Vladimir Putin: "Teritoriile vestice ale Poloniei de astăzi sunt un cadou al lui Stalin pentru polonezi"

D.R.
Internaţional / 21 iulie 2023

Vladimir Putin: "Teritoriile vestice ale Poloniei de astăzi sunt un cadou al lui Stalin pentru polonezi"

Liderul rus Vladimir Putin a afirmat, astăzi, în cadrul unei întâlniri cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, că Polonia intenţionează să ocupe o parte din Ucraina, relatează news.ro.

"În ceea ce-i priveşte pe liderii polonezi, probabil că se aşteaptă să formeze un fel de coaliţie sub umbrela NATO şi să intervină direct în conflictul din Ucraina, pentru ca apoi să smulgă o bucată mai grasă pentru ei, pentru a-şi recâştiga, aşa cum cred ei, teritoriile lor istorice din Ucraina de astăzi, în vestul ţării", a afirmat Putin.

"Teritoriile vestice ale Poloniei de astăzi sunt un cadou al lui Stalin pentru polonezi, au uitat oare prietenii noştri de la Varşovia acest lucru? Noi le vom reaminti", a adăugat Putin.

"Există acum o dorinţă evidentă a Poloniei de a invada partea de vest a Ucrainei. Acesta este motivul pentru care Ucraina nu este invitată în NATO", a declarat săptămâna trecută şi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Moscova a mai invocat anterior ideea unor "cadouri" teritoriale din partea autorităţilor sovietice, pentru a justifica anexarea Crimeei de către Rusia, menţionează The Guardian.

Polonia, unul dintre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei, a furnizat arme Kievului şi a primit refugiaţi, dar nu s-a arătat interesată să trimită trupe în Ucraina - în ciuda afirmaţiilor contrare ale lui Putin. În schimb, Polonia şi-a întărit apărarea la graniţa cu Belarusul, ţară aliată a Rusiei, unde s-au deplasat luptătorii din forţa de mercenari Wagner după revolta eşuată din Rusia. Teritoriul belarus - care se învecinează cu Ucraina, dar şi cu Polonia şi Lituania, ţări membre ale UE şi NATO - a servit drept rampă de lansare pentru ofensiva rusă din Ucraina.

Joi, Belarusul a declarat că mercenarii Wagner au început să antreneze forţele speciale belaruse într-un poligon militar aflat la doar câţiva kilometri de graniţa cu Polonia. Pe de altă parte, Putin a avertizat că Moscova va folosi "toate mijloacele pe care le are la dispoziţie" pentru a proteja Belarusul în cazul unui atac. "Dezlănţuirea unei agresiuni împotriva Belarusului va însemna o agresiune împotriva Federaţiei Ruse", a declarat Putin, în condiţiile în care Rusia a început luna trecută să transfere focoase nucleare tactice în Belarus.

Putin a declarat că au existat rapoarte de presă despre planuri pentru o unitate polono-lituaniană care să fie folosită pentru operaţiuni în vestul Ucrainei, pentru a ocupa teritoriul de acolo. "Este binecunoscut faptul că ei visează, de asemenea, la pământurile din Belarus", a adăugat el. "Dar în ceea ce priveşte Belarusul, acesta face parte din statul unional (cu Rusia). Declanşarea unei agresiuni împotriva Belarusului va însemna o agresiune împotriva Federaţiei Ruse", a spus Putin. "Vom răspunde la acest lucru cu toate mijloacele de care dispunem", a adăugat el.

Putin a mai precizat la şedinţa Consiliului rus de Securitate că Occidentul alimentează "flăcările războiului" prin susţinerea Ucrainei în conflictul cu Rusia şi că armele occidentale furnizate Ucrainei "ard bine" pe câmpul de luptă. În ceea ce privelte contraofensiva Kievului, lansată pentru a împinge alunga trupele ruseşti de ocupaţie din sudul şi estul Ucrainei, Putin a afirmat că eşuează, în ciuda sprijinului militar şi financiar din partea ţărilor occidentale.

"În orice caz, nu există încă rezultate" ale contraofensivei, a declarat Putin în remarci transmise la televiziune. "Nici resursele colosale care au fost pompate în regimul de la Kiev, nici livrările de arme, tancuri, artilerie, vehicule blindate şi rachete occidentale nu ajută", a spus liderul de la Kremlin.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Cica Stalin numai cadouri teritoriale a facut cand de fapt a furat,talharit,ucis si toate cele rele.Ce puteai sa-i ceri unui psihopat betiv?Vad ca Putin se tot da mare cu Stalin.Are si cu cine se mandri si el este la fel ,cine se aseamana se aduna.Poate da Dumnezeu si se aduna la propriu, acolo unde ii e locul!

    1. Si daca tot este sa ne amintim....Sa spuna Putin de unde au venit ei ,rusii?!Traiau in paduri de frica tatarilorCrimeea a cui este?Acum ce facem,o luam de la Adam si Eva ce e si al cui este?Oameni nesimtiti.Sa recunoasca mai degraba ca au iesit la furat,nu o mai facusera de mult si mureau de foame,ca de muncit,deee,este mai greu!

      Daca Romania nu isi castiga independenta alaturi de rusi, in Valahia si acum umblati in shalvari turcesti.

      Putin uita ca Rusia a daruit Dobrogea otomana Romaniei. 

      Nu au darut nimic rușii nici noua,nici polonezilor. Ne-am castigat independenta ajutîndu-i si pe rusi ca asa erau interesele si ale noastre si ale rusilor,cedindu-le Bugeacul dealtfel pentru bucata ai de Dobrogea.

      Cat despre "cadoul" facut polonezilor, doar un incult o poate crede. Se stie ca Stalin si Hitler au impartit Polonia,iar rusii nu au mai inapoiat ce au cotropit din Polonia. Iar polonezii au primit la schimb o halca din Germania,facind astfel o miscare de translatie pe harta.  

      Rusii au daruit libertate si civilizatie. Au eliberat popoare.

      Menirea lor e sa mantuie omenirea. 

      Asa este.Au tot daruit in dreapta si in stanga.Si acum daruiesc de toate pentru toti in Ucraina si ameninta cu daruirea bombei nucleare.

      Buceagul si Dobrogea erau teritorii cu nomazi, semi-nomazi tatari. In toata istoria omenirii, populatiile nomade, semi-nomade au sfarsit prin a fi infrante de cele sedentare.

      In ce priveste Polonia, cred ca tentatia lor de a intra in Ucraina este mare. 

      In declaratia sa despre Polonia, Putin era pe punctul de a izbucni in ras, a vrut sa mai dea niste material propagandei occidentale. 

      Imperiul rus s'a mai luptat cu imperiul polonez si cu cel suedez pe teritoriul Ucrainei, e un joc vechi.

      Romania e nimeni in drum, fara trecut imperial. Cu yankeii in spate suntem buni de gura asa cum eram in interbelic cu nazistii in spate. Nu ne iau in serios nici rusii, nici yankeii. 

      Rusnacia ta e istorie, Putler delirează.

      cum au daruit si americanii japonezilor ...

      Americanii au rezolvat o problemă, rușii sunt o problemă.

      Daca mergem inapoi in istorie pina la tătari sau Hoarda de Aur, atunci putem spune ca si rușii erau la fel de nomazi sau semi-nomazi.

      Razboaiele rusilor cu Suedia, Polonia-Lituania, sau cu turcii, au fost tot pentru teritorii. Nu am vazut sa se ceara returnarea teritoriilor respective. Doar rusii au asemenea cereri ridicole. 

      Polonia nu poate fi tentată sa intre in Ucraina pentru simplul fapt ca la intrarea in NATO ,toate tarile au semnat ca nu vor avea pretentii teritoriale de la alții.  

      Granițele sint imperfecte, si toate țările pot pretinde teritorii de la vecini, e suficient ca fiecare sa se intoarca in istorie pina unde-i convine. 

       

      Putler spune ultimele gogomănii pentru nord-coreenii din Rusnacia. Izolații se mulțumesc să afle diverse de la Putler, piticul tătuc. :

      Exact dar Portarul tot da din gura aiurea ca o moara hodorogita!

      Am facut doar un mic rezumat istoric. Istoria are amprenta sa asupra prezentului.

      Pretentiile aluzive ale Rusiei vin in contextul in care Nato si bruxellienii emit pretentii asupra Ucrainei. 

      Fiecare cere ce crede ca poate obtine. Probabil si Mexicul ar cere Texasul daca ar crede ca are sanse sa il poata obtine. 

      Hartiile semnate au o valoare pana la un anumit punct, cand se decide sa se semneze alte hartii.

      Faptul ca polonezii ar interveni in Ucraina nu inseamna neaparat ca ar face-o pentru teritorii, ar face-o pentru influenta si afaceri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb