VOLODIMIR ZELENSKI: "Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune"

M.C.
Internaţional / 29 ianuarie 2023

"Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, susţine că Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune, în special pentru a elimina posibilitatea ca ocupanţii să îşi plaseze lansatoarele de rachete undeva departe de linia frontului şi să distrugă oraşe ucrainene. Pe de altă parte, el anunţă sancţiuni pentru 185 de companii şi persoane care au ajutat Rusia să transporte echipament militar şi trupe, informează News.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul video transmis ieri seară, că în urma atacului de la Kostiantinivka, regiunea Doneţk, unde ruşii au folosit rachete S-300, lovind patru clădiri rezidenţiale, s-au înregistrat 17 victime: 3 morţi şi 14 răniţi.

"Astfel de bombardamente sunt, din păcate, o realitate în fiecare zi pe teritoriul nostru, unde Armata Rusă ajunge cu astfel de rachete. Donbas, Harkov, sudul ţării. Am fi putut opri această teroare rusească dacă am fi avut rachetele necesare pentru armata noastră. Aşa încât teroriştii să nu aibă sentimentul că vor scăpa nepedepsiţi. Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune, în special pentru a elimina această posibilitate a ocupanţilor de a-şi plasa lansatoarele de rachete undeva departe de linia frontului şi a distruge oraşe ucrainene", a explicat el.

El le-a mulţumit tuturor celor care "înţeleg că nu pot exista tabuuri în livrarea de arme care să asigure protecţie împotriva terorii ruseşti".

Zelenski a menţionat că va face totul pentru a obţine aceste rachete, în special ATACMS.

El a adăugat că a continuat "maratonul sincerităţii", pentru a face organizaţiile sportive să revină la adevăratele principii olimpice, spunând că le-a transmis o scrisoare şefilor federaţiilor sportive.

"Apelul este simplu şi cinstit - să se stabilească prin decizie a Comitetului Olimpic Internaţional, care din păcate vrea să deschidă sporturile influenţei şi propagandei statului terorist. Dacă atleţii ruşi participă la competiţiile internaţionale, va fi doar o chestiune de timp până vor începe să justifice agresiunea Rusiei şi folosirea simbolurilor terorii. Şi e doar o chestiune de timp până când Kremlinul va începe să folosească «flexibilitatea» fără principii a Comitetului Olimpic Internaţional pentru a spune că lumea este de acord să facă concesii agresorului", a declarat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei a subliniat că a semnat un decret prin care se implementează o decizie privind sancţionarea unor entităţi legale şi persoane folosite de statul agresor pentru a transporta echipament militar şi soldaţi pe calea ferată.

"Sunt vizate 185 de companii şi persoane. Bunurile lor din Ucraina sunt blocate, iar proprietăţile disponibile vor fi folosite pentru apărarea noastră. Vom lucra pentru a ne asigura că astfel de blocaje vor fi aplicate şi de alte ţări", a detaliat el.

Opinia Cititorului ( 37 )

  1. Z, se strange latul in jurul gatului tau, nu-i asa?

    Deja sunt manifestatii de protest in orase ucrainiene, oamenii nu mai suporta razboiul, opozitia fata de regimul tau creste.

    Si tu vrei arme....buna tactica, o sa ramai singur sa te lupti, ca soldatul japonez in jungla. 

    1. Si ce ai vrea mai neispravitule? Sa se opreasca razboiul prin capitularda ucrainei . Nu . Nu aceasta este solutia . Daca vrm pace aceasta se poate instaura in secunda 2 cu conditia ca treucarii invadatori sa se retraga din ukraina inclusiv din CRIMEIA . A doua solutie este ca ukraina sa fie inarmata si sa-i trimita in rusia pe barbari invadatori in pozitia ORIZONTALA .

       

      In loc sa-ti folosesti organul dedicat gandirii, tu gandesti cu gonadele! Inarmarea Ucrainei inseamna arme mai multe pentru teroristi (Boko Haram a primit deja din toamna) sau pentru diverse mafii. Si mai inseamna un vecin mai artagos si mai recalcitrant pentru Romania, Ungaria, Slovacia si chiar Polonia. Chiar si la nivelul din 2021, Ucraina a fost, timp de 30 de ani vecinul cel mai neprietenos al Romaniei, mult mai problematic chiar decat Rusia! Daca acum, cand are nevoie de restul Europei, se comporta ca si cum au dreptul da dea ordine tuturor, cum se vor comporta intr-o era postrazboi? A privi mai pragmatic lucrurile nu inseamna, asa cum lobotomizati ca fine tot clantane, ca ai fi pro rus sau contra Ucraninei, inseamna ca avem dreptul la opinie, fara a fi injurati si scuipati de unuii ca voi, probabil gunoaie umane, cu sinapse colmatate!

      Ptr comentariile tale,posibil la noapte să vină FBI la usa ta

      N-ar fi exclus, dar tot mai bine FBI decat GRU say SBU!

      Rusii au dat arme capturate si Iranului, daca au ajuns in africa distribuitorii sunt condamnatii de la firma de consultanta in management wagner

      Daca tot esti pragmatic, nelobotomizat si fara sinapse colmatate ia poveste despre Romania anilor 1945-1958. 

      CIA - ul lucreaza in strainatate,

      FBI -ul dupa lege numai acasa 

      Ce sa povestesc despre Romania idin 1945-1958? Cum si-au batut joc de ea evreii sovietici, rudele cicarului de la Kiev?

      Pai daca erau sovietici, cum erau rudele lui Zelenski? El e Ucrainian nu mujic:-)

      Tu esti prost sau doar te faci? Ce numesti tu "Ucraina", o tara inexistenta pana acum vreo 30 de ani, se numea RSS Ukraina. Ia ghici, de unde venea unul dintre s-uri?

    Acum vreo 4-5 luni se tot spunea că Rusia a rămas fără armament, este terminată, Zele castiga. Propaganda lucrează în ambele tabere. Acum Zele vrea și arme cu raza lunga de acțiune, adică arme ofensive. Poate visează și altceva Zele nu numai apărarea granițelor Ucrainei. Așa primește monstra din mai multe arme se poate copia tehnologia și cine știe ce va urma.

    "Zelenski a afirmat, în mesajul video transmis ieri seară, că în urma atacului de la Kostiantinivka, regiunea Doneţk, unde ruşii au folosit rachete S-300, "

    Va spuneam ca aseara, la Radio Actualitati, corespondentul trimis la Kiev spunea la ora jurnalul de la ora 18 acelasi lucru, transmitand comunicatul autoritatilor locale, ca rusii au tras cu rachete S300. 

     

    Este o minciuna sfruntata. Aceeasi minciuna ca despre rachetele S300 care au picat in Polonia si au ucis doi polonezi. Racheta S300 este a apararii anti-aeriene ucrainiene care, dupa ce a pierdut tinta (sau poate nici nu a identificat-o dupa lansare), isi cauta o noua tinta folosind senzorul termic din sistemul de ghidaj. Si cum suntem in plina iarna, locuintele sunt cele care emana foarte multa caldura, asa cum in Polonia, toamna trecuta, nu locuintele ci un siloz in care se usuca cerealele emana foarte multa caldura in acel proces. 

     

    In concluzie, ucrainienii isi ucid proprii locuitori cu rachete lansate aiurea si apoi dau vina pe altii. Asta s-a intampla si in cazul celor doua rachete ratacite in Polonia. 

    BBC: Nov 17, 2022 — President Volodymyr Zelensky has said he had "no doubts" that Ukraine was not to blame for the missile strike that killed two people in Poland 

    Nov 16, 2022 — On the other hand, Poland's President Andrzej Duda still says that it was "very likely" that the missile was fr om Ukraine's air defence.

    CNN Nov 16, 2022: "The Ukrainian military told US and allies that it attempted to intercept a Russian missile during the timeframe and near that location of the Poland missile strike, a US official told CNN." 

    1. zici ca rusii nu mai au rachete S-300 de esti asa sigur ca alea de pica in ucraina sunt toate ucrainiene?

      Rusii au toate rachetele posibile. Dar S300 este folosita impotriva dronelor ucrainiene care ataca regulat Crimeea.

    Ești plictisitor actorule.Așa ne au incătușat și cu Covid ul,acum cu tine.

    1. mai bine ne incatusa putin

    Sportivii ruși ar trebui împușcați,corect?

    1. Ești dusa rău cu pluta fetito,din cauza unora ca tine am avut un besescu,iohanis la conducere iar acum întrețineți un război care nu trebuia sa înceapâ

    Deja, actorasul devine foarte enervant si antipatic,

    mai ales in contextul scaderii nivelului de trai european

    din cauza conflictului rusnac interminabil 

    Ca sa citim din clasici.....dar de o UE nu are nevoie ucraina?

    Rachetele cu raza lunga de actiune pot fi trase nu numai din Ucraina, ci de oriunde din Europa sau America, spre orasele Rusiei. Si nNimeni nu o sa poata sa afirme si sa dovedeasca Rusiei ca NU Polonia sau nu Romania sau Germania sau Lituania sau Estonia sau nu America, au lansat aceste lovituri. Si Rusia va raspunde atunci pe masura. Inarmarea Ucrainei cu arme capabile sa loveasca in adincime Rusia inseamna inceperea razboiului mondial nuclear, un razboi care va tine cateva ore si care nu va fi castigat de nimeni.

    Nimeni nu a mai trait si nu are experienta unui razboi mondial nuclear.  

    Insa rusii stiu ca dupa intaia salva, nu va mai exista a doua. Ca nu va mai exista Rusia. De aceea, daca se ajunge la asemenea catastrofe, Rusii vor lansa in catava secunde,minute, toate mijloacele de lovire nucleare, asupra Europei inamice si asupra Americii. Si distrugerea va fi reciproca. Vor oare americanii si englezii asa ceva, vor germanii sa fie prajiti, vor vestici sa fie iradiati . Daca conducatorii lumii vor sa distruga omenirea, sa inarmeze Ucraina cu rachete cu raza lunga de actiune. Va fi inceputul sfarsitului.

     

    1. Mujicule, sunteti pe copca. Americanii si Chinezii au stabilit, fara trupe NATO implicate in Ucraina si reciproc fara atacuri nucleare. Daca nu ascultati nici de chinezi ati ramas "siguri pe lume":-)...asa ca, sunati mobilizarea, recolta de floarea soarelui are nevoie de voi:-)

      Dar rusii vor sa fie distrusi?De ce nu ti-ai pus si intrebarea asta?Eu nu cred,si asa au trait prin paduri,se pot retrage!

      Minti, ca de obicei. Americanii nu au stabilit nimic cu chinezii. Din contra, ostilitatile se agraveaza.

    Costul unui coş de cumpărături cu principalele alimente a crescut

    cu aproape 40% pentru un bucureştean,

    iar actorasul ne cere sa traim si mai prost ptr. conflictul rusnac 

    1. Asta e pretul libertatii...sclavii mujici nu pot sa inteleaga ce inseamna libertatea in toate formele ei...de miscare, a cuvintului, de a alege

      Livreaza Romania ATACMS de ramane bucuresteanul fara bani de faina si ulei.

      Prefer sa fac foamea decat sa castige rusii in ukraina !

      Tradator de neam ce esti,

      dar cred ca esti omul lui Zele,

      ca un roman normal nu doreste suferinta propriului popor 

      Nu preferi tu sa te duci în ucraina sa scape România de toți trădătorii care nu vad decat razboi

      Ai o gandire ca la gradinita, grupa mica,

      chiar esti de toata mila 

      fa greva foamei sa ne scapam de gandirea ta

      Prefer sa ma spal cu prosopul decat sa castige rusii in ukraina!

      Prefer sa mananc gandaci si larve decat sa castige rusii in ukraina!

      Prefer sa stau cu paltonul in casa decat sa castige rusii in ukraina! 

      Asa arata si gandeste un "spalat pe creier",

      pacat de el si familia lui 

      Ai dreptate și un copil de grădiniță gândește mai bine decât tine

    Circarule tata, n-aveti nevoie si de niste placute suedeze? Caci le-ati merita cu prisosinta! O sa vi le dea rusii sub forma de rachete, proiectile si gloante, pana o va saturati, de-o sa spuneti intruna cu gura plina: muu!

    1. Corect … M…….E. Zelenscki. Ukraina merita conducători mai buni și patrioți … Măscăriciul asta de Zelenscki trebuie sa plece …. A devenit nesuferit ….

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb