"Voestalpine" începe construcţia unei fabrici de componente din oţel în Giurgiu

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 19 mai 2010

Partenerul austriac "Voestalpine" a anunţat că săptămâna viitoare va începe lucrările privind construirea fabricii de componente din oţel aparţinând concernului din Austria, în municipiul Giurgiu. "Acest drum l-am parcurs greu, dar putem spune că încep aceste lucrări pentru că, pe 26 mai, aşteptăm la Giurgiu un consilier al ambasadei din Aus-tria la Bucureşti pentru demararea acestora", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Ilies-cu, citat de Agerpres. El spune că după începerea construcţiei, fabrica este prevăzută a fi dată în folosinţă în 12 luni şi anul viitor, în aceaşi perioadă, fabrica va putea fi inaugurată.

"Este pentru mine o mare satisfacţie să avem aici acest obiectiv industrial şi să putem spune că am reuşit prin acest partener să uităm de criză şi de blocajele financiare", a completat Lucian Iliescu. Primarul municipiului a afirmat că în Giurgiu vor urma şi alte investiţii care vor duce la dezvoltarea economică a zonei pentru că Portul Giurgiu este un "cap de pod în atenţia Europei Centrale pentru transportul de mărfuri între Europa şi Asia". Investiţia "Voestalpine" care se va realiza la Giurgiu are o valoare de 19 milioane de euro, din care 5 milioane de euro vor fi asiguraţi prin cofinanţare de Guvernul României.

Fabrica pentru realizarea de componente din tablă pentru industria auto şi electrocasnică va fi construită pe un teren de aproximativ 40.000 de metri pătraţi care a aparţinut fostului Combinat Chimic Giurgiu şi va crea, pentru început, un număr de aproximativ 120 de locuri de muncă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stim daca acea cofinantare asteptata de VoestAlpine va veni asa curand de la actualul Guvern. Dar pentru cele 120 de locuri de munca promise de VoestAlpine, cofinantarea solicitata e cam mare dle primar L .Iliescu ! Va rezolva cumva VoestAlpine si problema grava a retelei de termoficare a orasului Giurgiu ?Cei aproximativ 15300 de abonati ai retelei de termoficare Giurgiu vor plati o gigacalorie mai ieftina?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb