Visa a emis peste 100 de milioane de tokenuri în Europa Centrală şi de Est

S.B.
Bănci-Asigurări / 10 aprilie 2023

Visa a emis peste 100 de milioane de tokenuri în Europa Centrală şi de Est

Visa Token Service (VTS) a emis mai mult de 100 de milioane de tokenuri în Europa Centrală şi de Est - un număr considerabil mai mare decât cel al cardurilor fizice Visa din regiune, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Tokenizarea este următoarea etapă în evoluţia plăţilor digitale, iniţiată de adopţia şi răspândirea plăţilor contactless, utilizatorii preferând din ce în ce mai mult să folosească un card virtual şi smartphone-ul pentru a face plăţi. Astăzi, tokenurile sunt folosite într-o măsură mult mai mare pentru plăţile online şi vor conduce în viitorul apropiat la ştergerea graniţei dintre plăţile online şi cele în magazinele fizice, deschizând calea pentru noi metode şi soluţii de plată. Prin utilizarea tokenizării şi altor tehnologii, precum biometria, plăţile pot fi automatizate până în punctul în care vor deveni aproape de neobservat. Un exemplu în acest sens este plata automată la finalizarea unei curse cu scuterul electric închiriat sau cu o maşină comandată din aplicaţia de ridesharing, precum şi în cazul confirmării unei comenzi într-o aplicaţie de livrare mâncare.

Volumul tranzacţiilor realizate cu carduri Visa prin intermediul tehnologiei de tokenizare, în Europa Centrală şi de Est, a crescut de patru ori mai rapid decât toate celelalte tranzacţii Visa din regiune, în 2022 comparativ cu anul anterior . Tokenizarea este o tehnologie relativ nouă, iar Visa, împreună cu partenerii săi, continuă să exploreze potenţialul ei pentru a crea experienţe de plată inovatoare.

"Tokenurile sunt eroii necunoscuţi ai comerţului online care creează beneficii pentru instituţiile emitente şi acceptatoare, comercianţi şi consumatori. Tokenizarea este fundaţia pe care construim soluţiile ce au potenţialul de a schimba modul în care cumpărăm şi vindem. Tokenurile ajută la reducerea fraudei în mediul online, însă prezintă şi alte avantaje. Tehnologia permite metode de plată mai rapide şi mai flexibile, extrem de apreciate de către deţinătorii de carduri Visa care fac cumpărături online sau în magazinele fizice", a declarat Jakub Kiwior, Regional Managing Director pentru Europa Centrală şi de Est în cadrul Visa. "Tokenurile pot face viaţa şi mai uşoară deţinătorilor de carduri Visa prin beneficiile pe care le oferă. Spre exemplu, odată ce un token a fost stocat într-un serviciu de streaming, nu mai este nevoie ca utilizatorul să adauge un alt token atunci când cardul său expiră. Este confortabil pentru că utilizatorii nu trebuie să parcurgă de fiecare dată acest proces de înregistrare a unui card nou pentru a-şi accesa serviciile."

Tokenizarea creează valoare pentru comercianţi

Instituţiile financiare care permit tokenizarea oferă acest serviciu unui număr din ce în ce mai mare de comercianţi online atunci când utilizatorii îşi înregistrează detaliile cardului în magazinul lor. Astfel, clienţii nu mai trebuie să introducă datele de card de fiecare dată când vizitează magazinul respectiv şi au parte de o experienţă de plată mult mai rapidă şi mai confortabilă. În acelaşi timp, soluţia ajută comercianţii să reducă rata de abandon a coşului de cumpărături şi să crească loialitatea clienţilor.

"Cu ajutorul tokenizării, datele de plată sensibile sunt criptate pentru a face plăţile digitale mai sigure, fie că vorbim de plata cu telefonul mobil, cu ceasul sau de tranzacţiile online. Mai concret, numărul cardului format din 16 cifre este înlocuit cu un cod numeric unic, denumit token, pe care numai Visa îl poate descifra, ajutând la protejarea informaţiilor de bază ale contului în faţa tentativelor de fraudă. Pentru infractorii cibernetici, acest token este inutil, ca şi cum ai încerca să deschizi o încuietoare cu cheia greşită. Frumuseţea tehnologiei de tokenizare este că îmbunătăţeşte atât securitatea, cât şi experienţa de plată a clienţilor, ceea ce o face cu adevărat revoluţionară în domeniul plăţilor. În România, numărul tranzacţiilor realizate cu carduri Visa prin intermediul tehnologiei de tokenizare a crescut anul trecut de trei ori mai rapid decât toate tranzacţiile Visa la nivel naţional.", a declarat Elena Ungureanu, Country Manager Visa în România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb