat şi cel de-al doilea transformator. La un moment dat au fost cele două transformatoare indisponibile, ceea ce a dus la indisponibilitatea integrală a Centralei, au înlocuit unul, iar în week-edul acesta îl înlocuiesc şi pe cel de-al doilea".

Legat de obligaţii, Virgil Ivan a spus că DEN nu cunoaşte obligaţiile care îi reveneau în acest caz, adăugând că, de obicei, producătorul se repoziţionează pe alte pieţe ca să-şi onoreze obligaţiile contractuale.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Cred ca unii vroiau Petromul la ruși si atunci totul era bine.

    1. ... sau acei "unii" sunt chiar cei care l-au dat austriecilor?

      Si, ce sa vezi, tot la rusi pare sa ajunga, numai ca via Viena... 

      Ce argumente aveți pentru "pare sa ajungă " ?

      Eu asa citesc peste tot - Iancu e omul Gazpromului, OMV dragoste mare cu rusii etc. Un milimetru sa te departezi pe forumurile virtuale de la aceste teze si imediat iti iei cativa bocanci in dinti si niste galeti de laturi in cap.

      Prin urmare, n-are cum sa fie altfel decat adevarat. 

      Altfel, lasand gluma la o parte, sunt multe dovezi - circumstantiale, dar multe - ca Austria in general si industria energetica in special si rusii isi arunca reciproc priviri languroase. 

      Personal nu-i condamn prea tare. Constrangerile pe care le au companiile energetice occidentale sunt de-asa natura ca toate-si doresc o bucatica din placinta ruseasca si sunt dispuse sa faca multe compromisuri pentru asta. Pana si dl. Tillerson, care acum e zmeu, mai acum cativa ani facea poteca pe la usile Kremlinului. Ca mai toti ceilalti mari CEO din petrol si gaze, de altfel. 

      Nu-i condamn, dar nici nu-mi cereti sa ma las prostit de piarul corporatist. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb