"Volkswagen" şi-a majorat deţinerea la "Scania"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 martie 2007

"Volkswagen" şi-a majorat deţinerea la "Scania"

Cel mai mare constructor auto din Europa, "Volkswagen" AG, şi-a majorat deţinerea la producătorul suedez de camioane "Scania" AB, în condiţiile în care compania germană încearcă să forţeze fuziunea "în trei" cu acesta şi rivalul său local MAN AG. "Volkswagen" deţine, începând de marţi, 35,31% din drepturile de vot de la "Scania", de la 34% înainte. "Volkswagen" a cumpărat, în această săptămână, 400.000 de acţiuni "Scania" de categorie A.

Oficialii "Volkswagen" spun că societatea germană îşi poate majora deţinerea la "Scania" la 49,99% din drepturile de vot, fără să înainteze o ofertă publică de preluare.

"Participaţia pe care o avem la MAN şi ne va asigura interesul strategic pe care îl avem în afacerile cu vehicule comerciale şi este suficientă ca să găsim o soluţie amicală, care să convină tuturor părţilor în privinţa unui parteneriat", consideră cei de la "Volkswagen".

Săptămâna trecută, compania germană şi-a majorat de la 20% la 29,9% deţinerea la MAN, putând în aceste condiţii să încerce să-şi unească propria divizie de camioane cu MAN şi Scania. O eventuală entitate combinată ar deveni cel mai mare producător de camioane din Europa, care va depăşi actualul lider în domeniu, grupul germano-american "DaimlerChrysler" AG.

MAN a anunţat, marţi, că preşedintele "Volkswagen", Ferdinand Piech, şi alţi doi manageri din cadrul companiei se vor alătura consiliului director al producătorului de camioane, care este format din 20 de membri. O eventuală afacere între cele trei companii va pune capăt neînţelegerilor iscate între acestea după ce, în septembrie 2006, MAN a înaintat o ofertă ostilă pentru preluarea "Scania". MAN a renunţat la această propunere, în valoare de 10,3 miliarde de euro (13,6 miliarde de dolari), la data de 23 ianuarie, lovindu-se de opoziţia "Volkswagen" şi "Investor" AB, acţionarii majoritari ai "Scania".

În octombrie anul trecut, "Volkswagen" a anunţat că a cumpărat 15,1% din acţiunile MAN, în cadrul unei "mişcări strategice". O lună mai târziu, compania avea o participaţie de aproape 20% şi a primit aprobarea autorităţilor de reglementare pentru majorarea ei până la 29,9%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb